Skip to content

⭐5000₺ Üstü Sepete 250₺ İndirimi Kaçırma ⭐ Aynı Gün Teslimat ⭐

Comandante C40 - Red Clix nasıl ayarlanır? - kahvebi

Comandante C40 - Red Clix nasıl ayarlanır?

Comandante C40 Nitro Blade, birçok kişi tarafından dünyanın en iyi manuel kahve öğütücüsü olarak kabul edilmektedir. Cihaz, en kaliteli malzemelerin birleşiminden oluşmaktadır. Kararlı çalışmasını rafine tasarımı ile süslüyor, yüksek kalite malzemesi ile uzun süre boyunca aynı kalitede kahve öğütülmesinin önünü açıyor. Bu yazımızda Comandante C40 - Red Clix nasıl ayarlanır konusunu ele alacağız. Bu yazıyı okuduktan sonra Comandande öğütücünüz ile nasıl kahve öğütürken kimseye soru sormak zorunda ya da dış kaynakları karıştırmak zorunda kalmayacaksınız. Şimdiden iyi okumalar!

Öğütücüde bululan çapaklar, öğütücünün önceki versiyonunda yapılan araştırma ve iyileştirmelerin sonucudur. Azot ile güçlendirilmiş paslanmaz çelikten yapılmıştır. Keskin kenarları ve olağanüstü stabilizasyonu, çok düşük bir tutma seviyesini korurken, çekirdeklerin düzgün ve eşit öğütülmesini sağlar. Taşlama ayarı, çapakların altında bulunan kullanışlı bir düğme ile kontrol edilir. Comandante C40, kahvesini kendi öğütmek isteyen kişilere benzersiz bir deneyim sunar. Kahve öğütme işlemi sırasında kahvenizi yakmaz ve tadını değiştirmez. Aromayı en iyi şekilde almanızı sağlar. Meşe tutma yeri ile biten konforlu profilli sapı ve ek kahve haznesi kalın camdan yapılmıştır (BPA içermez). Bu hazne 40 gram kahve alır.

Comandante C40 benzersiz bir tasarıma sahiptir. Yüksek kaliteli malzemelerin kullanımı, güvenilirlik ve kullanım rahatlığı sağlar. Hem göze hitap eden hem de işlevsellik bakımından en iyiyi size sunan öğütücünün gövdesi paslanmaz çelikten oluşmaktadır. Üstünde bulunan ince ahşap kaplama, tasarım bakımından tatmin edici bir detay olarak göze çarpıyor. Peki Comandante C40 ile kahve öğütürken nelere dikkat etmeliyiz? Birbirinden farklı demleme yöntemlerine göre hangi ayarda öğütmeliyiz. Hazırsanız başlayalım.

Comandante C40 Nitro Blade - Red Clix Nasıl Kullanılır

Comandante C40 Nitro Blade birçok barista ve kahve meraklısının rüyalarına giren bir ekipmandır. Eğer rüyası gerçekleşen kişiler arasındaysanız şanslı gruptasınız demektir. Kompakt, sağlam bir kahve değirmenini hangi kahve meraklısı istemez ki? Muhtelif olarak satılan Red Clix sahibi olarak normal akslı modellere göre iki kat daha fazla öğütme ayarına sahip olabilirsiniz.

Comandante 40 ile kahve makineleri, Chemex, AeroPress ve diğer V60 ekipmanlarına uygun olarak kahve öğütebilirsiniz. Her durumda akıllarda tek bir soru belirir. Comandante C40 nasıl ayarlanır?

Kumandan Öğütücü öğütmek boyutlarda çok geniş bir yelpazesine sahiptir. Demleme yöntemlerine göre nasıl kullanacağınızı anlatmaya başlamadan önce temel bir konudan bahsedelim. Öğütme ayarında tıklamaları saymaya başladığımız nokta, 0 noktasıdır. Yavaş yavaş çevirirken duyduğumuz her ses yeni bir "tık" anlamına gelir. Şimdi farklı demleme yöntemlerine göre kaç tıklamaya ihtiyaç duyacağınıza bir göz atalım.

Dipnot: Bazı kaynaklarda tık=klik olarak geçmektedir.

Espresso

Comandante C40 - Red Clix nasıl ayarlanır yazımıza espresso ile başlıyoruz. Comandante, espresso için kahve öğütme konusunda mükemmel olan birkaç el değirmeninden biridir. Bu kahve demleme yöntemi için, standart akslı Comandante ile öğütme işlemi yaklaşık 10-15 tıklamada optimaldir. Red Clix Comandante'de ise tıklama sayısı 18 ile 24 arasında değişmektedir.

Moka Pot

Moka pot ile kahve demlerken kahvenizi ince ayarda öğütmelisiniz. Moka pot, ince öğütme gerektiren en popüler kahve demleme yöntemlerinden biridir. Moka potun boyutuna bağlı olarak, Comandante C40 ile 16-21 tıklama ve Red Clix modeli için 25-30 tıklama gerektirir.

AeroPress

Dürüst olmak gerekirse, en iyi ayar 10 ila 15 tıklama arasında olacaktır. Çünkü bu demleme yöntemi için sonsuz sayıda tarif, oran, zamanlama ve kombinasyona sahibiz. Bu yüzden AeroPress için standardı belirlemek çok kolay sayılmaz. Yine de Comandante 40 ile AeroPress için yapacağınız öğütmeler için geleneksel tercihleri hakkında bazı ipuçları vereceğiz. Bunlardan ilki, C40 modeli için yaklaşık 20-22 tıklama, Red Clix için ise 25-30 tık. Tersine çevrilmiş yöntem ile sırasıyla 24-28 ve 32-36 tıklama aralığında öğütmeyi deneyebilirsiniz.

V60 ve benzeri

V60, üçüncü nesil kahveciliğin en popüler alternatif kahve demleme yöntemlerinden biridir. Farklı boyutlara ve filtrelere sahiptir. Tek kişilikler için 25-28 klik arası gezerek başlayabilir, kendiniz için en uygun öğütme ayarını bulabilirsiniz. İki kişilik demlemelerde ise 38-42 klike kadar çıkabilirsiniz.

Bu ayarlar Moccamaster makineleriyle de uyumludur. Bu kahve makineleri ile bir seferde daha fazla, en az 18 oz (532 ml.) demleme demlediğimizi de belirtelim.

French press

Bir French Press için normalden daha kaba ayarda öğütme gerektirir. Böylelikle kahve çekirdekleri ve su daha uzun süre temas eder. Bu süreç yaklaşık dört dakika sürmektedir.

French Press için öğütürken C40 için 32-37 tıklama, Red Clix modeli için yaklaşık 50-55 tıklama aralığında arama yapmanızı tavsiye ederiz.

Chemex

Tasarımcı sürahi Chemex ve orijinal kağıt filtreleri daha kaba öğütme gerektirir. Bu demleme yöntemi en çok 18 oz'dan fazla yapmak için kullanılır. kahve. Kalın, verimli kağıt kullanmanız ve ideal olarak kahveyi yaklaşık 4 dakika demlemeniz gerekir. Tüm bu nedenlerden dolayı, daha kalın kahve kullanmak daha iyidir. Standart aks versiyonu ile 40-45 kez tıklayın. Red Clix modeli ile genellikle 55-60, 65'e kadar tıklamalarda kalıyorum.

Türk Kahvesi

Ülkemizde en çok tüketilen kahvelerden biri olan Türk Kahvesi'ni en lezzetli şekilde içmek ister misniz? Sahip olduğunuz Comantande öğütücü ile kahve çekirdeklerinizi anlık öğüterek taze ve lezzetli bir Türk Kahvesi keyfi yaşayabilirsiniz. Sevdikleriniz asla lezzetin sırrını çözemeyecek!

Comandante C40 nasıl kullanılır yazımızın son kahve çeşidi olan Türk Kahvesi çekirdeğini 5-10 klik arasında öğütebilirsiniz.

Kapanış

Yukarıda belirttiğimiz klik aralıkları, genel bilgiler doğrultusunda şekillendirilmiştir. Kendiniz için en iyi ayarı bulmak için cesur davranmaktan çekinmeyin. Örneğin, French Press için önerdiğimiz 32-37 klik aralığında 32 ile 37 arasında büyük uçurumlar var. 33 deneyin, 34 deneyin, hatta 30 deneyin. Kendiniz için en iyi kahve deneyimini ancak bu şekilde bulabilirsiniz. Deneyimlerinizi bizimle ve diğer kahve tüketicileriyle yorumlar kısmında paylaşmayı unutmayın.

İlgili İçerikler

Cortado Nasıl Yapılır? - kahvebi
Cortado Nasıl Yapılır?

Hayatın koşturmacasında kahvenin sıcaklığıyla kucaklaşmanın tam zamanı! Bugün sizi, kahve dünyasının şahane bir hediyesi olan Cortado'nun gizemli yolculuğuna davet ediyoruz....

Serinletici Lezzet: Moccamaster ile Buzlu Kahve Tarifi - kahvebi
Serinletici Lezzet: Moccamaster ile Buzlu Kahve Tarifi

Sıcak bir yaz gününde ferahlatıcı bir buzlu kahvenin tatmin edici bir yanı olmadığını söylemek yanlış olur. Eğer bir kahve tutkunu ve aynı zamanda...

Kafein ve Sağlık: Kahvenin Bedenimize Etkileri - kahvebi
Kafein ve Sağlık: Kahvenin Bedenimize Etkileri

Kafein, dünya genelinde milyonlarca insanın enerji artışı ve uyanıklık sağlamak amacıyla günlük olarak tükettiği bir kimyasaldır. Kahve, çay, enerji içecekleri...

Kahve Tadım Notları: En İyi Çekirdekler Hangileri? - kahvebi
Kahve Tadım Notları: En İyi Çekirdekler Hangileri?

Kahve dünyasının derinliklerine bir yolculuk yapmaya hazır mısınız? Bu yazıda, kahve tadımının inceliklerine dair en kapsamlı rehberi sunacağımız için heyecanlıyız....

Sepetim

Sepetiniz şu anda boş