Skip to content

⭐5000₺ Üstü Sepete 250₺ İndirimi Kaçırma ⭐ Aynı Gün Teslimat ⭐

Hario Water Dripper Drop

Sale price   1.490,00 TL Regular price   1.750,00 TL

Hario Slow Drip Brewer Shizuku

Sale price   2.675,00 TL Regular price   2.800,00 TL
Evinizde barista gibi Cold Brew yapmaya ne dersiniz? - kahvebi

Evinizde barista gibi Cold Brew yapmaya ne dersiniz?

Sıcak havanın etkisini iliklerimize kadar hissettiğimiz bu günlerde soğuk bir kahve, harika bir seçim. Yaz aylarının en sevilen kahvelerinden biri olan Cold Brew, düzenli olarak dışarıda tüketildiğinde cebinizi biraz yorabilir. Bu sebeple kahve dükkanına gitmediğiniz günlerde kendi kahvenizi evde yapmayı düşünebilirsiniz. Hazırsanız başlıyoruz; evde cold brew kahve nasıl yapılır?

Mümkün olan en iyi soğuk demlemeyi yapmak için süreç hakkında daha fazla bilgi sahibi olmaya değer. Aşağıda evde kolay bir şekilde soğuk kahve yapabileceğiniz asistan ürünlere yer vereceğiz. Ancak biraz sistemin nasıl işlediğinden bahsedelim. Soğuk demleme aslında French Press yöntemiyle aynı prensipte çalışmaktadır. Soğuk su ile yapılan demlemelerde sıcak demlemelere göre ekstraksiyon çok daha uzun sürer. Öte yandan kahvenin aromasının hızlı bir şekilde ortaya çıkması için herhangi bir ısı ve basınç yoktur. Bu sebeple soğuk demlemeler sıcak demlemelere göre çok daha uzun sürmektedir.

Soğuk Kahve Yapımı

Evde Cold Brew nasıl yapılır sorusu, yeni bir kahve demleyicisiyseniz başta biraz korkutucu gelebilir. Ancak soğuk demleme yapmak çok kolay; gerçekten. Üstelik soğuk kahve yapımı için bir sürü şey almanıza gerek yok. Evde soğuk kahve yapımı istediğiniz kadar basit ve karmaşık olabilir. Çünkü en iyi kahvenin nasıl olacağını ve nasıl hazırlanacağını sizin damak zevkiniz ve tüketim alışkanlıklarınız belirler.

Bu yazımızda Soğuk kahve yapımı olayını merak etmiş ve evde cold brew nasıl yapılır sorusuna cevap arayan kişilere hitap edeceğiz. Daha önce soğuk kahve yapımı konusunda hiç deneyiminiz olmasa bile, bu basit adımları izleyerek kendiniz için ideal soğuk kahveye erişebileceksiniz.

Soğuk kahve yapımı ile ortaya çıkan kahvelerin lezzet profili farklıdır. Sıcak demlemelerde olduğu gibi... Süreci genel olarak ele alacak olursak soğuk kahve aromatik yoğunluğunun bir kısmını kaybeder ve arkasında çok fazla asit bırakır. Bu yüzden soğuk demlenmiş kahvenin tadı pürüzsüz, tatlı ve çikolatamsı olur.

Evde Cold Brew Yapımı

Evde cold brew kahve nasıl yapılır sorusu için Sakarya Kahve Akademisi baristalarından Oğulcan Torlak'ın fikirlerini aldık. Kahvenizi hangi ayarda öğütmelisiniz, hangi kahveyi tercih etmelisiniz gibi merak edilen sorulara cevap vererek devam edelim. Evde cold brew yapımı için kahvenizi en kalın ayarda öğütmelisiniz.

Daha önce evde cold brew yapımı hakkında bir fikriniz yok ise bu kahveler başlangıç için size yardımcı olacaktır. İlerleyen süreçte farklı tatları deneyimlemek için diğer kahvelerimizi de deneyebilirsiniz. Kim bilir, belki çok daha seveceksiniz.

Aşağıda soğuk demlemede tercih edebileceğiniz ekipmanlardan bazılarını sizin için listeyeleyeceğiz. Demleme sistemi temelde aynı olsa da her demleme ekipmanının bazı mikro farkları bulunmaktadır. Hoşunuza giden ekipman hakkında detaylı kullanım bilgisine erişmek için ürün sayfasını ziyaret edebilirsiniz.

Evde Soğuk Kahve Yapımı Sırasında hangi kahveleri kullanmalıyım?

Her kahve çekirdeğinin farklı özellikleri vardır ve aromatik yapıları farklıdır. Bu sebeple bazı kahve çekirdekleri uzun süren soğuk demlelerde iyi sonuçlar alamayabilirsiniz. Oğulcan, soğuk demlemelerde tadı çok acı olacağı için koyu kavrulmuş kahvelerden kaçınılması gerektiğini öneriyor.


"Birçok kahve soğuk demlemelerde iyi tatlar elde etmenizi sağlayabilir. Ancak ne olursa olsun taze kavrulmuş, hikayesini bildiğim kahveleri kullanmayı tercih ediyorum."


Oğulcan, soğuk kahve yapımı sırasında favori kahvelerini Kenya, Sulawesi, Etiyopya, Ruanda ve Sumatra olarak sıralıyor. Bal, vanilya, portakal, çilek, şeftali eğiliminde olan aromalarının serinletici bir içecek olan soğuk kahveye çok daha yakıştığını düşünüyor. Soğuk kahve demleme konusunda deneyiminiz yoksa Kenya ve Ruanda gibi meyve aromasını hissedebileceğiniz kahveler, sizin için uygun seçenekler olabilir.

Oğulcan'ın evde cold brew yapımı için önerdiği kahvelere bir göz atın ve kahvenizi en kalın ayarda öğütmeyi unutmayın. Eğer öğütücünüz yoksa kahvenizi alırken soğuk demleme yapacağınızı belirtmeniz yeterli olacaktır. Farklı bir blog yazısında daha görüşmek dileğiyle. Hoşça kalın. 

İlgili İçerikler

Cortado Nasıl Yapılır? - kahvebi
Cortado Nasıl Yapılır?

Hayatın koşturmacasında kahvenin sıcaklığıyla kucaklaşmanın tam zamanı! Bugün sizi, kahve dünyasının şahane bir hediyesi olan Cortado'nun gizemli yolculuğuna davet ediyoruz....

Serinletici Lezzet: Moccamaster ile Buzlu Kahve Tarifi - kahvebi
Serinletici Lezzet: Moccamaster ile Buzlu Kahve Tarifi

Sıcak bir yaz gününde ferahlatıcı bir buzlu kahvenin tatmin edici bir yanı olmadığını söylemek yanlış olur. Eğer bir kahve tutkunu ve aynı zamanda...

Kafein ve Sağlık: Kahvenin Bedenimize Etkileri - kahvebi
Kafein ve Sağlık: Kahvenin Bedenimize Etkileri

Kafein, dünya genelinde milyonlarca insanın enerji artışı ve uyanıklık sağlamak amacıyla günlük olarak tükettiği bir kimyasaldır. Kahve, çay, enerji içecekleri...

Kahve Tadım Notları: En İyi Çekirdekler Hangileri? - kahvebi
Kahve Tadım Notları: En İyi Çekirdekler Hangileri?

Kahve dünyasının derinliklerine bir yolculuk yapmaya hazır mısınız? Bu yazıda, kahve tadımının inceliklerine dair en kapsamlı rehberi sunacağımız için heyecanlıyız....

Sepetim

Sepetiniz şu anda boş