Skip to content

⭐5000₺ Üstü Sepete 250₺ İndirimi Kaçırma ⭐ Aynı Gün Teslimat ⭐

SCA sertifikalı 7 kahve makinesi: Ama yatırıma değer mi? - kahvebi

SCA sertifikalı 7 kahve makinesi: Ama yatırıma değer mi?

Specialty Coffee Association sertifikalı bir kahve makinesi arıyorsanız buradan şunu anlıyoruz: sabah demlemenizi gerçekten ciddiye alıyorsunuz ve sadece en iyinin en iyisini istiyorsunuz. Seni seviyoruz, güzel hareket!

Bu sertifikanın tam olarak ne anlama geldiğini anlamak için aşağıdaki kılavuzumuzu okumaya devam edin.

En iyi seçim: Technivorm Moccamaster KBT

En iyi kahveyi yapan, yüksek kaliteli modern bir klasik. Evet onun adı Moccamaster. Eşsiz bakır ısıtma sistemi ve metalik duş başlığı ile tüm demleme boyunca sıcaklığı sabit tutma konusunda kusursuz bir iş çıkarıyor. Bu değer bir yatırımdır. 5 yıl garantisi bulunan bu termoslu filtre kahve makinesi veya cüm sürahili olanı sizi asla üzmez.

Ürünü İncele

SCA sertifikalı bir kahve makinesi nasıl seçilir?

Piyasada inanın çok fazla farklı moderl bulunuyor. Haliyle insan en uygun filtre kahve makinesini seçme konusunda oldukça zorlanıyor. Önceki satırlarda da dediğimiz gibi bizim için en iyi olanı elbette Moccamaster filtre kahve makinesi fakat farklı bugün farklı modellere de göz atacağız. Bu listeye yalnızca farklı tüketici türleri için en iyi SCA sertifikalı kahve makineleri olduğuna inandığımız ürünleri ekledik.

SCA sertifikasına sahip olmanın çok sıkı gereksinimleri var.

Tüm SCA sertifikalı ekipman üreticileri, uygun su sıcaklığına, demleme süresine ve SCA Golden Cup tavsiyeleri dahilinde demleme kabiliyetine dayanan bu gereksinimleri karşılamak zorundadır.

Bu titiz gereklilikler, bu birinci sınıf sertifikayı çok prestijli kılıyor. Yani SCA onaylı kahve makineleri yelpazesinden seçim yaparken kalite konusunda endişelenmenize hiç gerek yok. Listeye dahil ettiğimiz tüm kahve makineleri size çok iyi kahve demleyecek.

Şimdi öncelikle nelere dikkat etmemiz gerektiğine bakalım.

Demleme süresi

Sabahları kahvaltı yapmak için kendinize ayırdığınız zamana ve sabrınıza bağlı olarak, satın almadan önce bir sonraki kahve makinenizin demleme süresini düşünmeniz gerekiyor.Bu modellerin ortalaması genel olarak 8 dakikadır. Kimisi 10-12 kimisi ise 4 dakika sürüyor.

Kapasitenin önemi

Genelde kahveyi sadece kendiniz için mi yapıyorsunuz? Yoksa aileniz veya arkadaşlarınız için de kahve demliyor musunuz? Herkese yetecek kadar kahve yapan bir kahve makinesi seçtiğinizden emin olmalısınız. 8 fincan modelleri yaygın olmakla birlikte, SCA sertifikalı kahve makinelerinden bazıları 10 hatta 12 fincan gibi daha büyük miktarlarda demleme yapabiliyor.

Ancak kendiniz için bir kahve makinesi arıyorsanız, böyle büyük bir kahve makinesine yatırım yapmanın pek bir anlamı yok.

Ayarlar ve özellikler: Senin için önemli olan ne?

Kendinize şu soruyu sorun: Kahve makinesinden tam olarak beklentiniz ne? Yani kahve dışında...

Bazı filtre kahve makineleri, sıcaklık ve ön infüzyon ayarları konusunda diğerlerinden daha fazla seçenek sunmaktadır. Demleme parametreleri üzerinde daha fazla kontrol sahibi olmanızı sağlar. Bunlar harika özellikler. Fakat seçim konusu inanılmaz derecede öznel. Yalnızca tek bir dokunuşla demlemesini istiyorsanız, daha hassas ve esnek bir kahve demleme makinesine yatırım yapmak için hiçbir neden yoktur.

SCAA sertifikalı en iyi kahve makinelerinin yüksek kalitede olmasını ve harika bir fincan kahve yapabilmesini bekleyin

Damlatıcınızı favori manuel demleme yönteminizle birleştirmek istiyorsanız, bunu yapmanıza izin veren modeller bile var. Özellikle sabahları kapuçino ve latte ile karıştırmayı sevenler için bile bir ekipman ekledik.

Sabahları kahve kokusuyla uyanmaya alıştıysanız, programlanabilir özeliklere sahip olan bir kahve makinesi seçtiğinizden emin olmalısınız.

Termal veya cam sürahi

Nihai sonuç için sürahi büyük bir rol oynuyor. Kahve ne kadar iyi olursa olsun, birkaç dakika içinde soğursa o kadar da keyif alamazsınız.

SCA sertifikası, sürahinin en az 30 dakika tutmasını gerektiriyor. Ancak bazıları birkaç saat bile sıcak tutabiliyor.

Genellikle daha ucuz olan cam sürahiler, kahveyi ilk birkaç dakika sıcak tutma konusunda çok iyi iş çıkarmaktadır. Bununla birlikte, onları sıcak tutan sıcak plaka sürahi ile çok uzun süre temas halinde kalırsa, kahveyi ısıtır hatta pişirir. Böylelikle acı bir tat ortaya çıkmakla birlikte enerji israfına da neden olur. Eğer genelde kahvenizi demledikten hemen sonra içerseniz daha iyi bir seçenek olacaktır.

Bir termal sürahi, paslanmaz çelikten yapılmış ve kahvenizi içmek için sabırsızlanıyorsanız en iyi seçenektir. Lezzetinden ödün vermeden kahvenizi sıcak tutabilir.

Boy

Gerçekçi olmak gerek. Bazı kahve makinelerinin görüntüsüne aşık olabilirsiniz. Fakat mutfak tezgahınıza ve dolaplarınızın altına sığmadığında bile sevecek misiniz? Karar vermeden önce özellikle ölçülerine dikkat etmelisiniz.

SCA sertifikalı en iyi kahve makineleri

Artık bir kahve makinesinde nelere dikkat etmeniz gerektiğini öğrendiniz. Şimdi sizin için mükemmel olana karar vermek için gerekli donanıma sahipsiniz.

1. Bonavita BV1900TS – En İyi Fiyat

Bonavita BV1900TS Kahve Makinesi

Özellikler

  • Boyutlar: 12.4” x 6.8” x 12.2”
  • Kapasite: 8 bardak
  • Süre: 6 dakika
  • Malzemeler: Paslanmaz çelik ve BPA içermeyen plastik

Bonavita BV1900TS kahve makinesi, şık, minimalist ve tek dokunuşlu bir kahve makinesidir. SCA sertifikalı kahve makineleri arasında ise en uygun fiyata sahip. Çok fazla bütçeniz yok fakat sabah demlemelerinizin kalitesinden ödün vermek istemiyorsanız en iyi seçim olabilir.

Eşit bir ekstraksiyona izin veren duş başlığı tarzı bir üst kısım ve demlemeyi tamamlamadan önce kahve telvelerinizin çiçek açmasına izin veren bir ön infüzyon modu bulunuyor. Bu Bonavite kahve makinesi çok hızlıdır. Sadece 6 dakikada 8 fincan kahve demler. Yüksek kaliteli paslanmaz çelik sürahi, kahvenizi 2 saate kadar sıcak tutmaktadır.

Pratikliğine gelecek olursak, her zaman korkulan temizleme işlemleri size sorun yaratmayacak. Bonavita kahve makinesinin tüm BPA içermeyen plastik parçaları, bulaşık makinesinde yıkanabilir.

Genel olarak Bonavita, tezgahınızda çok fazla yer kaplamayan ve SCA'nın Golden Cup standartlarını karşılayan, yüksek kaliteli kahve demleyen, paranızın tam karşılığını veren bir kahve makinesidir.

2. Breville BDC450 Precision Brewer – En Hassas

Breville Hassas Bira Makinesi

Özellikler

  • Boyutlar: 12.4” x 6.7” x 15.7”
  • Kapasite: 1-12 bardak
  • Süre: 8 dakika
  • Malzemeler: Paslanmaz çelik

PID su sıcaklığı kontrolündeki hassasiyetliği, su akışını ve ön infüzyon süresini belirleyen ayarlar, temel olarak filtre kahveyi otomatik olarak demlemenizi sağlıyor.

Brevilla Precision Brewer, SCA standartlarını karşılayan, Cold Brew ve en çok keyif aldığınız kahveleri aynı şekilde demlemeize yardımcı olan My Brew gibi 6 ön ayar moduna sahip.

Bu 12 fincanlık programlanabilir kahve makinesi, aynı anda daha fazla kahve demlemenizi ve tadını çıkarmanızı sağlayan bir ekipmandır. Brevilla Precision kahve makinesi, sürahi yerine tek bir fincan kullanıl kullanmadığınızı algılayarak ayarları otomatik olara değiştirebilmektedir.

Paslanmaz çelik termal sürahiye sahip olan Breville, kahvenizi sıcak tutma konusunda harika bir iş çıkarır. Sıcaklık ayarları o kadar doğru ki, demleme işlemini gerçekten farklı öğütme ve kızartmalara göre ayarlayabiliyorsunuz. Demleme döngüsü üzerinde maksimum kontrole sahip olmanızı sağlıyor. Tam istediğiniz gibi demleyebileceğiniz harika kahvelerin tadını çıkarmak istiyor ve biraz yatırım yapmaktan mutluluk duyuyorsanız tam size göre.

3. Cuisinart PurePrecision CPO-850 Pour Over Coffee Brewer – En Programlanabilir

cuisinart kahve makinesinin ürün fotoğrafı

Özellikler

  • Boyutlar: 14.5” x 9.75” x 15.5”
  • Kapasite: 8 bardak
  • Süre: 7 dakika
  • Malzemeler: Paslanmaz çelik ve plastik, termal sürahi ile

Sabahları iyi kahve yapamayacak kadar uykulu oluyorum kulübünün bir parçasıysanız, bu Cuisinart PurePrecision modeline bayılabilirsiniz. Belirli bir 24 saatlik süre içinde başlayacak şekilde programlanabiliyor. Sabahları joe ile uyanmak istiyorsanız, evet uyanıyorsunuz çünkü yapmış oluyor. Optimum ektraksiyon için aroma gücü, sıcaklık ve çiçeklenme modu gibi ayarları yapma esnekliği de sunuyor.

Benzersiz bir lazerle oyulmuş metal filtre, bir su filtresi ve kullanışlı bir kağıt filtre, başlangıç paketi ile birlikte geliyor. Ayrıca size güzel haberimiz var. Bu kahve makinesinin kendi kendini temizleme modu bulunuyor.

4. OXO On Barista Brain 9 Cup Coffee Maker – En Şık

OXO Barista Beyin


Bu paslanmaz çelik damlatıcının şık tasarımı ve şeffaf su haznesi, görünümden asla ödün verez. Size mükemmel bir kahve hazırlayan kahve makinesi arıyorsanız, o en iyilerinden birisi.

OXO On Barista Brain çok basittir. 2-4 veya 5-9 fincan seçim yapmanızı sağlayan kadranlı tek bir düğmeden oluşan basit bir kontrol paneli bulunuyor. Bu otomatik damlatıcı, titreşimli demleme, 7 delikli rainmaker duş başlığı ve ön infüzyon modu sayesinde manuel demleme yöntemlerini taklit ediyor.

5. Behmor Brazen Plus Temperature Control Coffee Maker – En Özelleştirilebilir

Behmor Kahve Makinesi

Özellikler

  • Boyutlar: 9" x 9" x 15.25"
  • Kapasite: 8 bardak
  • Süre: 7-8 dakika
  • Malzemeler: Paslanmaz çelik ve plastik, termal sürahi ile

Sabah demlemeleri söz konusu olduğu zaman gerçek bir kontrol manyağı iseniz doğru yerdesiniz. Bu kahve makinesi, su sıcaklığını değiştirerek ve ön ıslatma süresini ayarlayarak kahve aromasını kontrol etmenizi sağlar. Behmor Brazen Plus, genellikle gözden kaçan bazı önemli faktörlede çözüm sağlıyor.

Bu inanılmaz derecede özelleştirilebilir kahve makinesi, mümkün olan en iyi ektraksiyonu sağlamak için belirli bir yükseklik ayarlamanıza izin veren bir yükseklik kalibrasyonuna sahip. Çok çılgın değil mi?

Behmor Brazen Plus, yüksek kaliteli paslanmaz çelik su haznesine sahiptir. Darbeli su akışı ve eşit bir emme için mükemmel olan bir duş başlığı bulunuyor. Yüksek kaliteli paslanmaz çelik sürahisi ise kahvenizi yakmadan saatlerce sıcak tutabiliyor.

Bu kahve makinesii, diğerlerine göre daha yavaş olsa da, kahve fincanınızın özelleştirilmesine olanak sağlar. Kesinlikle çok kontrollü. Tüm kontrol sende!

6. Ninja Specialty Coffee Maker CM401 – Çok Yönlü

Ninja CM401

Özellikler

  • Boyutlar: 12” x 8.8” x 15”
  • Kapasite: 1-10 bardak
  • Süre: 4-8 dakika
  • Malzemeler: Plastik ve metal, cam sürahi

Çeşitlilikten hoşlanır mısınız? O halde aradığınız kahve makinesi kesinlikle bu! Ninja'nın bir dizi popüler modeli bulunuyor ancak demleme kalitesi açısından bu en iyisi.

Bu kahve makinesinin 4 farklı demleme stili va: klasik, zengin, buzlu kahve ve özel demleme.

Biri kapuçino mu dedi? Bununla yapabilirsiniz. Ninja kahve makinesi gerçekten benzersiz. Kahvenizin demlenmesini beklerken sütü ısıtmak veya köpürtmek için kullanabileceğiniz pratik bir köpürtücüyle birlikte gelen tek SCA sertifikalı kahve makinesidir.

Miktarlara gelecek olursak, tek bir fincandan dolu bir sürahiye kadar 6 farklı demleme boyutuna sahip.

Sadece iyi bir demleme istiyorsanız ve kahve demleme parametrelerini etkilemekle ilgileniyorsanız, o halde Ninja'yı gerçekten sevebilirsin. Bu 10 fincanlık programlanabilir kahve makinesi, kaliteden asla taviz vermez.

7. Technivorm Moccamaster KBT 741 – En İyi Seçim

İsmi başlı başına bir garanti. Tüm Moccamaster kahve makinelerinde SCA sertifikası bulunuyor. Temel olarak Moccamaster en iyi ve en tutarlı kahveyi yapan bir filtre kahve makinesidir.

Technivorm Moccamaster'ın mucidi olan Gerard C. Smit'in felsefesi; uzun ömürlü, güvenilir, enerji açısından verimli ve geri dönüştürülebilir ürünler üretmektir.

Su ve kahve, suyu SCA tarafından önerilen demleme sıcaklığına getiren benzersiz ve hassas bakır ısıtma sisteminden başlayarak, yalnızca metal parçalara temas eder. 9 çıkışlı dikdörtgen metalik duş başlığı sayesinde, sıcaklık ektraksiyon boyunca son derece tutarlı kalır.

Programlanabilir değildir fakat Moccamaster'ın kullanımı oldukça basittir. Hatta tüm demleme tamamlanmadan önce kahvenizin tadına bakmak için akışı durdurmanıza bile izin veriyor.

Moccamaster, koni biçimli filtreler kullanıyor. Demleme kapağı olan yüksek kaliteli termal sürahi, Oxo Barista Brain gibi tabakalaşmayı önleyen ve tutarlı bir kahve demliği sağlayan özel bir tüp ile birlikte geliyor. Eğer cam sürahi tercih ediyorsanız Moccamaster KBG modeline bakabilirsiniz.

Technivorm'un bu pahalı kahve makinesi, Hollanda'da tamamen el yapımı bir şekilde üretilmektedir. Aynı zamanda inanılmaz dayanıklıdır.

60'ların ilk tasarımlarını hatırlatan ikonik estetikliği ve hak ettiği itibarı sayesinde Technivorm Moccamaster gerçek bir modern klasiktir. En iyi kahvenin tadını çıkarmak isteyenler ve dayanıklı bir kahve makinesine yatırım yapmak isteyenler için en iyi tercihtir.

Karar sürec: En iyisi hangisi?

Tutarlı bir fincan kahve sağlayan, demleme sürecinin benzersiz unsurları sayesinde kesinlikle Moccamaster'ın SCA sertifikalı en iyi kahve makinesi olduğunu düşünüyoruz.



Ancak sizin için en iyi kahve makinesi, sizin zevklerinize göre değişkenlik gösterebilir. Umarım bu liste size yardımcı olmuştur.

Peki sizce en iyi kahve makinesi hangisi? Yorumlar kısmından bizimle paylaşmayı ihmal etmeyin.

İlgili İçerikler

Cortado Nasıl Yapılır? - kahvebi
Cortado Nasıl Yapılır?

Hayatın koşturmacasında kahvenin sıcaklığıyla kucaklaşmanın tam zamanı! Bugün sizi, kahve dünyasının şahane bir hediyesi olan Cortado'nun gizemli yolculuğuna davet ediyoruz....

Serinletici Lezzet: Moccamaster ile Buzlu Kahve Tarifi - kahvebi
Serinletici Lezzet: Moccamaster ile Buzlu Kahve Tarifi

Sıcak bir yaz gününde ferahlatıcı bir buzlu kahvenin tatmin edici bir yanı olmadığını söylemek yanlış olur. Eğer bir kahve tutkunu ve aynı zamanda...

Kafein ve Sağlık: Kahvenin Bedenimize Etkileri - kahvebi
Kafein ve Sağlık: Kahvenin Bedenimize Etkileri

Kafein, dünya genelinde milyonlarca insanın enerji artışı ve uyanıklık sağlamak amacıyla günlük olarak tükettiği bir kimyasaldır. Kahve, çay, enerji içecekleri...

Kahve Tadım Notları: En İyi Çekirdekler Hangileri? - kahvebi
Kahve Tadım Notları: En İyi Çekirdekler Hangileri?

Kahve dünyasının derinliklerine bir yolculuk yapmaya hazır mısınız? Bu yazıda, kahve tadımının inceliklerine dair en kapsamlı rehberi sunacağımız için heyecanlıyız....

Sepetim

Sepetiniz şu anda boş