Skip to content

⭐5000₺ Üstü Sepete 250₺ İndirimi Kaçırma ⭐ Aynı Gün Teslimat ⭐

Küba Purosu ve Kahve İkilisi - kahvebi

Küba Purosu ve Kahve İkilisi

Küba’nın üç elması kahve, puro ve rom. Bu yazımızda Küba’nın dünyaca meşhur purolarından ve bu purolara en çok yakışan kahvelerden bahsediyoruz. Puronuzu içerken ister Espresso, ister Cappuccino ya da Türk Kahvesi için, puronun boyutunu ve uzunluğunu, kahvenin çeşidini ve sunum şeklini dikkate almalısınız. Kuşkusuz bu kahve ve puro ya benze lezzet ikilileri bir araya geldiğinde hem vücudumuzu hem de ruhumuzu tatmin eder. Dolayısıyla puronuzu ve kahvenizi tercih ederken birbirlerine en uyumlu olanları tercih ederek alacağınız hazzı daha da arttırarak lezzet kültürünüzü farklı bir noktaya taşıyabilirsiniz.

Uzmanlar, puroyu kahve ile tüketiyorsanız, sigara içme süresi 30 dakikayı geçmeyen, yani uzunluğu 130 mm'ye yakın olan bir tütün seçmenizi tavsiye eder. Habanosommelier dünya şampiyonu Philip Illi yeni başlayanlar için öneriyor; yumuşak gücü ve hoş aromaları olan 52 mm çap ve 102 mm uzunluktaki Hoyo de Monterrey Petit Robusto, ya da 124 mm uzunluk ve 50 mm çapa sahip Romeo ve Juliet Churchills, orta kuvvette ve 5 yıldan biraz daha uzun süre olgunlaşan, yoğun ve güçlü bir puro olan 110 mm uzunluk ve 40 mm çapa sahip Secret of Cohiba Maduro.

Kahve İle Eşleştirilecek En İyi 3 Puro 

İşte mükemmel ikiliyi yaratmak için basit kılavuzumuz. Unutulmaması gereken en önemli şey, dengenin anahtar kelime olduğudur. Birinin tadı diğerine üstün olmamalıdır. İkisi arasında, açıkça güçlü yönlerinde ve aynı zamanda lezzetlerinde benzerlik olmalı. Bu nedenle eğer pürüzsüz ve tatlı bir puroya sahipseniz hafif kavrulmuş bir kahve içmelisiniz. Ya da gövdeli bir puronuz varsa yine gövdesi yüksek bir kahve içmelisiniz. Hala emin değilseniz endişelenmeyin, işte bir kahveyle harika giden Küba Puroları:

Montecristo No. 3  - "Mocca Kahve ve Füme Ahşap Lezzetleri"

Bu puro hem deneyimli puro içicileri hem de amatörler için uygundur. Los Montecristo, tutarlı iyi beraberliği ile tanınır. Mocha kahve ve füme ahşap aromaları ile orta yoğunlukta bir lezzet sunar. 142 mm uzunluğunda ve 42 mm çapında, kahvenin yanına yakışan harika bir lezzet. Montecristo’nun yanında Latte gibi kremalı bir kahve en iyisi olurdu!

Partagas Lusitanias - "Kesinlikle Yumuşak"

Partagas'ın en popüler purolarından biri olan Lusitanias 192 mm uzunluğunda ve 49 mm çapındadır. Bu purodan zengin ve yoğun duman bekleyin, ayrıca kesinlikle bir yumruk kadar sert. Tatlı ve çiçeksi notalarla pürüzsüz bir şekilde başlar, deri, sedir ve badem aromalarına doğru ilerler. Dolgun gövdesi onu tek bir kahve için ideal kılar.

Cohiba Behike 52 - "Kahve ile Ahşap ve Toprak Lezzetleri"

Her puro sever Cohiba'nın ününü bilir! Bir çoğumuzun hoşlandığı tat olan Cohiba, şimdiye kadar yapılmış en iyi Küba purolarından biri olduğu yaygın olarak kabul ediliyor. 52 mm çap ve 119 mm uzunluğu ile orta ve tam lezzet profiline sahiptir. Bu puronun dumanından hafif aromalardan fazlasını bekleyemezsiniz - biraz kahve ile toprak ve odunsu tatları anımsatır

Puronun Yanında Denenmesi Gereken Kahveler

Kahve ile eşleştirilebilecek Küba purolarının yanında kahvelerden bahsetmemek olmazdı. Puronun yanında denenmesi gereken kahveler listesinde önerdiğimiz kahveler, puronun yanında kahve tüketiminize lezzetli eşlikçilerdir.

Kolombiya, Kenya veya Nikaragua gibi farklı yörelerden aromatik kahveler ile puro zevkinizi bir üst noktaya taşımaya hazır mısınız? Sizin için önerdiğimiz kahvelerden bazılarına kısaca göz atalım.

Kolombiya

Kolombiya’nın kuzey, orta ve güney bölgelerinde yetişen kahvelerin tat ve aromaları birbirlerine göre farklı tat ve asiditeye sahiptir. Dolayısıyla puronuza en uygun kahveyi seçmek için alacağınız Kolombiya kahvesinin yetiştiği bölgeye dikkat edin. Kuzey bölgelerinden, yani Antioquia, Santander ve Magdelena’dan gelen kahveler çikolata, fındık ve karamel aromalarına sahip olması sebebiyle puro için daha uygundur. Bir Montecristo’nun yanına gidecek en güzel kahvenin Kolombiya çekirdeklerinden elde edileceğini düşünüyoruz.

Kenya

Gövde olarak zengin ve yoğun, asidite olarak güçlü olan Kenya kahveleri volkanik açıdan oldukça zengindir. Narenciye tatların daha çok hissedildiği Kenya kahvelerini Partagas ile birlikte öneriyoruz. Lusitanias’ın çiçeksi notalarına eşlik eden dengeli kavrulmuş Kenya AA plus kahvesinin meyve notaları purodan aldığınız hazzı daha da arttıracaktır.

Nikaragua

Volkanik arazilerde yetişen güçlü ve dengeli gövdeye sahip Nikaragua kahveleri yine orta gövdeli bir Cohiba ile mükemmel bir ikili olabilir. Mayhoş ve tatlı, esmer şeker, ahududu notaları hakim olan Arabica çekirdekler puronuzdan gelen hafif aromalara eşlik edecektir.

İlgili İçerikler

Cortado Nasıl Yapılır? - kahvebi
Cortado Nasıl Yapılır?

Hayatın koşturmacasında kahvenin sıcaklığıyla kucaklaşmanın tam zamanı! Bugün sizi, kahve dünyasının şahane bir hediyesi olan Cortado'nun gizemli yolculuğuna davet ediyoruz....

Serinletici Lezzet: Moccamaster ile Buzlu Kahve Tarifi - kahvebi
Serinletici Lezzet: Moccamaster ile Buzlu Kahve Tarifi

Sıcak bir yaz gününde ferahlatıcı bir buzlu kahvenin tatmin edici bir yanı olmadığını söylemek yanlış olur. Eğer bir kahve tutkunu ve aynı zamanda...

Kafein ve Sağlık: Kahvenin Bedenimize Etkileri - kahvebi
Kafein ve Sağlık: Kahvenin Bedenimize Etkileri

Kafein, dünya genelinde milyonlarca insanın enerji artışı ve uyanıklık sağlamak amacıyla günlük olarak tükettiği bir kimyasaldır. Kahve, çay, enerji içecekleri...

Kahve Tadım Notları: En İyi Çekirdekler Hangileri? - kahvebi
Kahve Tadım Notları: En İyi Çekirdekler Hangileri?

Kahve dünyasının derinliklerine bir yolculuk yapmaya hazır mısınız? Bu yazıda, kahve tadımının inceliklerine dair en kapsamlı rehberi sunacağımız için heyecanlıyız....

Sepetim

Sepetiniz şu anda boş