Skip to content

⭐5000₺ Üstü Sepete 250₺ İndirimi Kaçırma ⭐ Aynı Gün Teslimat ⭐

Hario Mini Plus Seramik Kahve Değirmeni

Sale price   1.199,00 TL Regular price   1.290,00 TL

Hario Skerton Plus Seramik Kahve Değirmeni

Sale price   1.690,00 TL Regular price   1.890,00 TL

Hario V60 Drip Tartısı “WIDE”

Sale price   1.999,00 TL Regular price   2.099,00 TL
V60 kahve demleme sanatı - kahvebi

V60 kahve demleme sanatı

Tüm kahve severler bilir ki V60 kullanmanın zevki ve demlenen kahvenin tadı eşsizdir. Doğru ekipman kullanımı, kahve ve su kullanımı lezzeti katlayacak ve benzersiz bir deneyim suancaktır. 3. nesil kahve ekipmanları söz konusu olduğunda filtre kahve ekipmanları arasında vazgeçilmez olan V60 demleme seti ürün, detay ve püf noktalarını sizler için ele aldık. En doğru demlemeyi nasıl yapacağınızı anlatarak başlayalım!

V60 Kahve Demleme Nasıl Yapılır?

V60 demleme seti, kahve ve suyunuz hazırsa hemen başlayalım!

  1. V60 demleme seti içerisine filtremizi yerleştirdikten sonra ekipmanı ıslatmak ve kağıdın ekipmana doğru tutulumunu sağlamak için sıcak su ile iyice ıslatıyoruz.
  2. Demliği ısıttıktan sonra demlikte yer alan suyu boşaltıyoruz. Taze, iyi ve damak tadınıza uygun olarak seçtiğiniz kahve ve kaliteli suyu birleştirme vakti!
  3. Kahve ve su oranı: Bu konuyla ilgili pek çok rasyonel veri bulunsa da bizim önerimiz kendi deneyimleriniz doğrultusunda belirlediğiniz ve en sevdiğiniz oranda tüm ürünleri kullanmanız. (Global verilere göre 1 gram kahve için 16 ml su uygun görülmektedir.)
  4. Suyun sıcaklığı: Global verilere göre bu demleme biçimde suyun sıcaklığı 93-97 derece arasında olmalıdır. Fakat bu konuda yine sizin deneyim, tercih ve zevklerinize göre şekillenecektir. Ek bir bilgi olarak; global otoriteler suyun 7 pH olması ve kesinlikle klor barındırmaması gerektiğini söyler. Bu özelliklere sahip bir su ile doğru bir demleme ve lezzetli kahve elde edebileceğiniz bilgisi pek çok kaynakta karşımıza çıkmaktadır..
  5. Islattığınız ve demleme haznesindeki suyu boşalttığınız V60 demleme seti üzerinde yer alan ve kağıt filtre yerleştirdiğiniz kısma demleyeceğiniz ölçüde kahveyi ekleyin. Hafif sallayarak eşit dağılımı sağlayın.
  6. Demlenme için suyu eklerken ilk aşama Blooming yani çiçek açma ya da ıslatma diyebiliriz. Sıcak suyu, kuru kahvenin her yeri eşit oranda ve tamamen ıslatacak şekilde ekleyin. Bu işlem esnasında demleme haznesinde az miktarda da olsa kahve birikecektir. Bu kahveyi kullanmayacağız. Biriken kahveyi boşaltın ve hazneyi kesinlikle soğuk suyu çalkalamayın.
  7. Artık demleme vakti! Sıcak suyunuzu ekleyin. Minik bir püf noktası: krema dediğimiz suyu eklerken kahvenin üstünde ortaya çıkan köpük kahvenizin ne kadar taze olduğunu gösterecektir. Belirlediğiniz oranda kahveyi 3-5 part arasında demleme haznesi dolup, filtre kısmı boşaltıkça ekleyin. V60 kısmını alsa tamamen suyla doldurmayın, suyu muhakkak dairesel ve düzenli hareketlerle ilave edin. Ayrıca, suyu kenarlardaki kahvelere ve filtrenin kenarlarına doğrudan temas ettirmeden, merkeze yakın dışarıdan içeriye bir dairesel hareketle eklemenizi öneririz. Burada en önemli kısım kaç ml su ekleyeceğinizi önceden belirlemiş olmanız. Demleme esnasında göz kararı bir ekleme yapmak kahvenizin tadını bozacak ve yanlış bir demleme biçimi olacaktır.
  8. Filtrede su tamamen bitip, demleme haznesi dolduğunda kahveniz demlenmiş olacaktır.

Sıra serviste!

v60 kahve demleme nasıl yapılır

V60 demleme seti ile elde ettiğiniz ürünü öncelikle demleme haznesi içerisinde yer alan kahveyi dairesel hareketlerle çalkalayıp havalandırmanız gerekir. Bunun sebebi aromaları ve ısıyı doğru ve eşit dağıtmaktır. Çalkalama işlemini tamamladıktan sonra bardağa alıp servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun!

V60 Nasıl Kullanılır?

V60, alternatifleri olan tek bir standardı olmayan bir demleme biçimi. Cam, bakır, porselen ve plastik alternatifleriyle piyasa bulabileceğiniz bu ürünün bakır olanı bizim birinci tercihimiz. Çünkü bakır V60 demleme seti, ısı dağılımını en iyi sağlayan ve lezzet deneyimini üst seviyelere çıkaran 3. nesil kahve ekipmanları listesinde 1. sırada yer alıyor.

Bakır yerine seramik ya da sağlık açısından en iyi tercih olan cam üretim ekipmanları da satın alabilirsiniz. Tüm alternatifler arasında kesinlik önermediğimiz hem sağlığınızı hem kahvenizin lezzetini olumsuz etkileyecek olansa plastik V60 ürünlerdir.

Bu demleme türünde de filtre kahve ekipmanları arasında vazgeçilmez bir parça olan kağıt filtreler kullanılıyor. Kağıt filtre satın alırken V60 uyumluluğuna dikkat etmenizi öneririz. Çünkü bu filtreler kahve makineleri boyutlarından farklı ebatlardadır. Buna ek olarak bu filtrelerin beyazlatılmış ve saman kağıdı gibi kendi içlerinde farklı çeşitleri de bulunuyor.

Su sıcaklığıyla ilgili birkaç detay paylaşmamız gerekirse;

  • Suyunuzun sıcaklığı dökerken ve bekleme süreleri hesaplandığında birkaç derece düşmektedir. Bunu göz önünde bulundurarak sıcaklığı ayarlayın.
  • Termometreniz varsa suyunu hedeflediğiniz sıcaklıktan 2-3 derece fazla ısıtın ki ısı kaybınız hedef sıcaklığınızın altında bir su ile kahve demlemenize sebep olmasın.
  • Termometreniz yoksa önerimiz suyunuzu tamamen kaynatıp 3-4 dakika ağzı açık olarak, oda sıcaklığında beklettikten sonra kullanmanız. Bu aşağı yukarı doğru bir hedef sıcaklığa denk gelecektir.

V60 Kahve Demlemenin Farkı Nedir?

V60, demlemenin manuel olarak yapılıyor olması sebebiyle kahve severler tarafından oldukça ilgili gören bir ürün. Suyun içeri çekilip havanın yukarı üflendiği böylece lezzetin ve aromaların yüksek bir kaliteye ulaştığı bu ekipmanın tüyosu aslında isminde gizli! Nasıl mı?

Bu ekipmanın adının V60 olmasının sebebi, ürünün 60 derecelik “v” formda olmasıdır. Tasarımında kullanılan iç kanallar suyun demleme için aşağı inmesini ve havanın yukarı çıkmasını sağlar.

Filtre Kahve Demleme Ekipmanları

Filtre kahve ekipmanları, 3. nesil kahve ekipmanları ve V60 demleme seti kategorilerinde dünya standartlarında bir tercih yapmak istiyorsanız Kahvebi mağazamızda bulunan ürün topluluğunun ilginizi çekebileceğini düşünüyoruz. 

Filtre kahve demleme ekipmanları hakkında tüm sorularınız için bizimle iletişime geçmekten çekinmeyin. Bir sonraki blog yazımızda görüşmek üzere! 

İlgili İçerikler

Doğa ile Baş Başa: Piknik İçin En İyi Kahve Tarifleri - kahvebi
Doğa ile Baş Başa: Piknik İçin En İyi Kahve Tarifleri

Doğa ile Baş Başa: Piknik İçin En İyi Kahve Tarifleri Piknik sırasında doğa ile baş başa kaldığınızda, her şey daha...

Bilinçli Kahve Tüketimi İçin Rehber: Kahve Sertifikaları - kahvebi
Bilinçli Kahve Tüketimi İçin Rehber: Kahve Sertifikaları

Kahve Sertifikalarının Anlamları ve Etkileri  KahveBi ekibi olarak, kahve sertifikalarının anlamlarını ve etkilerini inceleyerek, kahve severler ve etik tüketim yapmak...

Hario V60'ın Tarihi ve Evrimi: Japon Yeniliklerinden Küresel Popülerliğe - kahvebi
Hario V60'ın Tarihi ve Evrimi: Japon Yeniliklerinden Küresel Popülerliğe

Kahve tüketicilerinin sevilen markası Hario'nun hikayesini keşfetmeye hazır mısınız? Bu hikaye, Hario markasının Japonya'daki kökenlerinden dünya genelinde nasıl kahve tutkunlarının favorisi haline...

Kahve ve Sağlık - kahvebi
Kahve ve Sağlık

Kahve ve Sağlık: Kahvenin 13 İlginç Faydası Eski toplumlardan modern toplumlara kadar dünya çapında sahip olduğu etkisiyle öne çıkan kahve...

Sepetim

Sepetiniz şu anda boş