Skip to content

⭐5000₺ Üstü Sepete 250₺ İndirimi Kaçırma ⭐ Aynı Gün Teslimat ⭐

Bialetti French Press 600 Ml

Sale price   1.049,00 TL Regular price   1.149,00 TL

Bialetti French Press Smart Kırmızı 1 L

Sale price   729,00 TL Regular price   899,00 TL

Bialetti French Press Smart Kırmızı 350 Ml

Sale price   699,00 TL Regular price   799,00 TL
Bodum Chambord French Press İncelemesi: Uygun Fiyatlı ve Dayanıklı - kahvebi

Bodum Chambord French Press İncelemesi: Uygun Fiyatlı ve Dayanıklı

Çoğu insan gibi her yeni güne bir fincan kahve ile başlayanlardan mısınız? Ne yazık ki ben de öyleyim. Uyanmak için her zaman kafein sarsıntısına ihtiyaç duyuyorum, ancak her sabah kendi taze kahvemi hazırlama ritüelim de aynı derecede çok önemli.

Pek çok insanın aksine, yetişkin hayatımın çoğunu kahve endüstrisinde çalışarak geçirdim ve hâlâ da devam ediyorum. Standartlarım normalden biraz daha yüksek ama evde iyi kahve yapmak, çoğu insanın düşündüğünden çok daha kolay. Aslında günlük demleme yönteminize mütevazı bir french press ekliyorsunuz, işte o kadar.

Evde kahve yapmanın daha ilginç yolları var mı? Elbette var. Kalite Wave, Hario V60 veya Origami gibi kahve ekpimanları ile favine fincan kahveler yapabilirsiniz, ancak özel kağıt filtreler ve ekstra ekipmanlara da ihtiyaç duyarsınız. Bununla birlikte iyi bir demleme için biraz daha dikkat gerektirir. Haliyle sabah erken kalkanlar için (özellikle 5-6 gibi uyanıyorsanız) pek tercih edilmiyor. Tecrübelerime göre, french press herhangi bir elektrikli kahve makinesinden çok daha iyi kahve yapıyor ve kullanımı çok kolay. Tabii, filtre kahve makineleri arasında Moccamaster markasını ayrı tutuyorum. Kimse onun gibi olamaz...

 

Bodum Chambord French Press bambaşka!

Yıllar boyunca pek çok french press kullandım ancak dönüp dolaşıp geldiğim model her zaman Bodum Chambord oldu.

French press kelimesini ilk duyduğum zaman aklıma gelen ürün kesinlikle bu oluyor. Pirinç, bakır ve hatta kırmızı metal gibi birkaç renk seçeneği mevcut ancak en klasik olanı elbette krom.

Frecnh press metal kapak, plastik saplı metal çerçeve, cam beher piston ve metal filtreden oluşuyor. Kulağa çok geliyorsa korkmayın, emin olun her şeyin temizlemesi gerçekten çok kolay. French Press, kutudan çıkar ve tamamen monte edilmiş bir şekilde hazır olarak size ulaşır.

Krom kaplama, açıkçası bana 1950'lerin klasik mutfak eşyalarını hatırlatan bir görüntüyü hatırlatıyor. Metal çerçeve, kafanın uzun süre maruz kalmasına dayanacak kadar işlenmiş cam beherin etrafını sarıyor. Mat siyah plastik sap ise çerçeveye sabitlenmiş durumda. Kapağa bir piston takılı ve bunun hemen altında ise metal filtresi bulunuyor.

Standart bir 8 cup Bodum Chambord French Press, hem kendinize yeter hem de aileniz veya arkadaşlarınız için yaklaşık iki veya üç fincan kahve yapabileceğiniz anlamına geliyor. Ancak ne kadar yapacağınızı ayarlamak için her zaman daha az kahve ve su kullanabilirsiniz. Ayrıca Bodum Chambord serisinde birkaç farklı french press makinesi boyutu var. Hangi renk grubunu veya boyutunu alırsanız alın kesinlikle pişman olmayacaksınız.

 

Bodum Chambord French Press kullanmak çok kolaydır

Tavsiye edilen öğütülmüş kahvenin suya oranı, altı ons su başına bir ila iki yemek kaşığıdır, ancak mükemmel ölçüm yapamıyorsanız size kahve tartısı almanızı öneririz.

French pressler, daldırma demleme olarak bilinen bir işlemle çalışmaktadır. En kolay ve en basit manuel demleme işlemlerinden biridir. Taze, iri öğütülüş kahve, presin dibine gider ve ardından telvelerin üzerine sıcak su dökülür. Kahve ve su, demlenmesi için beherde yaklaşık dört dakika durur. Ardından kapak takılır ve piston bastırılır.

Bu işlem, zemini presin altına filtreler, böylece kupanıza hiçbir şey dökülmez. Manuel demlemeye gelince, bundan daha kolay olamaz!

Bu harika french press ekipmanının tam gövdeli bir fincan kahve yaptığını gördüğünüzde çok şaşıracaksınız. Demleme işleminde açığa çıkan yağların ve organik bileşiklerin çoğu, son damlasına kadar bardağınızda olacak. Bu nedenle fincanınızın yüzeyinde hafif bir parlaklık görmeniz nadir değildir. Ayrıca bardağınızın dibinde biraz tortu fark ederseniz korkmayın, olur o kadar.

Bodum Chambord Fnrech Press'i temizlemek çok kolay

Bu ürünü sevmemin diğer nedenlerinden birisi de temizlik için kolay bir şekilde demonte edilebilmesi. Metal filtre, gerektiğinde sökülüp ayrılabilen birkaç paslanmaz çelik bileşenden yapılmıştır. Beher, çerçeveden kaydırılarak çıkarılabilir ve temizlenebilir. Bu ayrıca herhangi bir bileşenin kırılması durumunda yedek parça almayı da kolaylaştıran bir durum.

Dayanıklılık söz konusu olduğunda ise bu ekipman gerçekten harika. En az beş yıldır aynı çerçeveyi, kapağı ve filtreyi kullanıyorum. Evet, hâlâ hepsi çok sağlam!

Eğer evde kullanmayı düşünüyorsanız bu ürün harika. Seyahat ediyorsanız da harika fakat yine de dikkat etmenizi öneririz. Çünkü plastikten yapılmış beher için kırılmaz seçenekler de mevcut, fakat benim deneyimlerime göre plastik daha kalitesiz geliyor. Plastik genellikle ısıya maruz kaldığı zaman genişleyip çatlayan bir materyal sonuçta. Açıkçası bir kahve ekipmanında arzu ettiğim bir materyal değil. Plastik daha güvenli bir seçenek gibi görünse de, kalite ve dayanıklılık için tam tersi daha doğrudur. Bu nedenle her zaman camı tercih ederim.

Alt kısım

Bodu Chambord basit bir cihaz ve sürekli lezzetli kahve yapmanızı sağlar. Kağıt filtrelere gerek yoktur, bu nedenle tekrar eden tek maliyetler sanırım yedek parçalar. Ancak herhangi bir bileşenin değiştirilmesi inanın çok nadir görülen bir olay. Kullanmaya alıştığınız zaman ürettiği zengin ve mükemmel kahvenin her sabah rahatlatan bir arkadaş olduğunu göreceksiniz.

İlgili İçerikler

Cortado Nasıl Yapılır? - kahvebi
Cortado Nasıl Yapılır?

Hayatın koşturmacasında kahvenin sıcaklığıyla kucaklaşmanın tam zamanı! Bugün sizi, kahve dünyasının şahane bir hediyesi olan Cortado'nun gizemli yolculuğuna davet ediyoruz....

Serinletici Lezzet: Moccamaster ile Buzlu Kahve Tarifi - kahvebi
Serinletici Lezzet: Moccamaster ile Buzlu Kahve Tarifi

Sıcak bir yaz gününde ferahlatıcı bir buzlu kahvenin tatmin edici bir yanı olmadığını söylemek yanlış olur. Eğer bir kahve tutkunu ve aynı zamanda...

Kafein ve Sağlık: Kahvenin Bedenimize Etkileri - kahvebi
Kafein ve Sağlık: Kahvenin Bedenimize Etkileri

Kafein, dünya genelinde milyonlarca insanın enerji artışı ve uyanıklık sağlamak amacıyla günlük olarak tükettiği bir kimyasaldır. Kahve, çay, enerji içecekleri...

Kahve Tadım Notları: En İyi Çekirdekler Hangileri? - kahvebi
Kahve Tadım Notları: En İyi Çekirdekler Hangileri?

Kahve dünyasının derinliklerine bir yolculuk yapmaya hazır mısınız? Bu yazıda, kahve tadımının inceliklerine dair en kapsamlı rehberi sunacağımız için heyecanlıyız....

Sepetim

Sepetiniz şu anda boş