Skip to content

⭐5000₺ Üstü Sepete 250₺ İndirimi Kaçırma ⭐ Aynı Gün Teslimat ⭐

Moccamaster neden 40 dakika sonra kapanıyor? - kahvebi

Moccamaster neden 40 dakika sonra kapanıyor?

Moccamaster, bildiğiniz üzere kırk dakika sonra her zaman otomatik olarak kapanır. Bu blog yazımızda bunun neden böyle olduğunu, tam olarak bu kırk dakikadan sonra açıklayacağız..

Nasıl başladı?

2015 yılında Avrupa Birliği yeni bir yasa çıkardı. Bu yasa ise, ocak gözü olan espresso ve filtre kahve makinelerinin tam 40 dakika sonra otomatik olarak kapanması gerektiğini belirtiyor. Bu, kahve sürahisini açıkken bütün sabah ocakta oyalanmanıza izin vermemesi ve böylelikle tehlikeli durumların önlenmesine yardımcı olmaktadır.

Bu yasa ile birlikte AB, daha güvenli ev aletleri ve aynı zamanda daha az enerji tüketimi için çaba göstermektedir. Bu, elektrik için tüketici maliyetlerinden tasarruf sağlamanın yanı sıra çevre üzerinde de daha az baskı oluşturmaya yardımcı olmaktadır.

Moccamaster için ilk öncelik güvenlik!

Bu yasanın çıkmasıyla birlikte Technivorm, filtre kahve düşkünleri için ayarlı modeller üretmeye başladı. Artık filtre kahve makineleri sadece ısıtma elemanını değil, aynı zamanda ocak gözünü de otomatik olarak kapatıyor. Böylelikle herhangi bir endişe duymadan Moccamaster filtre kahve makinesini kullanmanın keyfini çıkarabiliyorsunuz.

Moccamaster Select'teki ocak, kahveyi 80-85 ˚C arasında sabit bir sıcaklıkta tutmaktadır. Ardından 40 dakika sonra otomatik kapatır. Bu sadece 2015'ten beri üretilen makineler için geçerlidir. Eski Moccamaster modelleri ise bu yeni düzenlemeye uymak zorunda değildir ve ne yazık ki kendiniz kapatmak zorunda kalıyorsunuz.

Bu 40 dakika çok az gibi görünebilir ama kahvenizi Moccamaster ile demlediğinizde doğal olarak hemen dökmek ve keyfine varmak isteyeceksiniz. Taze demlenmiş kahve, her zaman en lezzetli kahvedir!

Umarım artık otomatik kapama hakkında yeterince bilgi sahibisinizdir.

Yine de otomatik olarak kapanmayan bir Moccamaster filtre kahve makinesine sahip olmak ister misiniz? O zaman sizin için en doğru ürün Moccamaster KBGT olacaktır. Select gibi geleneksel bir filtre kahve makinesi olan Moccamaster KBGT'te termos sürahisi bulunur. Yani ısıtma plakası olmayan bir sistem. 6 dakika içinde 1,25 L termos sürahi içinde tam bir termos kadar kahve demleyebilirsiniz. KBGT'ye göz atmak için buraya tıklayarak inceleyebilirsiniz.

İlgili İçerikler

Cortado Nasıl Yapılır? - kahvebi
Cortado Nasıl Yapılır?

Hayatın koşturmacasında kahvenin sıcaklığıyla kucaklaşmanın tam zamanı! Bugün sizi, kahve dünyasının şahane bir hediyesi olan Cortado'nun gizemli yolculuğuna davet ediyoruz....

Serinletici Lezzet: Moccamaster ile Buzlu Kahve Tarifi - kahvebi
Serinletici Lezzet: Moccamaster ile Buzlu Kahve Tarifi

Sıcak bir yaz gününde ferahlatıcı bir buzlu kahvenin tatmin edici bir yanı olmadığını söylemek yanlış olur. Eğer bir kahve tutkunu ve aynı zamanda...

Kafein ve Sağlık: Kahvenin Bedenimize Etkileri - kahvebi
Kafein ve Sağlık: Kahvenin Bedenimize Etkileri

Kafein, dünya genelinde milyonlarca insanın enerji artışı ve uyanıklık sağlamak amacıyla günlük olarak tükettiği bir kimyasaldır. Kahve, çay, enerji içecekleri...

Kahve Tadım Notları: En İyi Çekirdekler Hangileri? - kahvebi
Kahve Tadım Notları: En İyi Çekirdekler Hangileri?

Kahve dünyasının derinliklerine bir yolculuk yapmaya hazır mısınız? Bu yazıda, kahve tadımının inceliklerine dair en kapsamlı rehberi sunacağımız için heyecanlıyız....

Sepetim

Sepetiniz şu anda boş