Skip to content

⭐5000₺ Üstü Sepete 250₺ İndirimi Kaçırma ⭐ Aynı Gün Teslimat ⭐

Kahve ekipmanları ve alışverişi sürdürülebilir kılmak için geri dönüştürme - kahvebi

Kahve ekipmanları ve alışverişi sürdürülebilir kılmak için geri dönüştürme

Kahve alışkanlıklarınız gezegeni nasıl etkiliyor? Kağıt filtreler, kahve telveleri ve plastik kahve demleme ekipmanları: Kahve demlemenin çevresel etkisi kısa sürede artabilir.

Neyse ki, bilinçli satın alma ve eski veya bozuk ekipmanın uygun şekilde yeniden kullanılması ve geri dönüştürülmesi, daha çevre dostu alışkanlıklar oluşturmak için uzun bir yol kat edebilir. İster hevesli bir evde tüketicisi olun, ister en sevdiğiniz kafenin müdavimi olun, kahve tutkunuzu daha sürdürülebilir hale getirmenin birçok yolu vardır.

Yaygın olarak kullanılan kahve ekipmanlarının ömrü

Tek kullanımlık plastik, ekonomik sürdürülebilirlik konusundaki tartışmalarda en çok dikkati çekerken, tüm malzemelerin çevresel ayak izi vardır.

Paslanmaz çelik, çeşitli plastikler, seramik ve cam gibi kahve ekipmanlarının üretiminde kullanılan birkaç ana malzeme vardır.

Paslanmaz çelik biyolojik olarak parçalanamaz, ancak örneğin belirli kimyasallara maruz kalma gibi düzensiz koşullar altında paslanabilir ve hasar görebilir. Pek çok plastik türü vardır, ancak genel olarak plastik parçaların çöplükte ayrışması yaklaşık 1000 yıl alabilir. Hem sırlı seramiklerin hem de camın biyolojik olarak bozulması milyonlarca yıl alabilir ve bazı kaynaklar asla tamamen ayrışmayacakları iddia ediliyor.

Bu, bu ürünleri üretmek ve taşımak için kaynakların kullanımını hesaba katmaz. Örneğin plastik üretmek, ham petrolün yanı sıra diğer fosil yakıtları da gerektirir.

Amacınız sürdürülebilir bir şekilde alışveriş yapmaksa, kahve ekipmanınızda kullanılan malzemelerin kullanım ömrü, ne satın alacağınızı ve öğeleri nasıl elden çıkaracağınızı etkilemelidir.

Çevre dostu ürünler satın alma

İngiltere'de her yıl %99,75'i geri dönüştürülmeyen yaklaşık 2,5 milyar paket kağıt bardak atıldığında, seyahat bardakları gibi doğru ürünleri satın almanın büyük bir etkisi olabilir.

Ancak, her ürünün bir çevresel maliyeti temsil ettiğini unutmayın. Yeniden kullanacağınız bir şey satın aldığınızdan emin olun. Çevre dostu veya geri dönüştürülmüş malzemelerden yapılmışsa, bu, çevre üzerindeki etkisini daha da azaltmak için uzun bir yol kat edecektir.

Yeniden kullanılabilir bardaklara olan talep çok büyük, bu harika bir şey. Dünyayı dolaşan ve uzun ömürlü olmayan düşük maliyetli yeniden kullanılabilir bardaklar satın almak genellikle gezegen için daha kötü olduğundan, tüketicilerin ve kahve dükkanlarının bu alanda kaliteyi düşünmelerinin önemli olduğunu düşünüyoruz.

Yeni filtreler mi satın alıyorsunuz? Bunlar, kahve yağlarıyla temas nedeniyle kullanıldıktan sonra geri dönüştürülemez. Bununla birlikte, geri dönüştürülmüş malzemelerden mi yapıldığını veya diğer filtre türlerini tercih edip etmediğini düşünün. Metal bir filtre, kumaş ve hatta french press veya kahve demlikleri gibi filtresiz demleme yöntemleri günlük atıklarınızı azaltabilir.

Bazı ürünler aynı zamanda sürdürülebilir girişimlere yapılan bir yatırımı temsil edecektir. Kahve endüstrisinin en büyük çevresel ayak izlerinden biri su kullanımı ve kirlenmesidir. Bunun nedeni, kahve çekirdeklerini kahve kirazından ayırmanın en popüler yollarından biri olan yıkanmış işleme, meyvenin su tanklarında fermente edilmesine dayanmasıdır. Project Waterfall'a göre, sadece bir 750 ml'lik demlik kahve yapmak için 840 litreye kadar su gerekiyor.

Rebecca Hodgson, kahve kuşağı içinde yaşayan insanlar için su krizini sona erdirmek isteyen bir yardım kuruluşu olan Project Waterfall'da Program Yöneticisidir.

785 milyon insan temiz suya erişemiyor ve her yıl 1,6 milyon insan suyla ilgili hastalıklar nedeniyle ölüyor. Project Waterfall, temiz su sistemlerinin kurulumuna ve bakımına odaklanıyor ve fon toplamak için Barista & Co gibi şirketlerle ortaklık kuruyor. Son zamanlarda Barista & Co, Project Waterfall'ı desteklemek için bir dizi evde kahve yapma araçları ve profesyonel süt sürahileri üretti.

Kahve ekipmanları nasıl geri dönüştürülür?

Tam olarak neleri geri dönüştürebileceğiniz, yerel otoritenize ve uygun geri dönüşüm merkezlerine yakınlığınıza bağlı olacaktır. Neleri geri dönüştürebileceğiniz ve evinizden toplanıp toplanmayacağı veya bir geri dönüşüm merkezine götürmeniz gerekip gerekmediği hakkında çevrimiçi bilgi bulabilmelisiniz.

Bir öğenin kabul edilmesi için malzemeleri ayırmanız gerektiğini görebilirsiniz. Örneğin, bir ürün plastik ve camdan yapılmışsa, farklı parçaları farklı geri dönüşüm kutularına koymanız gerekebilir. Cam %100 geri dönüştürülebilir ve kalitesinde veya işlevinde herhangi bir bozulma olmaksızın sürekli olarak geri dönüştürülebilir. Plastiklerin geri dönüştürülebilir ve geri dönüştürülemeyen olarak sınıflandırılmasının karmaşık olabileceğini, ancak polipropilen gibi plastiklerin birçok kez geri dönüştürülebileceğini unutmayın. Ancak, birçok geri dönüşüm merkezi, cam içeren plastik geri dönüşümünü kabul etmemektedir ve bunun tersi de geçerlidir.

Geri dönüştürülemeyen malzemelerin sürdürülebilir imhası

Ne yazık ki, tüm ürünler geri dönüştürülemez. Örneğin seramikler orijinal hallerine bölünebilir ve yeniden yapılabilir, ancak bu genellikle çok daha zayıf bir malzeme ile sonuçlanır. Buna bir örnek olarak Origami dripper, tamamen seramikten üretildiği için tam bir doğa dostudur.

Plastiklerin geri dönüştürülmesiyle ilgili sorun, 50'den fazla farklı plastik türü olmasıdır; bazıları geri dönüştürülebilir ve bazıları kullanılamaz. Yedi ana türden; sadece ikisi geri dönüşüm için yaygın olarak kabul edilmektedir.

Plastikler geri dönüşüm için sunulduklarında birlikte gruplandırılma eğilimindedir ve yoğunluklarındaki benzerlikler nedeniyle ayrıştırılmaları ve yeniden işlenmeleri zor olabilir. Bazen bu, tüm plastiklerin yakılmasına veya çöp sahası olarak atılmasına neden olur.

Yine de kahve ekipmanlarındaki bazı malzemeler geri dönüştürülemeyebilir olsa da, bunları yine de bilinçli ve sürdürülebilir bir şekilde elden çıkarabiliriz.

Çoğu hayır kurumu, iyi durumda olan herhangi bir mutfak veya içecek eşyasını kabul edecektir. Ürünü mağazaya götüremezseniz, evde toplama mümkün olabilir. İkinci el dükkanları da daha kaliteli veya daha değerli kahve ekipmanları için bir seçenek.

İleri dönüşüm, yaşamı solumak için daha yaratıcı bir yol olabilir ve kullanılmayan veya kullanılamaz kahve ekipmanlarına çekicilik katabilir. Bir kahve makinesini lambaya, vazoya veya saksıya dönüştürebilirsiniz.

Alternatif olarak, ekipmanınızın yerel olarak geri dönüştürülemeyeceğini fark ederseniz, ürün üreticisi sizin için geri dönüştürebilir.



Son iki yılda farkındalıkta büyük bir değişim görüyoruz. Hem kahve içenlerin hem de kahve endüstrisinin çevremizin ve kahve yetiştiren toplulukların karşı karşıya olduğu zorlukların daha fazla farkına vardığı konusunda iyimser hissediyoruz.

Bu ivmeyi devam ettirmek bizim elimizde. Günlük kafe geziniz için yeniden kullanılabilir bir termos veya kahve ekipmanınızı geri dönüşüme göndermek, dünyanın çevresel sürdürülebilirliği ve yudumladığınız kahveyi yetiştiren topluluklar için büyük bir fark yaratabilir.

İlgili İçerikler

Cortado Nasıl Yapılır? - kahvebi
Cortado Nasıl Yapılır?

Hayatın koşturmacasında kahvenin sıcaklığıyla kucaklaşmanın tam zamanı! Bugün sizi, kahve dünyasının şahane bir hediyesi olan Cortado'nun gizemli yolculuğuna davet ediyoruz....

Serinletici Lezzet: Moccamaster ile Buzlu Kahve Tarifi - kahvebi
Serinletici Lezzet: Moccamaster ile Buzlu Kahve Tarifi

Sıcak bir yaz gününde ferahlatıcı bir buzlu kahvenin tatmin edici bir yanı olmadığını söylemek yanlış olur. Eğer bir kahve tutkunu ve aynı zamanda...

Kafein ve Sağlık: Kahvenin Bedenimize Etkileri - kahvebi
Kafein ve Sağlık: Kahvenin Bedenimize Etkileri

Kafein, dünya genelinde milyonlarca insanın enerji artışı ve uyanıklık sağlamak amacıyla günlük olarak tükettiği bir kimyasaldır. Kahve, çay, enerji içecekleri...

Kahve Tadım Notları: En İyi Çekirdekler Hangileri? - kahvebi
Kahve Tadım Notları: En İyi Çekirdekler Hangileri?

Kahve dünyasının derinliklerine bir yolculuk yapmaya hazır mısınız? Bu yazıda, kahve tadımının inceliklerine dair en kapsamlı rehberi sunacağımız için heyecanlıyız....

Sepetim

Sepetiniz şu anda boş