Skip to content

⭐5000₺ Üstü Sepete 250₺ İndirimi Kaçırma ⭐ Aynı Gün Teslimat ⭐

Hario Mini Plus Seramik Kahve Değirmeni

Sale price   964,45 TL Regular price   1.290,00 TL

Hario V60 02 Seramik Kahve Demleme Seti Beyaz

Sale price   1.249,25 TL Regular price   1.590,00 TL
En Hızlı Kahve Demleme Yöntemleri - kahvebi

En Hızlı Kahve Demleme Yöntemleri

Hem lezzetli ve nitelikli kahve içmek isteyenler hem de zamandan tasarruf etmek isteyenler için en hızlı kahve demleme yöntemlerini sizin için yazıyoruz. Bu yazımızda iyi kahveyi sevenler ama zaman problemi olanlar için çözüm önerilerimizi sıralıyoruz.

Sabah işe giderken yada akşam eve yorgun dönenlerin en büyük sorunu kahveye ayırdıkları zaman. Bu konuda muzdarip olanların sayısı oldukça fazla olduğu için bu yazımızda hayatı yoğun tempoda yaşayan kahve severlere tavsiyelimizi sıralıyoruz. Filtre kahve ve espresso hazırlamak için en hızlı yöntemler neler hep birlikte bakalım.

Delter Press

  • Demleme Süresi: 2.5 - 3 dakika
  • Demleme kapasitesi: 200 ml - 400 ml

200 ml’den 400 ml’ye kadar kahve demleme kapasitesine sahip Delter Press kahve demleme ekipmanı ile sadece 150 saniyede kahvenizi hazırlayabilirsiniz. Demleme basınç temellidir ve manuel olarak suya uyguladığınız basınç ile kahve demlenir. Uygulanan basınç 2-3 bar arasında olacaktır, dolayısıyla eğer espresso yapmak isterseniz kreması az ve hafif bir espresso elde etmeniz olasıdır.

Ürünü İncele

 

Tek kişilik demleme için 15 gr kahve ve 200 ml su kullanılmalıdır. İdeal su sıcaklığı 92 derecedir. Bu ekipmanı kullanmak için bir filtreye ihtiyaç vardır ancak ürünü satın aldığınızda 100 adet filtre ekipmanla birlikte gelir. Yani ilk 100 demleme için ayrıca bir filtre almanıza gerek kalmaz. Son olarak ürünün BPA içermeyen plastik yapıldığını belirtelim. Hem pratik hem de ergonomik olması sebebiyle ister evde ister dışarıda rahatlıkla kullanabilirsiniz.

Moccamaster Filtre Kahve Makinesi

  • Demleme süresi: 5-6 dakika
  • Demleme kapasitesi: 250 ml - 1.25 lt

Moccamaster filtre kahve makinesi adeta barista kalitesinde kahve yapar. Evinizde veya ofisinizde kullanabileceğiniz bu makine ile çok kısa sürede çok lezzetli kahveler demleyebilirsiniz. Termoslu bir Moccamaster 1.25 lt hacmi sayesinde tek seferde 5-6 kişilik kahve hazırlayabilir. Daha da iyisi sadece 4-6 dakika arasında kahvenizi hazırlar ve uzun süre sıcak tutabilir. Dayanıklı metallerden ve BPA içermeyen plastik malzemelerden üretilen Moccamaster ev/ofis tipi filtre kahve makineleri arasında en lezzetli kahveyi sunan filtre kahve makinesidir.

Ürünü İncele

 

Diğer yandan, bardak, termos ve servis sürahisi modelleri ile farklı tüketim miktarları için farklı seçenekler sunar. Moccamaster filtre kahve makinesinin tüm bu olumlu yanlarının yanında dezavantaj olarak fiyatını gösterebiliriz. Diğer kahve ekipmanlarına göre daha pahalı olan bu otomatik kahve makinesi için üretici firma tarafından 5 yıl garanti verilmiştir. Hızlı ve lezzetli kahve demlemek için en iyi tercih bir Moccamaster olacaktır.

Moka Pot

  • Demleme süresi: 2 ile 5 dakika arası
  • Demleme kapasitesi: 1 kişilik ile 10 kişilik arasında değişen modeller

Moka Pot, bir İtalyan klasiği! Yılların değişmeyen dizaynı ile espresso dendiğinde ilk akla gelen ürün bir moka pottur. Özellikle yeni modellerle birlikte indüksiyon ocaklarda da kullanılabilen moka pot 2-3 bar buhar basıncı ile 2 ila 5 dakika arasında sabah espressonuzu hazırlayabilirsiniz. Moka pot tercihinizde kullanacak kişi sayısını göz önüne alın. Tek kişilik, 2 kişilik, 3, 4, 6 ve hatta 10 kişilik kapasiteye sahip moka pot bulabilirsiniz.

person pouring tea on white ceramic mug using teapot beside moka pot

Ürünü İncele

 

Espressonuzu demlersen bir bardak su için 30 gr kahve kullanmalısınız. Moka potta elde edeceğiniz espresso düşük basınçta derlendiği için profesyonel bir espresso makinesinde yapılan espressoya göre daha yumuşaktır ayrıca daha az kremalı bir espresso elde edersiniz. Yine de klasikleşmiş sabah espressonuz için geleneksel ve pratik bir Bialetti Moka Pot’u tavsiye ediyoruz.

Kapsül Kahve Makinesi

  • Demleme süresi: 25 - 90 saniye arası
  • Demleme kapasitesi: tek kişilik

Avrupa’da oldukça yaygın olarak kullanılan kapsül kahveler son dönemde ülkemizde de yayılmaya başladı. Özellikle hızlı ve pratik olması espresso tüketen kahve severler tarafından tercih sebebidir. Farklı tat ve aromalarda bulabileceğiniz kapsül kahveleri satın alırken kapsüllerin boyutlarının kahve makinenizle uyumlu olmasına dikkat edin. Kapsül kahve makineleri programlanan içecek miktarına göre 25 ile 90 saniye arasında hazırlama sürelerine sahiptir.

assorted-color container lot

Kapsül kahve makinelerinin bir diğer avantajı da latte ve cappucino gibi espresso türevi kahveleri de hazırlayabiliyor olmasıdır. Yüksek fiyatı dezavantaj olarak öne çıkıyor. Ayrıca kullanılan kapsüllerin tek kullanımlık plastikten üretilmesi çevre dostu kahve tüketicileri tarafından dikkate alınması gereken önemli bir husustur. Bu noktada, metal kapsüller kullanarak doğaya verilen zararın önüne geçebilirsiniz ancak bu sefer de her kullanımda metal kapsülü kahve ile doldurup sıkıştırmanız gerektiği için zaman kaybına sebep olacaktır.

İlgili İçerikler

Cortado Nasıl Yapılır? - kahvebi
Cortado Nasıl Yapılır?

Hayatın koşturmacasında kahvenin sıcaklığıyla kucaklaşmanın tam zamanı! Bugün sizi, kahve dünyasının şahane bir hediyesi olan Cortado'nun gizemli yolculuğuna davet ediyoruz....

Serinletici Lezzet: Moccamaster ile Buzlu Kahve Tarifi - kahvebi
Serinletici Lezzet: Moccamaster ile Buzlu Kahve Tarifi

Sıcak bir yaz gününde ferahlatıcı bir buzlu kahvenin tatmin edici bir yanı olmadığını söylemek yanlış olur. Eğer bir kahve tutkunu ve aynı zamanda...

Kafein ve Sağlık: Kahvenin Bedenimize Etkileri - kahvebi
Kafein ve Sağlık: Kahvenin Bedenimize Etkileri

Kafein, dünya genelinde milyonlarca insanın enerji artışı ve uyanıklık sağlamak amacıyla günlük olarak tükettiği bir kimyasaldır. Kahve, çay, enerji içecekleri...

Kahve Tadım Notları: En İyi Çekirdekler Hangileri? - kahvebi
Kahve Tadım Notları: En İyi Çekirdekler Hangileri?

Kahve dünyasının derinliklerine bir yolculuk yapmaya hazır mısınız? Bu yazıda, kahve tadımının inceliklerine dair en kapsamlı rehberi sunacağımız için heyecanlıyız....

Sepetim

Sepetiniz şu anda boş