Skip to content

⭐5000₺ Üstü Sepete 250₺ İndirimi Kaçırma ⭐ Aynı Gün Teslimat ⭐

Ruby çikolata neden pembe? Katkı maddesi ve meyve yok! - kahvebi

Ruby çikolata neden pembe? Katkı maddesi ve meyve yok!

Ruby çikolata klasikleşmiş bitter, sütlü çikolata ve beyaz çikolata tatlarının ardından hayatımıza giren ve pembe rengiyle ön plana çıkan dördüncü tür çikolatadır. Rengiyle olduğu kadar tadıyla da diğer çikolatalardan ayrılmaktadır. Gelin birlikte ruby çikolatanın ortaya çıkış hikayesine ve ruby çikolata neden pembe göz atalım!

2017'de İsviçreli Barry Callebaut firması 13 yıl süren araştırmaları sonucunda çikolatada devrim yaratacak bir ürün keşfettiğini açıkladı. Ruby çikolatanın tanıtımı, Eylül 2017'de Şangay'da yapıldı ve burada ilk kez, zaten bilinen çeşitlere (bitter, sütlü ve beyaz) katılan 4. çikolatanın tadına bakıldı.

Ruby çikolata neden pembe?

Dünya'da yalnızca Güney Amerika'da Brezilya ve Ekvador'da, Afrika'da ise Fildişi Sahili'nde yetişen ruby kakao meyvelerinden gelen, gizli bir dönüşüm sürecinden geçen ve çikolataya dönüşen bu çekirdeğin temel özelliği doğal olarak sunduğu pembe renktir. Pembe rengi elde etmenin sırrı doğru çekirdekleri seçmekte yatar ve özenle seçilen ruby kakao çekirdeğinin özel olarak işlenmesiyle elde edilir.

Kendine özgü doğal renk ve tadını fermente edilmemiş ruby kakao çekirdeklerinden alan çikolata ağızda hafif asit notaları ile yoğun meyvemsi tatlar bırakır. Çikolata gurmesi Argus Kennedy, ruby çikolatasının tadının beyaz çikolata, sütlü çikolata ve ahududunun karışımını andırdığını ve ağızda hem tatlı hem de ekşi bir tat bıraktığını belirtir.

Ağızda bıraktığı ekşi tadın yoğun kırmızı meyveleri anımsatması ve bu tadın hiç bir aroma kullanılmadan doğal yollarla elde edilmesi ruby çikolatayı özel kılar.

Günümüzde birçok firma ruby çikolata kullanarak çeşitli ürünler piyasaya sürmektedir. Siz de ruby çikolata kullanarak yeni lezzetler keşfetmek isterseniz Hepsiburada ve Trendyol üzerindeki mağazalarımıza göz atabilirsiniz. 

Yakut çikolata adıyla da biliniyor

Rengini meyvelerinden veya katkı maddelerinden alıyormuş gibi görünse de aslında içeriğinde herhangi bir katkı maddesi veya meyve bulunmuyor. Tamamen kakao çekirdeklerinin içinde bulunan pigmentler sayesinde pembe çikolata ortaya çıkıyor. Bu harika çikolatanın diğer bir adı da yakut çikolata olarak bilinmektedir. Çekirdekler, fermantasyon ve kurutma gibi pek çok işlemlerden geçtikten sonra pembe renkli bir toz elde ediliyor ve ardından çikolata dönüşüyor.

Peki ya tadı? Pembe çikolatanın tadı efsane!

Ruby hakkında en çok merak edilenlerden birisi de kesinlikle tadı olmuştur. Sütlü, bitter veya beyaz çikolatada o alışık olduğumuz yoğun kakao tadı yok. Ruby tadanlar genellikle bu çikolata hakkında onun tatlı bir çikolata olmadığını söylemektedir. Bu özelliği ise bu çikolata türünü bambaşka bir yerde konumlandırıyor.

Henüz denemeyenler için tadını tarif edecek olursak; hafif ekşimsi, orman meyveli ve inanılmaz lezzetli olduğunu söyleyebiliriz.

İlgili İçerikler

Cortado Nasıl Yapılır? - kahvebi
Cortado Nasıl Yapılır?

Hayatın koşturmacasında kahvenin sıcaklığıyla kucaklaşmanın tam zamanı! Bugün sizi, kahve dünyasının şahane bir hediyesi olan Cortado'nun gizemli yolculuğuna davet ediyoruz....

Serinletici Lezzet: Moccamaster ile Buzlu Kahve Tarifi - kahvebi
Serinletici Lezzet: Moccamaster ile Buzlu Kahve Tarifi

Sıcak bir yaz gününde ferahlatıcı bir buzlu kahvenin tatmin edici bir yanı olmadığını söylemek yanlış olur. Eğer bir kahve tutkunu ve aynı zamanda...

Kafein ve Sağlık: Kahvenin Bedenimize Etkileri - kahvebi
Kafein ve Sağlık: Kahvenin Bedenimize Etkileri

Kafein, dünya genelinde milyonlarca insanın enerji artışı ve uyanıklık sağlamak amacıyla günlük olarak tükettiği bir kimyasaldır. Kahve, çay, enerji içecekleri...

Kahve Tadım Notları: En İyi Çekirdekler Hangileri? - kahvebi
Kahve Tadım Notları: En İyi Çekirdekler Hangileri?

Kahve dünyasının derinliklerine bir yolculuk yapmaya hazır mısınız? Bu yazıda, kahve tadımının inceliklerine dair en kapsamlı rehberi sunacağımız için heyecanlıyız....

Sepetim

Sepetiniz şu anda boş