Skip to content

⭐5000₺ Üstü Sepete 250₺ İndirimi Kaçırma ⭐ Aynı Gün Teslimat ⭐

Kahve kokteylleri: Kahve şurubu kullanmanın 3 altın kuralı - kahvebi

Kahve kokteylleri: Kahve şurubu kullanmanın 3 altın kuralı

Kahve kokteyllerini sever misin? Kendi kokteylini nasıl oluşturacağından emin değil misin? Asla korkmayın, Kokteyl tasarlamak aslında göründüğü kadar korkutucu değildir. Aslında, özenle seçilmiş basit kahve şuruplarını kullanmaya başlarsanız, kısa sürede benzersiz, eğlenceli ve lezzetli içeceklerle dolu bir menünüz olabilir.

Bununla birlikte, basit şurupları kullanırken insanların düştüğü bazı yaygın hatalar vardır. Tatlarınızı seçmekten ne kadar şurup kullanacağınıza kadar, göz önünde bulundurmanız gereken 3 altın kural var.

Baharat

1. Lezzet

Şurup söz konusu olduğunda, hayal edebiliyorsanız, gerçekleştirebilirsiniz demektir. Eşsiz lezzetler yaratmak için yenilebilir çiçekler, baharatlar, otlar, mevsim meyveleri hatta şekerlemelerle bile deneyler yapabilirsiniz. Spesifik olmaktan da korkmayın. Örneğin bal gevrek elma şurubu çok popüler bir şuruptur.

Tabii ki tüm bu seçeneklerle seçim karşısında bunalmış hissedebilirsiniz. Bu nedenle, belirli bir içecek için şurup üzerinde çalışıyorsanız, kahvenin tadım notlarıyla başlamanızı öneririz. Zaten kahvede bulunan lezzetleri vurgulayan veya tamamlayan bir şurup tercih etmek, inanılmaz bir içecek haline getirebilir.

Lezzeti etkileyen tek şeyin aroma maddesi olmadığını da unutmayın. Farklı şuruplar için, farklı şeker türleri deneyin. Berrak, basit bir şurup, muhtemelen beyaz şekere uyacaktır. Ancak, daha fazla karmaşık ve pekmezin alt tonlarını istiyorsanız, ham şekeri veya türevlerinden birini deneyin. Daha fazla çiçek etkisi için ise bal kullanın. Ve eğer gerçekten çılgın hissediyorsanız, biraz şekerlemeyi suda eritebilirsiniz.

Şam'da şeker

2. Tutarlılık

Kahve yapımında ağırlık ne kadar önemliyse, şurup yapımında da o kadar önemlidir. Tutarlılık, yalnızca malzemelerinizi her seferinde tarttığınızda mümkündür. Bu önemli bir konu çünkü şekerle uğraşıyorsanız. Şeker, tıpkı kahve gibi granüle edildiğinden, düzensiz oturmaya meyillidir. Bu ölçüm kabındaki ağırlığı görsel olarak tahmin etmek, her partide farklı sonuçlar üretir.

Ancak tutarlılık, sadece başlamadan önce malzemeleri tartmakla alakalı değildir. Aynı zamanda onları nasıl pişirdiğinizle de ilgilidir. Bu nedenle suyunuzu asla kaynatmayın. Bu onu buharlaştıracak ve daha sonra şekerin suya oranını atacaktır. Endişe duyuyorsanız, teknik olarak soğuk suyla basit şurupları yapabilirsiniz. Ancak şeker, sıcak suda çok daha hızlı ve çok daha tutarlı bir şekilde erir. Bu nedenle normal sıcak su ısıtıcınızı 205℉/96℃'ye ayarlayabilirsiniz.

şurup şişeleri

3. Denge

Basit şurupların ne zaman kullanılacağını bilmek, hangi tatların oluşturulacağını bilmek kadar zor olabilir. Şuruplarda aşırıya kaçmamaya dikkat edin. Tüm bunlarla birlikte, özel kahveye yeni başlayan ve tatlı bir şeyler içmek isteyen kişiler için biraz daha hafif şeyler yapmaya dikkat edin.

Neyin fazla olduğuna gelince, sonuçta denge anahtardır. Özellikle özel içecekler yaratırken çok önemlidir. Basit şuruplar, bir içeceğe aroma vermenin güçlü bir yoludur ve nadiren bir onstan daha fazlasına ihtiyaç duyulur. Genellikle yarım ons yeterli olacaktır. İçeceğin boyutunu da hesaba katmayı ihmal etmeyin.

İçecekteki diğer malzemeleri de göz önünde bulundurmayı unutmayın. Canlandırıcı acılığı gidermek için kesinlikle bir tatlandırıcıya ihtiyaç duyacaksınız. Bunun için kokteyl bitterleri kullanabilirsiniz. Ancak sadece bir latte veya cappucinoyu tatlandırmaya çalışıyorsanız, muhtemelen daha azına ihtiyacınız olacaktır.

Evet, farkındayız. Bu başlangıçta zor olsa da, pratikle daha kolay hale gelecektir. Herhangi bir yön için klasik kokteyl tariflerini inceleyin ve deneme yanılma yoluyla öğrenin. Yakında neyin işe yarayacağını neredeyse içgüdüsel olarak kavramış olacaksınız.



Tat, tutarlılık ve denge; başarılı bir kahve şurubu ve şurup bazlı kokteyl için üç önemli faktördür. Bunları hatırlayın ve içecekleriniz ne kadar yaratıcı ve deneysel olursa olsun, mutlaka başarılı olacaksınız.

Eğer çok fazla uğraşmadan mükemmel kahve şurubum olsun, ben onunla istediğim gibi aromalar oluşturmak istiyorum diyorsan da doğru yerdesin. Kahve Akademisi'nde yer alan Monin şurup ürünlerini inceleyebilir ve sepetine ekleyebilirsin.

İlgili İçerikler

Cortado Nasıl Yapılır? - kahvebi
Cortado Nasıl Yapılır?

Hayatın koşturmacasında kahvenin sıcaklığıyla kucaklaşmanın tam zamanı! Bugün sizi, kahve dünyasının şahane bir hediyesi olan Cortado'nun gizemli yolculuğuna davet ediyoruz....

Serinletici Lezzet: Moccamaster ile Buzlu Kahve Tarifi - kahvebi
Serinletici Lezzet: Moccamaster ile Buzlu Kahve Tarifi

Sıcak bir yaz gününde ferahlatıcı bir buzlu kahvenin tatmin edici bir yanı olmadığını söylemek yanlış olur. Eğer bir kahve tutkunu ve aynı zamanda...

Kafein ve Sağlık: Kahvenin Bedenimize Etkileri - kahvebi
Kafein ve Sağlık: Kahvenin Bedenimize Etkileri

Kafein, dünya genelinde milyonlarca insanın enerji artışı ve uyanıklık sağlamak amacıyla günlük olarak tükettiği bir kimyasaldır. Kahve, çay, enerji içecekleri...

Kahve Tadım Notları: En İyi Çekirdekler Hangileri? - kahvebi
Kahve Tadım Notları: En İyi Çekirdekler Hangileri?

Kahve dünyasının derinliklerine bir yolculuk yapmaya hazır mısınız? Bu yazıda, kahve tadımının inceliklerine dair en kapsamlı rehberi sunacağımız için heyecanlıyız....

Sepetim

Sepetiniz şu anda boş