Skip to content

⭐5000₺ Üstü Sepete 250₺ İndirimi Kaçırma ⭐ Aynı Gün Teslimat ⭐

French Press ile hangi kahveler yapılır?

French Press ile hangi kahveler yapılır?

French Press severler burada mı? Bugün üçüncü nesil demleme yöntemlerinden sonra pabucu dama atılmış olan french pressten bahsedeceğiz. Bir dönemin en popüler demleme yöntemlerinden biri olan french press, kısa süre içinde pratik bir şekilde kahveye erişmenizi sağlayan bir yöntemdir. Peki French Press ile hangi kahveler yapılır?

Söz konusu French Press olduğunda kahve severlerin yorumlarında ikiye ayrıldığını görmüşsünüzdür. Bir taraf bu yöntem ile hala keyifle kahve tükettiğini söylerken diğer taraf bu demleme yönteminin başarısızlığını savunmaktadır. İyi ya da kötü yorumlardan etkilenmemeli, sizin için en iyi olan demleme yöntemine kendiniz deneyimleyerek karar vermelisiniz. Çünkü en iyi kahve diye bir şey yoktur. Bu kişiden kişiye göre değişkenlik gösteren, damak tadına bağlı bir durumdur. Bu sebeple bir French Press almaya karar verdiğinizde, yorumlardan ziyade bizzat kendiniz demeyimlemeye özen gösterin.

Filtre kahve için French Press en kolay demleme yöntemi mi?

French Press ile hangi kahveler yapılır sorusu kadar merak edilen diğer bir konu ise bu demleme yönteminin pratik olup olmadığıdır. Kişisel yorumumuz olarak filtre kahve için french press yönteminin en kolay demleme yöntemlerinden birini söyleyebiliriz. Hazırlarken, içerken hatta temizlerken bile yaydığı koku, bir sonraki demleme için motive eder cinsten. Bu yüzden evet, filtre kahve için french press en kolay demleme yöntemlerinden biridir diyebiliriz.

Günümüzde birçok kahve markası tarafından sunulan kahveler, hangisini seçmemiz gerektiği ile ilgili karar vermenizi zorlaştırabilir. Özellikle internette ve marketlerde sürüsüyle kahve çeşidi ile karşılaşmak mümkün. Bu noktada karar vermek zor olabiliyor, kabul ediyoruz. Ancak onlarca çeşit arasında kaybolmak yerine kahve dükkanlarında deneyeceğiniz birkaç farklı çeşit ile kendi damak tadınıza uygun olanı bulma konusunda ilk adımları atarak başlayabilirsiniz.

Tüm bu aşamaları tamamladık ve French Press ile demleme yolculuğumuza başlamak yada elimizdeki kahve ekipmanlarını genişletmek istedik. Ama hangi kahveyi demleyeceğimizi bilmiyoruz. Buna nasıl karar verebiliriz? French Press ile hangi kahveler yapılır?

French Press için kahve seçerken nelere dikkat edilmelidir?

French Press’te istediğiniz kahveyi demleyebilirsiniz. Evet yanlış duymadınız, çeşit fark etmeksizin tüm kahveler bu demleme yöntemi ile içime hazır hale getirilebilir. Ancak dikkat etmeniz gereken bir detay var. Öğütme şekli!

Kullanacağınız demleme yöntemine göre kahveler, ekstra kalın, kalın, kalın-orta, orta, orta ince, ince ve pudra olarak öğütme ayarına göre değişkenlik gösterebilir. Yeni French Press için kahve seçerken tercih ettiğiniz aromanın yanında kahvenin öğütme şekli de çok önemlidir. Bu yöntemde kahve demlemek için kahvenizi kalın ayarda öğütmelisiniz. Bu konu hakkında hiç fikir sahibi olmasanız bile, kahveyi aldığınız yere French Press’te demleyeceğinizi söylemeniz yeterlidir.

Özetle French Press için kahve seçerken sadece aromaya değil kahve öğütme ayarına da dikkat etmeniz gerekmektedir. Bizim French Press için favori kahvemiz El Salvador. Bu kahve ya da diğer kahveler hakkında detaylı bilgi almak, aklınızdakileri sormak için bizimle iletişime geçmekten lütfen çekinmeyin.

İlgili İçerikler

Cortado Nasıl Yapılır? - kahvebi
Cortado Nasıl Yapılır?

Hayatın koşturmacasında kahvenin sıcaklığıyla kucaklaşmanın tam zamanı! Bugün sizi, kahve dünyasının şahane bir hediyesi olan Cortado'nun gizemli yolculuğuna davet ediyoruz....

Serinletici Lezzet: Moccamaster ile Buzlu Kahve Tarifi - kahvebi
Serinletici Lezzet: Moccamaster ile Buzlu Kahve Tarifi

Sıcak bir yaz gününde ferahlatıcı bir buzlu kahvenin tatmin edici bir yanı olmadığını söylemek yanlış olur. Eğer bir kahve tutkunu ve aynı zamanda...

Kafein ve Sağlık: Kahvenin Bedenimize Etkileri - kahvebi
Kafein ve Sağlık: Kahvenin Bedenimize Etkileri

Kafein, dünya genelinde milyonlarca insanın enerji artışı ve uyanıklık sağlamak amacıyla günlük olarak tükettiği bir kimyasaldır. Kahve, çay, enerji içecekleri...

Kahve Tadım Notları: En İyi Çekirdekler Hangileri? - kahvebi
Kahve Tadım Notları: En İyi Çekirdekler Hangileri?

Kahve dünyasının derinliklerine bir yolculuk yapmaya hazır mısınız? Bu yazıda, kahve tadımının inceliklerine dair en kapsamlı rehberi sunacağımız için heyecanlıyız....

Sepetim

Sepetiniz şu anda boş