Skip to content

⭐5000₺ Üstü Sepete 250₺ İndirimi Kaçırma ⭐ Aynı Gün Teslimat ⭐

Eureka Atom Excellence 65

Sale price   37.500,00 TL Regular price   41.000,00 TL

Eureka Oro Mignon Single Dose 15BL (Siyah)

Sale price   24.250,00 TL Regular price   24.650,00 TL

Eureka Mignon Filtro Otomatik Kahve Değirmeni (Siyah)

Sale price   7.799,00 TL Regular price   8.140,00 TL
Eureka ürünlerini keşfedin: Elektrikli kahve değirmeni seçerken nelere dikkat edilmelidir? - kahvebi

Eureka ürünlerini keşfedin: Elektrikli kahve değirmeni seçerken nelere dikkat edilmelidir?

Kahve öğütme dünyasındaki değişkenler oldukça fazladır. Her sabah yüzlerce bardağa tamamen espresso dolduran birçok kişi var. Eureka, yıllarca süren deneylerinin sonucunda kaliteli elektrikli kahve değirmeni modellerini eviniz veya küçük/orta ölçekli işletmeniz için üretmeye devam ediyor. Bu yazıda Eureka modelleri özelinden elektrikli kahve değirmeni seçerken nelere dikkat etmeniz gerektiğine değineceğiz.

Eureka üreticileri, sektörde uzun yıllardan beri edindikleri tecrübeyle, kahve tüketicilerinin  ihtiyaçlarını en doğru şekilde analiz etmeye çalışarak şimdiye kadar üretmiş olduğu kahve değirmeni modellerini kahve tüketicileriyle buluşturmaktadır.

Eureka, kahve tüketicilerinin çok yönlü ihtiyaçlarının karmaşıklığının farkında olarak, müşterilerinin tercihlerini ve beklentilerini en doğru şekilde karşılamayı esas alarak elektrikli kahve değirmeni modellerini üretmeye devam ediyor.

Peki en iyi elektrikli kahve değirmeni hangisi? Piyasada sunulan tüm modeller ve özellikle Eureka modelleri arasında kendiniz için en uygun elektrikli kahve değirmeni modelini seçerken nelere dikkat etmelisiniz?

Bir kahve değirmeninin nasıl seçileceğini belirleyen katı kurallar yoktur fakat bir baristanın bu seçimde kendisini yönlendirmesine yardımcı olabilecek bazı göstergeler olabilir. Bu yazıda umuyoruz ki tüm bu soru işaretlerine cevap niteliği taşıyan bilgiler vereceğiz. Anlattıklarımız merak ettiklerinize karşılık gelmiyorsa lütfen bizimle iletişime geçmekten çekinmeyin. Başlıyoruz!

eureka

Elektrikli kahve değirmeni modellerini keşfedin

Elektrikli kahve değirmenleri, son yıllarda kahve tutkunlarının vazgeçilmezleri arasında yer alıyor. Hızlı ve kolay kullanımları, kaliteli kahve çekirdeklerini kolayca öğütebilmeleri ve farklı öğütme seviyelerine ayarlanabilen özellikleriyle elektrikli kahve değirmenleri, kahve tutkunlarının kahve keyfini daha da arttırmalarını sağlıyor.

Eureka, kalitesi ve dayanıklılığı ile tanınan bir marka olarak, farklı öğütme seviyelerinde kahve çekirdeklerini öğütebileceğiniz elektrikli kahve değirmenleri sunuyor. Mağazamızda bulunan Eureka elektrikli kahve değirmenleri, kahve tüketicilerinin kahve keyfini artırmaları için tasarlanmış en kaliteli öğütücülerin başında gelmektedir. İhtiyaçlarınız ve bütçenize uygun bir kahve değirmeni modeli seçmeden önce ürünlere göz atmanızı öneririz. Aşağıdaki öğütücülere tıklayarak ilgili modelin ürün sayfasına doğrudan gidebilir ve ürün hakkında detaylı bilgi alabilirsiniz. 

Elektrikli kahve değirmeni nasıl seçilir?

Kahve tutkunları için en önemli adımlardan biri, kaliteli kahve çekirdekleri satın almak ve bunları öğütmektir. Bu noktada doğru otomatik kahve değirmenini seçmek, birçok benzer model arasından zor olabilir. Farklı markalar ve modeller arasında seçim yapmak, kahve değirmeni satın alırken karşılaşılan en büyük zorluklardan biridir. Bu nedenle, doğru kararı verebilmek için bazı faktörlere dikkat etmek gerekiyor.

Kahve değirmeni satın almadan önce, öncelikle ne amaçla kullanacağınıza karar vermeniz gerekiyor. Evde mi kullanacaksınız yoksa ticari amaçlar için mi? Ayrıca, kahve değirmeninin ne kadar sıklıkla kullanılacağına da karar vermek önemlidir. Daha sık kullanılacak bir değirmen, ev tipi modellere göre daha dayanıklı olmalıdır.

eureka-mignon-perfetto-elektrikli-kahve-degirmeni

Kahve öğütme seviyesi aralığı, bir diğer önemli faktördür. Her demleme tipi için farklı öğütme ayarları vardır. Bazı değirmenler, farklı öğütme seviyeleri için ayarlanabilirken, bazıları sadece belirli bir öğütme seviyesinde çalışabilir. Bu nedenle, hangi öğütme seviyelerinde kahve öğüteceğinize karar vermeniz vermeli, bundan sonra hangi değirmeni seçeceğinize karar vermelisiniz.

İlginizi çekebilir: V60 demleme ekipmanları mercek altında - Hangisi daha iyi?

Satın almayı düşündüğünüz kahve değirmeninin özelliklerine dikkat etmelisiniz. Bazı modeller dijital ekranlar, zamanlayıcılar ve farklı öğütme seçenekleri gibi özelliklere sahipken, diğerleri daha basit olabilir. Ayrıca, fiyatlar da oldukça farklılık gösterir, bu nedenle bütçenize uygun bir seçim yapmanız önemlidir. Özetle, doğru kahve değirmenini seçmek için kullanım amacınızı, öğütme seviyelerinizi ve özel tercihlerinizi göz önünde bulundurmalısınız.

Tüketim seviyesi

Bir kahve değirmeni seçmek için yapılması gereken ilk hususlardan biri, değirmeniniz ile günde ne kadar kahve öğüteceğinizdir. Ev tipi değirmenler ile işletme hacmine göre öğütüm yapmak, kısa süre içinde arıza yaşamanıza sebep olabilir. Ayrıca bu hesabı yaparken sadece günlük olarak değil, aynı zamanda gün içinde nasıl dağıldığı da önemlidir. Örneğin, 3 kilo kahveyi bir anda öğütmek ile tüm güne yayarak parça parça öğütmek arasında büyük fark vardır. 3-4 kişilik demlemeler için tasarlanmış modeller ile gereğinden fazla öğütürseniz, bu da arıza almanıza sebebiyet verebilecek etkenlerden biridir.

Miktarların tahmini, öğütücünün dayanması gereken üretkenlik düzeylerini anlamaya hizmet eder, hem gerekli miktarda öğütülmüş malzemeyi doğru zamanda teslim eder hem de öğütme sisteminin sık sık "termik" duruma geçmesini engeller. Termal sistem elektrik motorunu korur; yüksek bir sıcaklığa ulaşmadan önce, motora zarar vermemek ve dolayısıyla performansını olumsuz etkilememek için cihaz otomatik olarak kapanır.

Her ürünün üretkenliğine bağlı olarak, Eureka kahve öğütücüleri ideal olarak aşağıdaki kategorilere ayrılabilir: Büyük miktarlarda öğütmeler için tasarlanan yüksek üretkenliğe uygun elektrikli kahve değirmenleri ve ev veya ofis için kullanımı uygun olan kahve değirmeni modelleri. Bu modeller, byük miktarlarda öğütmeler için tasarlanan modeller gibi profesyonellerin ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde tasarlanıyor ve daha düşük hacimli öğütmeler için üretiliyor.

kavanoz içinde kahve çekirdekleri

Modele bağlı olarak performans değişir, çapakların tasarımı ve boyutu değişir, kullanılan teknolojiler ve öğütme hazneleri farklılık gösterebilir. Özellikle çapakların geometrisi, performansa doğrudan etki eder.

Kahve türü

Ne kadar kahve öğüteceğinizi belirledikten sonra sonra elde edilecek kahvenin demleme türünü ve dolayısıyla gerekli öğütme derecesini analiz etmek gerekir. Bazı kahve öğütücüler özellikle espresso öğütmek için tasarlanmıştır. Eureka modellerinin en çok tercih modellerinden biri olan Mignon Filter serisi gibi bazı modeller ise sadece filtreye özel; Atom 60 serisinde olduğu gibi diğer bazı modeller ise her türlü demlemeye (espresso ve diğer demleme tipleri) uygun bir partikül kalitesini garanti eder.

Çapaklar

Çoğu kahve değirmeni  çevresinde bir dizi plaka bulunan, genellikle çelik olan metal bir diskten oluşan yassı çapak kullanır. Alternatif olarak, iç içe monte edilmiş, dişli silindiri andıran bir şekle sahip, biri daha büyük diğeri daha küçük olan konik frezeler vardır .

Bir efsaneyi çürütelim: İkisi arasında pratik düzeyde büyük bir tutarsızlık yoktur , seçim esas olarak kişisel tercihler ve kahve öğütücüyü yapan şirketin üretken geleneği ile ilgilidir. Bununla birlikte, bazı farklılıklar vardır ve bir kahve değirmeninin nasıl seçileceğini anlamak için bunları bilmek faydalıdır.

Genel olarak, konik frezeler çok yüksek tüketim için daha uygundur ve belki daha nadiren tıkanma sorunlarına neden olur. Öte yandan, fiyatları daha yüksektir ve bakımları daha zahmetlidir, çünkü bunların değiştirilmesi genellikle daha karmaşıktır. Aynı motora sahip konik frezelerin daha fazla ürettiği de söyleniyor ancak bu tam olarak doğrulayamayacağımız bir basitleştirme. Düz frezeler daha fazla bakım kolaylığına sahiptir ve eskisinden farklı olarak titanyum gibi çelik dışındaki malzemelerin kullanımı ve Red Speed ve Diamond Inside gibi özel kaplamalar sayesinde konikler kadar uzun süre dayanırlar.

drogheria eureka

Sonuncusu, öğütücüye aşınmaya karşı daha fazla direnç sağlayan ve dolayısıyla dayanıklılığını artıran, tarafımızca patentli bir kriyojenik termal işleme sahiptir.

Düz frezeler kullanılıyorsa, espresso ekstraksiyonu için optimum partikül dağılımını kaybetmemek için bunların birbirine mükemmel şekilde paralel olması önemlidir. Bununla birlikte, konik çapaklarda, dağılımın kalitesi yalnızca çapakların mükemmel şekilde eşmerkezli olması ve eksenin çakışması durumunda garanti edilecektir. Sonuç olarak, seçilen biçim ne olursa olsun, belirli mekanik süreçler aracılığıyla çapakları fabrika seviyesinde çok hassas bir şekilde konumlandırabilen üst düzey imalat şirketlerine güvenmek çok önemlidir

Özet

Kahve dünyasındaki değişkenlikler oldukça fazladır ancak ne istediğinize karar verirseniz bu değişkenlikler gözünüze sorundan çok yol gösterici bir şekilde gözükmeye başlayacaktır. İlk defa elektrikli kahve değirmeni seçmeye çalışıyorsanız bu değişkenlikler gözünüzü korkutabilir. Ancak temel ihtiyaçlarınızı belirlediğinizde seçim yapmanın aslında o kadar da zor olmadığını kolaylıkla fark edeceksiniz.

Bir kahve değirmeninin nasıl seçileceğine dair katı kuralların olmadığı gibi, bazı göstergeler hangi değirmeni seçeceğinize karar verecektir. Doğru kahve değirmenini seçmek için kullanım amacı, fiyatı, öğütme seviyeleri ve özel tercihlerinizi göz önünde bulundurarak doğru otomatik kahve öğütücünüzün hangisi olduğuna rahatlıkla karar verebilirsiniz. Tüm bu bilgiler ile Eureka modelleri arasından size en uygun elektrikli kahve değirmeni modelini seçebileceksiniz.

Diğer

Eureka ürünleri, baristaların hayatını zorlaştırmadan en kaliteli zeminleri üretmek ve en rafine ihtiyaçları karşılamak üzere tasarlanmıştır. Örneğin, en son yenilikler arasında, çapakların mesafesini bir bakışta ayarlamanıza olanak tanıyan renkli etiketli bir düğme olan “Kolay Ayar” düğmesi bulunmaktadır. Düzenlemenin kesinliği aynı kalır, ancak öğütme türünü sık sık değiştirmesi gerekenler, bu özellik sayesinde bunu çok daha hızlı yapabilir.

eureka-mignon-specialita-profitec-pro-elektrikli-kahve-degirmeni

Malzeme kalitesi çok önemlidir ve Eureka, ürettiği modellerde dayanıklılığı sağlamak için her zaman en kaliteli parçaları kullanmaktadır. Plastik bir makine gövdesi, metalden yapılmış bir makine gövdesinden daha az dayanır. Daha küçük ürünler segmentinde pratik bir örnek olarak düşük fiyatlı modelleri incelediğinizde gövdede bu tip parçaların kullanıldığına denk geleceksiniz. Büyük hacimli öğütmeler için üretilen modellerde ise durum tam tersi. Küçük hacimli öğütmeler için üretilen modellerdeki plastik malzemeler, öğütme hacmi düşünüldüğünde kullanıcılara sorun yaşatmayacaktır. Düşük kapasiteli ürünlerde bu tip malzemeler kullanılması yerine metal parçalar tercih edilmiş olsaydı, bu fiyata doğrudan etki edeceği için ev kullanıcıları için iyi bir gelişme olmayacaktır.

Elbette tasarım da çok önemli. Kahve değirmeninin tezgahın arkasında veya evinizin mutfağındayken her zaman göz önünde olacağını unutmayın. Bu nedenle, büyük bir işlevsellik ile birleşen tasarım hoşluğunun, kaçınılmaz bir gereklilik olduğunu es geçmemenizde fayda var.

İlginizi çekebilir: Comandante kahve değirmeni kaliteli bir kahve deneyimi için neden önemlidir?

Son olarak bahsetmek istediğimiz çok önemli bir nokta daha var; bu tüm bu anlattıklarımız ile birleştiğinde bütünleştirici görevi olan bir detay. Evet, güvenden bahsediyoruz. Güven, hayatın her alanında bizi rahatlatan ve gözümüzün arkada kalmamasını sağlayan temel hislerin başında geliyor. Bu sebeple bir elektrikli kahve değirmeni seçerken tüketici önerilerini dikkate alan ve satış sonrası hizmetlerinde kendini kanıtlamış alanında başarılı markaları tercih etmek, uzun vadede öğütücünüzü güvenle kullanmanızı sağlayacaktır.

İlgili İçerikler

Aşk Dolu Bir Kahve: Sevgililer Günü İçin Özel Tarifler
Aşk Dolu Bir Kahve: Sevgililer Günü İçin Özel Tarifler

Sevgililer Günü'nde aşk dolu bir atmosfer yaratmanın en lezzetli yolu evde özel kahveler hazırlamaktan geçer. Birçoğumuz için kahve şüphesiz içimizi ısıtan,...

Eureka Mignon Filtro İncelemesi: Ufak ama potansiyeli büyük!
Eureka Mignon Filtro İncelemesi: Ufak ama potansiyeli büyük!

Espresso öğütücüleriyle ünlü Eureka'nın küçük ama potansiyeli büyük modeli Mignon filtro hakkında merak ettiğiniz her şey bu yazıda. Bu incelemede, şirketin...

Ev Kullanımına Uygun Eureka Kahve Değirmenleri: Hangisi Sizin İçin? - kahvebi
Ev Kullanımına Uygun Eureka Kahve Değirmenleri: Hangisi Sizin İçin?

Evde kaliteli kahve keyfini yaşamak isteyenler için Eureka kahve değirmenleri, benzersiz özellikleriyle öne çıkıyor. Bu yazıda, ev kullanımına uygun Eureka...

Fellow Stagg EKG Pro Elektrikli Kettle Studio Edition incelemesi
Fellow Stagg EKG Pro Elektrikli Kettle Studio Edition incelemesi

2017 yılında Stagg EKG modeli ile kahve endüstrisinde devrim yarattı ve elektrikli su ısıtıcılarda tartışmasız standardı belirledi. Fellow, beş yıl...

Sepetim

Sepetiniz şu anda boş