Skip to content

⭐5000₺ Üstü Sepete 250₺ İndirimi Kaçırma ⭐ Aynı Gün Teslimat ⭐

Kahve Demleme Setleri: Mükemmelliğini yakalayın! - kahvebi

Kahve Demleme Setleri: Mükemmelliğini yakalayın!

Kahvenin kadim serüveni ve lezzetli yolculuğu yetiştirilmesinden evlerimize, fincanlarımıza ulaşana kadar süren deneyimler bütünüdür. Pek çok kahve sever bu sürece mümkün olan ilk adımdan dahil olmaya ve fincanına kahvesini kendisi doldurmaya gayret eder. Çünkü kahvenin asıl keyfi bu yolculukta ona yol arkadaşlığı edebilmektedir.

Pek çoğumuz evlerimizde öğütülmüş kahve kullanırken gerçekten kahve ile ilgilenen ve lezzet peşinde olanlar kahvelerini kendileri öğütmektedir. Kullanılacakları kahve çekirdeğini seçmekten tutun da kahvesini öğütmek, istediği lezzete göre demlemek gibi pek çok süreci de kendi bilgi ve deneyimiyle yürütmektedir.

Bu yazımızda kahve çekirdeğinizi seçtikten sonraki süreçle ilgileneceğiz. Yani bu yazıdaki konumuz kahve demleme! Bu konudan bahsederken kahve demleme setleri başlığını es geçebilir miyiz? Asla! Kahve demleme seti içerisinde yer alması gereken ekipmanlar, lezzete katkı sağlayan ürünler ve çeşit çeşit malzemeyi sizler için inceledik.

Kahve Demleme Ekipmanları ve Çeşitleri

Öncelikle seçtiğimiz kahve çekirdeğini demleyeceğimiz kahvenin gerekliliklerine göre öğütüyoruz. Burası aslında en önemli adım çünkü bundan sonraki demleme süreci tamamen kişisel deneyim ve tercihlerinize göre şekillenecek fakat öğütme kısmı tamamen kurallara göre yapılmalıdır.

Kahveyi nasıl içmek isteyeceğinize bağlı olarak kahve demleme setleri de değişiklik göstermektedir. Örneğin 3. nesil bir demleme deneyim istiyorsanız V60, dripper, filtreli soğuk demleme şişesi, drip pot ve chemex kahve demleme seti sizin için uygun bir tercih olacaktır.

Eğer tercihinizi soğuk kahvelerden yana yapıyorsanız; V60 buzlu kahve demleyici, soğuk kahve demleme sürahileri, Dripper drop, filtreli demleme şişeleri ve drip brewer ürünlerini kullanabilirsiniz.

hario kahve demleme seti

Hızlı, pratik ve çok da uğraşmadan ince öğütülmüş bir kahve demlemek istiyorsanız özellikle ev ve ofislerde french press tercih edebilirsiniz. Evden cele çıkmanız gereken ama kahvesiz de kendinize gelemeyeceğiniz zamanlarda müthiş bir kurtarıcı seçenektir.
Daha geleneksel, yoğun ve lezzetli bir kahve içmek istiyorsanız “Gerçek kahve espressodur!” diyorsanız sizi sorgusuz şekilde moka pot ürünlerimize yönlendiriyoruz.

Evim, ofisim mig gibi kahve koksun, ağır ağır demlensin kahvem diyorsanız siz gerçek kahve severleri filtre kahve makineleri ile buluşturuyoruz.
Ve son olarak seçeceğiniz ürünün tamamlayıcıları kağıt filtreler, su ısıtıcıları, değirmenler, süzgeçler ve termoslar kahve demleme setleri içerisinde vazgeçilmez parçalardır.

Kahve Demleme Setleri Hangi Ekipmanlardan Oluşur

Standart bir kahve demleme seti; değirmen, demleme aparatı ve su ısıtıcı gibi 3 temel malzemeden oluşur. Fakat biz bunu biraz daha detaylandırmak, sizlere evde de profesyonel kahve demleme deneyimi kazandırmak istiyoruz. Çünkü lezzetli bir kahve yalnızca doğru bir kahve demleme seti kullanımıyla mümkün! Demleme türlerine göre setleri aşağıda sizler için inceledik. Aşağıda listelenen tüm ürün ve setlere web sitemizden ulaşabilirsiniz.

V60 setleri: V60 demleme aparatı(cam ve seramik seçeneğiyle), demleme haznesi, kağıt filtre ve ölçüm kaşığı.

Profesyonel V60 seti: Hassas tartı, değirmen, dripper (demleme aparatı), keetle, servis sürahisi (demleme haznesi)

Bazı setlere kahvenin dahil olduğunu da ekleyelim.

Filtre kahve makinesi setleri: Kahve, kağıt filtre, kahve makinesi, öğütücü (bazı setlere mug ya da termos da dahil edilmiştir.)

Lezzetli kahve demleme için gerekli ekipmanlar nelerdir?

Kahve demleme setleri içerisinde yer alan;

  • Değirmenler,
  • Keetlelar,
  • Servis sürahileri,
  • Demleme ekipmanları,
  • Filtreler,
  • Kahveler,
  • Muglar ve termoslar

lezzetli bir kahve demlemede en önemli hususlardır. Sizlerde en lezzetli ve keyifli kahve deneyimini için ürünlerimize hemen göz atın!

kahvebi kahve setleri

Kahvebi Kahve Setleri

Kahve setleri evde kahve keyfi yapmak isteyenler için de çok kullanışlıdır. Kahve setleri, kahve yapma sürecini daha organize ve düzenli hale getirirken, görsel olarak da hoş bir sunum sağlar. Bu setler, her sabah veya özel bir an için mükemmel bir fincan kahve hazırlama ritüelinizi destekler.

Kahve setleri, kahve severler için özel bir deneyim sunan ve kahve hazırlama sürecini kolaylaştıran harika bir seçenektir. Hem hediye olarak hem de kişisel kullanım için ideal olan bu setler, farklı kahve çeşitlerini denemek ve kendi kahve hazırlama tarzınızı keşfetmek için eşsiz fırsatlar sunar. Aşağıdaki bağlantılara tıklayarak kahve setlerine kolay bir şekilde göz atabilirsiniz. 

 

İlgili İçerikler

Cortado Nasıl Yapılır? - kahvebi
Cortado Nasıl Yapılır?

Hayatın koşturmacasında kahvenin sıcaklığıyla kucaklaşmanın tam zamanı! Bugün sizi, kahve dünyasının şahane bir hediyesi olan Cortado'nun gizemli yolculuğuna davet ediyoruz....

Serinletici Lezzet: Moccamaster ile Buzlu Kahve Tarifi - kahvebi
Serinletici Lezzet: Moccamaster ile Buzlu Kahve Tarifi

Sıcak bir yaz gününde ferahlatıcı bir buzlu kahvenin tatmin edici bir yanı olmadığını söylemek yanlış olur. Eğer bir kahve tutkunu ve aynı zamanda...

Kafein ve Sağlık: Kahvenin Bedenimize Etkileri - kahvebi
Kafein ve Sağlık: Kahvenin Bedenimize Etkileri

Kafein, dünya genelinde milyonlarca insanın enerji artışı ve uyanıklık sağlamak amacıyla günlük olarak tükettiği bir kimyasaldır. Kahve, çay, enerji içecekleri...

Kahve Tadım Notları: En İyi Çekirdekler Hangileri? - kahvebi
Kahve Tadım Notları: En İyi Çekirdekler Hangileri?

Kahve dünyasının derinliklerine bir yolculuk yapmaya hazır mısınız? Bu yazıda, kahve tadımının inceliklerine dair en kapsamlı rehberi sunacağımız için heyecanlıyız....

Sepetim

Sepetiniz şu anda boş