Skip to content

⭐5000₺ Üstü Sepete 250₺ İndirimi Kaçırma ⭐ Aynı Gün Teslimat ⭐

AeroPress ile kahve demlemek hakkında bilmeniz gereken her şey - kahvebi

AeroPress ile kahve demlemek hakkında bilmeniz gereken her şey

Saniyeler içinde harika bir fincan kahve yapmak için hazır olun. Çünkü AeroPress tam olarak bu açıklamaya uygun olarak üretilmiş bir kahve demleme ekipmanıdır. AeroPress kahve demleme rehberi ile saniyeler içinde kahve hazırlamanın adımlarını öğreneceğiniz blog yazımıza hoş geldiniz. Direkt olarak demleme adımlarına geçmek istiyorsanız biraz aşağıya kaydırın. Çünkü acele etmek istemiyoruz. Şimdi biraz AeroPress'in ortaya çıkış süreci hakkında konuşalım.

AeroPress, Stanford Üniversitesinde olarak görev yapmış Profesör Alan Adler tarafından keşfedilmiş. Amerikalı mucit Adler, kanatlı, uçan halkalı, diskli futbol topları gibi farklı buluşlar ile isminde çokça söz ettirmiş. Adler, aynı zamanda Aerobie isimli frizbi şirketinin de sahibi.

AeroPress ile Kahve Demlemek Çok Kolay

Kendi segmenti dışında kahvenin aromasını bu kadar kısa süre içinde ortaya çıkarabilen başka bir demleme cihazı yok. Gerçek bir uzay çağı demleme ekipmanı olan AeroPress, kahve yapmak için ilginç ekipmanları tercih eden kişilerin setlerinde mutlaka bulunur. Lezzetli kahveler demliyor oluşunun yanında, temizlik ve taşıma kolaylığı gibi detaylar onu eşsiz kılan diğer özellikler arasında yer alıyor.

Adler, bir akşam arkadaşlarıyla sohbet ederken tek başına kahve yapmanın çok zahmetli olması üzerine konuşmaya başlıyor. Gece boyunca dönen beyin fırtınasını kendi fikirleriyle birleştiriyor ve AeroPress için çalışmaya başlıyor.

Demleme sonrasında ortaya çıkan lezzet herkes tarafından beğeniliyor ve AeroPress hızla popülerleşmeye başlıyor. Gerçi, bu kadar kısa sürede harika bir kahve demlemeyi mümkün kılan demleme ekipmanını kim, neden beğenmesin?

AeroPress ile Sıcak ve Soğuk Demleme

AeroPress ile kısa süre içinde hem sıcak hem de soğuk demlemeler yapabilirsiniz. AeroPress kahve demleme rehberi, sıcak ve soğuk kahve hazırlamanın gerekliliklerine erişebileceğiniz kısa ve öz bir kılavuz oldu.

Bu arada eğer AeroPress'im yok ona yakın bir ürün önerir misin derseniz de size Delter Press önerebiliriz. Aynı mantıkta bir mekanizmaya sahip olan Delter Press ile de çok farklı tatlar elde edebilirsiniz.

Espresso ile çok benzese de basıncın dışında kullanılan kağıt filtre, AeroPress'i espressodan ayıran en büyük özelliklerden biri. Hazneye yerleştirilen kağıt filtre, tadı bozan yağları filtreliyor ve saf kahve tadına erişmenizi sağlıyor. 

AeroPress ile demleyeceğiniz kahveleri kalın ayarda öğütmelisiniz. Kahve su oranını 30 ml. su için 8 gram kahve olarak ayarlayabilirsiniz. Bu değerler üzerinden ufak oynamalar yaparak deneysel takılabilir, farklı lezzetlerin peşinde koşabilirsiniz.

AeroPress kahve demleme rehberi, başlıyor!

AeroPress nasıl kullanılır?

1- Pistonu dışarı doğru itin 

2- Filtreyi filtre kapağına yerleştirin

3- Filtre kapağını çevirerek hazneye takın

4- AeroPress'i kupa veya termos üzerine sağlam bir şekilde yerleştirin.

5- İnce öğütülmüş kahvenizi ekleyin

6- Kahveyi düzleştirmek için AeroPress'i sallayın

7- Haznede gözüken Seviye 1'e kadar su ekleyin.

  • Sıcak demleme için 80°C su,
  • Soğuk demleme için oda sıcaklığındaki suyu kullanabilirsiniz.

8- Sıcak demleme için yaklaşık 10 saniye veya soğuk demleme için 1 dakika karıştırın.

9- Pistonu yerleştirin ve direnç hissettiğinizde duraklayarak piston kahve telvesine ulaşana kadar hafifçe bastırın.

10- Filtre kapağını çıkarın, kullanılmış kahveyi çıkarmak için pistonu iterek kahve posasını atın. Daha sonra sızdırmaz parçayı durulayın.

Süper! Şimdi nasıl servis edeceğinizi öğreneceksiniz. Ama önce, yukarıdaki adımları pekiştirmek için aşağıdaki videoya göz atacağız. 



Espresso içmek istiyorsan olduğu gibi iç.
Americano için kahveye ek olarak 237 ml. sıcak su ekleyin.
Latte için 237 ml. süt ekleyin.
Soğuk demleme için 237 ml. musluk suyu veya buzlu su ekleyin.

Tarifler tek kişilik servis içindir.

AeroPress ile demleme ipuçları

Temizlik: Demleme sonrası kullanılmış kahveyi her zaman atın. AeroPress'inizin sızdırmaz parçasını tam olarak itilmiş pozisyonda saklayın. Böylelikle sızdırmaz alanın içindeki basınç boşalır ve demleme ekipmanınızın ömrü uzar.

Suyun Damlaması: Demlemeye başlamadan bastırma işleminden önce az miktarda su damlaması normaldir. Zamanından önce çok fazla sıvı akarsa, çekilmiş kahvenin seviyesini silkeleyerek düzleştirin ve suyu yavaş bir şekilde ekleyin. Hâlâ fazla sıvı erken akarsa, daha ince çekilmiş kahve kullanın.

Çekilmiş Kahve Çeşitleri: Süzme kahve ayarında ince çekilmiş veya espresso inceliğinde çekilmiş kahve kullanın. Espresso inceliğinde kahve daha uzun bastırma süresi gerektirir ve birden fazla ölçüsü kullanıldığında biraz sabır gerektirmekle birlikte daha zengin bir lezzet sunar.

Çoklu demlemelerde: Misafirleriniz gelmeden önce espresso tarzında birkaç ölçü kahve hazırlayın. Daha sonra, Americano, Latte veya Cappuccino vb. isteklerini çabukça yerine getirebilirsiniz.

Yıkama taktikleri: Bulaşık makinenizin üst rafında yıkayabilirsiniz, ancak bu şart değildir. Her kahve yapımında ana hazne kendiliğinden temizlenir. Sızdırmazlık parçasını akar su altında fırçalamak veya silmek yeterlidir.

Ana hazne yapışkan hale geldiği zaman sirkeyle yıkayın. Ara sıra, sızdırmazlık parçasını pistonun ucundan çıkartıp, ılık su ve bulaşık sabunu ile içli dışlı iyice yıkamanız önerilir.

Pistonu bastırırken zorlanıyorsanız, gösterdiğini hissettiğiniz zaman duraklayın. Ardından, basıncın direnci azaldığında bastırmaya devam edin. Kuvvetlice bastırmak, kahveyi sıkıştırıp akışı alıyorsa, daha kalın çekilmiş kahve kullanmayı deneyin.

Su Sıcaklığı, Sıcak demleme için 80°C su ile yapılan kahve, tatma uzmanlarından oluşan bir panelin büyük çoğunluğu tarafından tercih edilmiştir. Bir dakika süreyle karıştırsanız, oda sıcaklığındaki soğuk suyla da demleyebilirsiniz.

AeroPress kahve makinesi malzeme ve işçilik kusurlarına karşı yetkili satıcıdan satın alınma tarihinden itibaren bir yıl garantilidir. Lütfen makbuzunuzu saklayınız.

AeroPress kahve demleme rehberi umuyoruz ki tüm soru işaretlerini ortadan kaldırmıştır. Belirttiğimiz konu başlıklarının dışında merak ettiğiniz tüm soruları yorumlar kısmından ya da Instagram üzerinden bizimle paylaşabilirsiniz. Sağlıklı, nitelikli kahveler içtiğimiz güzel günlerde görüşmek dileğiyle.

İlgili İçerikler

Cortado Nasıl Yapılır? - kahvebi
Cortado Nasıl Yapılır?

Hayatın koşturmacasında kahvenin sıcaklığıyla kucaklaşmanın tam zamanı! Bugün sizi, kahve dünyasının şahane bir hediyesi olan Cortado'nun gizemli yolculuğuna davet ediyoruz....

Serinletici Lezzet: Moccamaster ile Buzlu Kahve Tarifi - kahvebi
Serinletici Lezzet: Moccamaster ile Buzlu Kahve Tarifi

Sıcak bir yaz gününde ferahlatıcı bir buzlu kahvenin tatmin edici bir yanı olmadığını söylemek yanlış olur. Eğer bir kahve tutkunu ve aynı zamanda...

Kafein ve Sağlık: Kahvenin Bedenimize Etkileri - kahvebi
Kafein ve Sağlık: Kahvenin Bedenimize Etkileri

Kafein, dünya genelinde milyonlarca insanın enerji artışı ve uyanıklık sağlamak amacıyla günlük olarak tükettiği bir kimyasaldır. Kahve, çay, enerji içecekleri...

Kahve Tadım Notları: En İyi Çekirdekler Hangileri? - kahvebi
Kahve Tadım Notları: En İyi Çekirdekler Hangileri?

Kahve dünyasının derinliklerine bir yolculuk yapmaya hazır mısınız? Bu yazıda, kahve tadımının inceliklerine dair en kapsamlı rehberi sunacağımız için heyecanlıyız....

Sepetim

Sepetiniz şu anda boş