Skip to content

⭐5000₺ Üstü Sepete 250₺ İndirimi Kaçırma ⭐ Aynı Gün Teslimat ⭐

Agnieszka Rojewska

Dünya Barista Şampiyonu Rojewska'nın sırlarını keşfedin

Bu yazımızda, özellikle 3. nesil kahve ekipmanları konusunda dünyanın en çok tercih edilen markalarından biri olan Hario ile eski Dünya Barista Şampiyonu Agnieszka Rojewska arasında geçen ufak röportaja yer veriyoruz.

Agnieszka Rojewska, kahve dünyasının başarılı isimlerinden biri olarak öne çıkıyor. Kendini kahve çekirdekleriyle dolup taşan bir hayatın içinde bulan Rojewska, kahve, baristalık ve kahve endüstrisi hakkındaki deneyimleriyle, her sorunun cevabına karşılık olabileceğini iddia ediyor. Ona göre, başarılı olmak için çok çalışmak gerekiyor ve bu süreçte her zaman öğrenilecek yeni şeyler vardır!

KAHVE SEKTÖRÜNDE NE KADARDIR ÇALIŞIYORSUNUZ?

Kahve sektörüne 2009 yılında bir tren istasyonunda zincir kahve dükkanında çalışırken başladım.

V60 İLE İLK KARŞILAŞTIRMANIZ NE OLDU?

Tam olarak hatırlamıyorum ama tahminimce bir yerde gördüm ve almaya karar verdim. İlk V60'ım kırmızı bir porselendi ve aldığımda onunla ne yapacağımı tam olarak bilmiyordum!

V60'I NEDEN SEVİYORSUNUZ?

V60'ı seviyorum çünkü en sık kullanılan cihazlardan biri, aynı zamanda evde başka birinin tarifini denemek veya kullanmak çok kolay.

HARİO'YA BİR MESAJINIZ VAR MI?

Kahve demleyen kişileri mutlu etmeye devam edin! :)

Agnieszka Rojewska v60 demleme tarifi

Agnieszka Rojewska V60 Tarifi

  • Kullanılan V60: Metal
  • Dozaj: 15g kahve ve 250mL su
  • Süre: 1:00

Rojewska, her kahve için toplam süreyi 2:15'e tamamlamanın kendisi için genel kuralı olduğunu belirtiyor. Bu teknik, kahve demlerken çok uzun süre beklemek istemeyen insanlar için mükemmel olabilir. Rojewska demlemelerinde çoğu zaman orta öğütme boyutunu kullanıyor ve demlemeyi iki dökümde tamamlıyor.

Demleme talimatları:

  1. Çiçeklenme için 15 saniye kadar bekleyin
  2. Kettle ile nazikçe daire şeklinde suyu dökün
  3. 150 mL'ye ulaşana kadar bunu yapın.
  4. Sonra kalan 100mL için, merkeze hızla dökün ve su seviyesini sabit tutun.
  5. Su dökme işlemi 1:00 civarında durmalıdır.

Bu makale ilk olarak HARIOLOGY V60 Ambassador kitapçığında yayınlanmıştır.

Agnieszka Rojewska'nın Kahve Dünyasına Bakışı

Kahveyle ilgilenen Agnieszka Rojewska, tutkusu ve korkularıyla birlikte, kahve, baristalık ve kahve endüstrisiyle ilgili tüm sorulara cevap verebileceğini ifade ediyor. Kendisi, 2009 yılından beri hayatının kahveyle iç içe olduğunu ve başarılı olmak için yoğun bir çaba sarf ettiğini dile getiriyor. Şu anda kahve eğitimine ağırlık veren Rojewska, dünyanın dört bir yanından kahveyle ilgilenen harika insanlarla tanışmanın heyecan verici olduğunu düşünüyor. Rojewska, 2014 yılında Polonya Latte Art Şampiyonu unvanını kazandıktan sonra, 2018 yılında Dünya Barista Şampiyonu olarak başarılar elde etmiştir.

Kahve endüstrisinin geleceği hakkında da görüşlerini paylaşan Rojewska, "Ekstraksiyon bilimi hakkında daha fazla bilgi edineceğimizi ve bu sayede daha tutarlı ve kaliteli kahve hazırlayabileceğimizi düşünüyorum. Ayrıca, makinelerin ve öğütücülerin daha iyi bir ürün sunmamıza yardımcı olacağını düşünüyorum. Baristalar olarak, daha basit ve sade bir yaklaşıma geri döneceğiz. Müşterilerimize bilgi ve olağanüstü bir deneyim sunarak her kahve severin beklentilerini karşılamayı hedefliyoruz, tabii ki bunun için sürekli eğitim almak da önemli" şeklinde konuşuyor.

"Kahveyle ilgili ne kadar deneme yaparsanız yapın, her zaman öğrenmeniz gereken çok şey olduğunu" vurgulayan Rojewska, Dünya Barista Şampiyonası'nda kazanan ilk ve finale kalan tek kadın olarak kendini "Tarihin en iyi Polonyalısı" olarak görüyor. Aynı zamanda Speciality Coffee Association of Europe tarafından yetkilendirilmiş olan Rojewska, kahve ve baristalık konusunda yüksek kaliteli eğitimler vermektedir. Aynı zamanda hem bir çalışan hem de endüstriyel tarafta yer almış biri olarak, eğitim almak isteyen kişilerin ihtiyaçlarını iyi anladığını belirtiyor.

İlgili İçerikler

Cortado Nasıl Yapılır? - kahvebi
Cortado Nasıl Yapılır?

Hayatın koşturmacasında kahvenin sıcaklığıyla kucaklaşmanın tam zamanı! Bugün sizi, kahve dünyasının şahane bir hediyesi olan Cortado'nun gizemli yolculuğuna davet ediyoruz....

Serinletici Lezzet: Moccamaster ile Buzlu Kahve Tarifi - kahvebi
Serinletici Lezzet: Moccamaster ile Buzlu Kahve Tarifi

Sıcak bir yaz gününde ferahlatıcı bir buzlu kahvenin tatmin edici bir yanı olmadığını söylemek yanlış olur. Eğer bir kahve tutkunu ve aynı zamanda...

Kafein ve Sağlık: Kahvenin Bedenimize Etkileri - kahvebi
Kafein ve Sağlık: Kahvenin Bedenimize Etkileri

Kafein, dünya genelinde milyonlarca insanın enerji artışı ve uyanıklık sağlamak amacıyla günlük olarak tükettiği bir kimyasaldır. Kahve, çay, enerji içecekleri...

Kahve Tadım Notları: En İyi Çekirdekler Hangileri? - kahvebi
Kahve Tadım Notları: En İyi Çekirdekler Hangileri?

Kahve dünyasının derinliklerine bir yolculuk yapmaya hazır mısınız? Bu yazıda, kahve tadımının inceliklerine dair en kapsamlı rehberi sunacağımız için heyecanlıyız....

Sepetim

Sepetiniz şu anda boş