Skip to content

⭐5000₺ Üstü Sepete 250₺ İndirimi Kaçırma ⭐ Aynı Gün Teslimat ⭐

Kovboy Kahvesi Nasıl Yapılır? - kahvebi

Kovboy Kahvesi Nasıl Yapılır?

Üçüncü nesil kahveciliğin sağladığı imkanlar bir yana, kovboy kahvesi bir yana... Kahve demleme işlemi, kahve çekirdeklerinin içeceğe dönüştürülmesi üzerine farklı yöntemler ile uygulanan bir işlemdir. Bu çok çeşitlilik arasında tarihin en eski demleme yöntemlerinden biri olan kovboy kahvesine değinmemek olmazdı. Zor zamanlarda hayat kurtarıcı olan bu yöntem hakkında fikir sahibi olun. Belki bir gün ihtiyacınız olabilir. Kahvenizi aldıysanız kovboy kahvesi nasıl yapılır rehberimize başlıyoruz.

Kovboy kahvesi açık havada ateş üstünde demlenmektedir. Bir diğer ismi olan Kamp Kahvesi ismiyle de bilinmektedir. Hazırlanış tarzı olarak çay demleme yöntemine benzetmektedir. Bu yüzden tahmin edeceğiniz üzere kovboy kahvesi hazırlarken kahveniz kalın öğütülmüş olmalıdır. "Ee bunun Türk Kahvesi'nden farkı ne?" sorusu aklınıza gelebilir ancak bu yöntemin Türk Kahvesi ile uzaktan yakından alakası yoktur.

Kovboy Kahvesi Yapmak İçin Ne Gerekiyor?

  • Kapaklı bir demlik
  • Kalın ayarda öğütülmüş kahve çekirdekleri (French Press ayarında)
  • Ateş kaynağı (tüp ya da kamp ateşi)
  • Su

Ek olarak, yumurta kabukları ve kullanılmış çorap. Kullanılmış olmasının bir esprisi yok. Gelenekselleşmiş yöntemde kullanışmış çorap tercih ediliyormuş. Herhalde kovboyun yanında yedek çorap olmadığından dolayı olsa gerek. Kovboy kahvesi, ormanda kamp yapmaktan arkadaşlarla yeni bir şeyler denemeye kadar çeşitli amaçlara ve durumlara hizmet eder. Bu içeceği son çare bir yöntem olarak düşünmek cazip gelebilir, ancak iyi yapılırsa, sonuçlar şaşırtıcı derecede iyi, içimi ve yapımı kolay harika bir kahve olduğunu göreceksiniz. Kovboy kahvesi özünde filtresiz French Press kahvesidir. Moccamaster kadar olmasa da bu basit yöntem ile tahmin ettiğinizden çok daha lezzetli kahveler demleyebilirsiniz. Şimdi sıra kovboy kahvesi nasıl yapılır sorusunun cevabını vermeyen geldi. Adım adım anlatıyoruz.


  1. Kahve demleyeceğiniz miktarda suyu bir tencerede tencerede veya demlikte kaynatın
  2. Kaynayan suyu ateşten alın ve 30 saniye kadar bekletin. Kaynar su kahveyi yakacağı için suyun ideal demleme sıcaklığına gelmesi için beklemek zorundasınız.
  3. 273 ml. su başına 2 yemek kaşığı çekilmiş kahve ekleyin. Çoklu demlemeler için bu oranı x2-x3 şeklinde ölçekleyerek hesaplayabilirsiniz.
  4. Kahveyi ekledikten sonra karıştırın
  5. 2 dakika boyunca kahvenin oturması için bekleyin
  6. Biraz daha karıştırın
  7. İkinci kez kahvenin oturması için 2 dakika bekleyin
  8. 4 dakika sonra yarım bardak soğuk suyu kahvenin dibe çökmesini kolaylaştırması için tencereye ekleyin
  9. Artık kahveyi servis edebilirsiniz. Ancak yavaş yavaş dökmelisiniz. Eğer sert hareketler yaparsanız kahvenin telvesi bardağa karışır.
  10. Afiyet olsun!

Yumurta kabuğu ve çorap ne alaka?

Bazı kovboylar, kahve telvesinin daha hızlı çökmesi için yumurta kabuğu ekliyorlarmış. Yumurta kabuklarının bir diğer etkisi ise kahvedeki asit seviyesini düşürmek. Çorap ise kahve ile telveyi ayırmak için kullanılıyor. Kahveyi bir çorabın içine koyup demleyeni de var, süzmek için kullananı da.

Artık yola koyulmak için hazırsınız

Kovboy kahvesi nasıl yapılır rehberi umarız yardımcı olmuştur. Amerika'da yaşamış kovboyların vahşi doğadaki kahve tüketim alışkanlıklarının uzun bir geçmişi var. Günümüzdeki üçüncü nesil kahveciliğin geldiği noktayı düşündüğümüzde kovboy kahvesi ile nostaljiyi hissetmek mümkün. Bu yöntem en yaygın kullanılan yöntemlerden biri olmasa da kahve tarihi kültürünün çok önemli bir parçasıdır. Bu yöntemi hiç denemediyseniz bir ara denemenizi öneririz. Sonuçlara şaşıracaksınız!

İlgili İçerikler

Cortado Nasıl Yapılır? - kahvebi
Cortado Nasıl Yapılır?

Hayatın koşturmacasında kahvenin sıcaklığıyla kucaklaşmanın tam zamanı! Bugün sizi, kahve dünyasının şahane bir hediyesi olan Cortado'nun gizemli yolculuğuna davet ediyoruz....

Serinletici Lezzet: Moccamaster ile Buzlu Kahve Tarifi - kahvebi
Serinletici Lezzet: Moccamaster ile Buzlu Kahve Tarifi

Sıcak bir yaz gününde ferahlatıcı bir buzlu kahvenin tatmin edici bir yanı olmadığını söylemek yanlış olur. Eğer bir kahve tutkunu ve aynı zamanda...

Kafein ve Sağlık: Kahvenin Bedenimize Etkileri - kahvebi
Kafein ve Sağlık: Kahvenin Bedenimize Etkileri

Kafein, dünya genelinde milyonlarca insanın enerji artışı ve uyanıklık sağlamak amacıyla günlük olarak tükettiği bir kimyasaldır. Kahve, çay, enerji içecekleri...

Kahve Tadım Notları: En İyi Çekirdekler Hangileri? - kahvebi
Kahve Tadım Notları: En İyi Çekirdekler Hangileri?

Kahve dünyasının derinliklerine bir yolculuk yapmaya hazır mısınız? Bu yazıda, kahve tadımının inceliklerine dair en kapsamlı rehberi sunacağımız için heyecanlıyız....

Sepetim

Sepetiniz şu anda boş