Skip to content

⭐5000₺ Üstü Sepete 250₺ İndirimi Kaçırma ⭐ Aynı Gün Teslimat ⭐

Hario Mini Plus Seramik Kahve Değirmeni

Sale price   964,45 TL Regular price   1.290,00 TL

Hario V60 Craft Kahve Demleme Seti

Sale price   775,25 TL Regular price   990,00 TL

Hario V60 Set - Kahve Uzmanı Seti Beyaz

Sale price   5.994,60 TL Regular price   7.670,00 TL
kahve paketi, beyaz dripper ve hario kettle

V60 demleme ekipmanları mercek altında - Hangisi daha iyi?

Elde demlenen filtre kahvelerin kalplerimizde ve bardaklarımızda ayrı bir yeri vardır. Espressonun canlı ve kompleks tadı veya tamamen farklı bir lezzet sunan French Press'in çıtır çıtır dokusu gibi bir çok yöntem, elde demlenmiş kahvenin yerini tutamaz. Evde, işte veya hafta sonları, çoğumuz için en keyifli molarlardan biri olan filtre kahve deneyimi tercihlerimizi tek başlık altında topladık ve artılarını, eksilerini değerlendirdik.

1900'lü yılların başından beri bu demleme yöntemi kullanılıyor. Chemex'in icadı ise biraz daha sonrasına dayanıyor. Chemexi 1941'de icat edildi ve temel olarak değişmeden kaldı.

Her yıl, piyasaya yeni elde demlenmiş kahve üreticileri çıkarılırken, mevcut modellere de güncellemeler ve ayarlamalar yapılmaktadır. Yeni üreticileri sürekli olarak test edip değerlendirirken, Chemex, Hario V60 ve Kalita Wave gibi modeller yıllar boyunca kaliteleri ve lezzetleri nedeniyle güvenilir seçimlerimiz olmuştur.

Aşağıda açıklandığı gibi, her biri farklı nedenlerle sevdiğimiz bu modeller farklı durumlarda farklı lezzetleri elde etmeniz için özel olarak üretilmektedir. Bazıları diğerlerinden daha hızlı, bazıları ise daha fazla teknik gerektirir. Ancak önce, harika bir fincan kahve yapmanın en önemli kuralını sunmak istiyoruz:

İyi kahve çekirdekleri satın alın ve taze öğütün!

Bu aşamayı tamamladıktan sonra, harika bir fincan kahve yapmak için çoktan yola çıkmış olacaksınız. Öncesinde, birbirinden farklı ürünlerin artılarına ve eksilerine birlikte göz atalım. 

chemex

Chemex

Chemex, daha kalın ve patentli bir filtre kullanır. Böylelikle daha ince bir gövde ve dengeli çiçek notaları sağlayan temiz bir fincan kahve demleyebilirsiniz. Chemex ile demlerken orta bir öğütme ayarı kullanarak, yaklaşık olarak kaya tuzu kadar ince çekilmiş kahve çekirdekleri kullanmalısınız. 

Özellikle çoklu gruplar için demleme yaparken Chemex, diğer dripper modellerine göre daha iyi bir seçim olabilir. 

Avantajları 👍🏼

Daha kalın filtresi, daha berrak ve tatlı bir fincan kahve demler. Ayrıca Chemex ile daha büyük miktarlarda (tek fincanın üstünde) kolayca kahve yapabilirsiniz. Kalın filtre ayrıca, V60'a benzer bir sonuç sunarken küçük dripper modellerine kıyasla daha az hassas bir demleme deneyimi sunar. 

Dezavantajları 👎🏼

Chemex filtresini bulmak standart filtreleri bulmak kadar kolay olmayabilir. Cam malzeme ile yapıldığından taşınması zordur.

hario 60 servis sürahisi

Hario V60

Çok yönlü bir marka olan Hario, günlük demleme işlemlerini mükemmelleştirmek için birçok ürün üretmektedir. Farklı demleme yöntemlerine göre tasarlanmış birbirinden şık Hario modellerini inceleme için mağaza kısmına göz atabilirsiniz. Dripper modelleri Chemex'e göre daha hızlı bir demleme işlemine olanak tanır. Chemex'e göre daha teknik bir demleme isteyen bu ürünler ile deneyimli eller bir araya geldiğinde mükemmel demlemeler ortaya çıkmaktadır. İyi yapıldığında, belirgin narenciye notalarıyla güzel, parlak ve keskin bir fincan kahve elde edilebilir. Öğütme ayarı olarak Chemex'e göre daha ince bir ayar tercih edilmelidir. 

Avantajları 👍🏼

Çok yönlülüğü, hız ve dökme yöntemi gibi değişkenlere göre demleme tekniğinizi özelleştirmek isteyenler için harika bir seçenek yapar. Daha nüanslı ve daha esnek bir demleme deneyimi sunar.

Dezavantajları 👎🏼

Özelleştirilebilir olmasına rağmen, diğer filtre kahve üreticilerine göre daha az affedicidir ve demlerken tam dikkatinizi odaklamanız gerekir. 

kalita wave

Kalita Wave

Kalita Wave, kahve ve tasarım tutkunlarını kendine hayran bırakan ürünler üretiyor. Düz alt kısmı ve benzersiz dalga desenli filtreleri (adından da anlaşılacağı üzere) demlerken bile narin çekirdeklerin dengeli bir şekilde özütleme yapmasına yardımcı olmaktadır. Kalita ile her zaman dengeli, karmaşık ve şeffaf bir fincan kahve demleyebilirsiniz. Orta-ince bir öğütme ayarı kullanarak, yaklaşık olarak sofra tuzu kadar ince çekilmiş kahve çekirdekleri kullanılır. 

Avantajları 👍🏼

Kalita, hafif ve dayanıklıdır, bu nedenle seyahatlerde veya kamp yaparken harika bir seçenektir. Düz alt tasarımı ve kahvenin üzerinden suyun nasıl aktığına yardımcı olan özel filtreleri sayesinde V60'dan daha affedici,

Dezavantajları 👎🏼

Dikkatli bir demleme gerektirir. Suyu eklerken kontrollü spiral dökme işlemini özenle tamamlamalısınız. Bu nedenle suyu dökmek için en ideal ürün Hario Kettle modelleri veya üst kalitesinde üretilen kettle modelleridir. Tüm tek fincanlı kahve üreticileri ve filtreler arasında en pahalı olanıdır. 

metal filtre

Metal Filtre

Metal filtre kullanmak bazı durumlarda v60 demleme yöntemleri arasında size en makul seçenek olabilir. Özellikle dış mekan etkinlikleri düşünüldüğünde hem az yer kaplaması, ekstra filtre kağıdına ihtiyaç duyulmaması ve ürünün dayanıklılığı, metal filtre kullanıcılarının en çok rahat ettiği detaylar olarak göze çapıyor. Metal filtre, ince çıkış deliklerinde sıkışıp kalmayan daha kalın bir çıkışa sahiptir. Daha dengeli bir demleme sunan filtre, kamp gibi dış mekan aktiviteleri için ideal seçim.

Ayrıca, metal filtreler kağıt filtrelerle karşılaştırıldığında daha çevre dostudur. Kağıt filtrelerin her demleme için tek kullanımlık olması nedeniyle, metal filtreler uzun vadede daha sürdürülebilir bir seçenektir.

Avantajları 👍🏼

Dayanıklı, kağıt filtreye ihtiyacınız olmadığından kullanımı daha pratiktir. Metal yapısı sayesinde demleme sonrasında sadece su ile rahatça temizleyerek bir sonraki demleme için hazır hale getirebilirsiniz. Metal yapı, hem daha az yer kapladığı hem de zarar görmeye en dayanıklı v60 tipi olduğundan dış mekan aktiviteleri için en dayanıklı seçimdir. 

Dezavantajları 👎🏼

Metal filtreler kahve çekirdeklerinin yağını ve tortusunu filtrelemediğinden, fincanınızda daha bulanık bir kahve elde edebilirsiniz.

Tüm bu kahve demleme ekipmanları, her kahve masasına özgü farklı avantajlar sunuyor. Hangisinin hangi kahve için en iyisi olduğu kahve tüketicileri tarafından sıkça tartışılır ancak siz kendi özelinizde düşünmelisiniz. Kendi demleme ekipmanınızın önemli olan değişkenleri bulmalı ve bu bilgilerin rehberliğinde ideal demleme ekipmanınızı seçmenizi öneririz.

Daha fazla sorunuz varsa bizimle iletişime geçmekten lütfen çekinmeyin. 

İlgili İçerikler

Cortado Nasıl Yapılır? - kahvebi
Cortado Nasıl Yapılır?

Hayatın koşturmacasında kahvenin sıcaklığıyla kucaklaşmanın tam zamanı! Bugün sizi, kahve dünyasının şahane bir hediyesi olan Cortado'nun gizemli yolculuğuna davet ediyoruz....

Serinletici Lezzet: Moccamaster ile Buzlu Kahve Tarifi - kahvebi
Serinletici Lezzet: Moccamaster ile Buzlu Kahve Tarifi

Sıcak bir yaz gününde ferahlatıcı bir buzlu kahvenin tatmin edici bir yanı olmadığını söylemek yanlış olur. Eğer bir kahve tutkunu ve aynı zamanda...

Kafein ve Sağlık: Kahvenin Bedenimize Etkileri - kahvebi
Kafein ve Sağlık: Kahvenin Bedenimize Etkileri

Kafein, dünya genelinde milyonlarca insanın enerji artışı ve uyanıklık sağlamak amacıyla günlük olarak tükettiği bir kimyasaldır. Kahve, çay, enerji içecekleri...

Kahve Tadım Notları: En İyi Çekirdekler Hangileri? - kahvebi
Kahve Tadım Notları: En İyi Çekirdekler Hangileri?

Kahve dünyasının derinliklerine bir yolculuk yapmaya hazır mısınız? Bu yazıda, kahve tadımının inceliklerine dair en kapsamlı rehberi sunacağımız için heyecanlıyız....

Sepetim

Sepetiniz şu anda boş