Skip to content

⭐5000₺ Üstü Sepete 250₺ İndirimi Kaçırma ⭐ Aynı Gün Teslimat ⭐

Eureka Atom Excellence 65

Sale price   37.500,00 TL Regular price   41.000,00 TL

Hario V60 Elektrikli Kahve Değirmeni

Sale price   9.028,25 TL Regular price   9.300,00 TL
otomatik kahve değirmeni

Kahve deneyiminizi tamamlayan otomatik kahve değirmeni modellerini keşfedin

Kahvenin lezzeti ona verdiğiniz emekten gelir. Tüm kahve düşkünlerinin kahveyle ilgili en sevdiği şeylerden biri -lezzetinden sonra- kahve çekirdeğini seçme, öğütme, kahve demleme ve kahve ekipmanları satın alma sürecidir. Bugün evinizde de tazecik kahve keyfi deneyimi için vazgeçilmez bir parça olan kahve değirmeni ürünümüzü inceleyeceğiz. Otomatik ya da elektrikli kahve değirmeni olarak bilinen bu ürün evde kendi kahve çekirdeğinizi öğüterek tazecik bir demleme ile üst düzey bir lezzet elde etmenizi sağlayacaktır.

Otomatik kahve değirmeni kategorisinde piyasada 2 çeşit ürün grubu bulunmaktadır: Klasik değirmenler ve dozaj ayarlı değirmenler. Bizim önerimiz, mevcut haznesindeki alan kadar kahve üreten değirmenler yerine kendi istediğiniz dozajda öğütme sağlayabileceğiniz dozaj ayarlı yani on demand değirmenlerdir. Bu ürünler hem tasarruf etmenizi sağlayacak hem de hem demlemede tazecik kahve kullanmanıza imkan tanıyacaktır.

Elektrikli Kahve Değirmeni Nasıl Kullanılır?

Lezzetli bir kahve deneyimi için izlenmesi gereken birkaç temel adım vardır. Aşağıda inceleyeceğimiz bu adımları kendi zevkinize göre yorumlayabilir ve doğru kahve ekipmanları kullanırsanız kendiniz için en leziz kahve deneyimini elde etmiş olursunuz.

  • Lezzetli bir kahvenin ilk bileşeni iyi bir sudur. Su faktörü tüm dinamiği değiştiren ve etkileyen bir unsurdur. Bizim önerimiz kahve demlerken içme suyu kullanmanız yönünde ya da daha önceden kaynatıp dinlendirdiğiniz bir su da kullanabilirsiniz.
  • İkinci adım elbette iyi bir kahve çekirdeği seçmekten geçiyor. Burada damak tadınıza en uygun kahve çekirdeğini seçmeniz önemli. Seçiminizi birebir deneyimleyerek, kahve üzerine okumalar yaparak ya da küçük atölyelere katılarak yapabilirsiniz.
  • Kahve demleme adımının hemen öncesinde çekirdeğinizi hazı hale getirmeniz gereken son ve en önemli adım: Kahve Değirmeni

Lezzetli bir kahve deneyimi ve doğru bir kahve demleme gerekliliklerinin ilk ve en önemli adımındayız. Öğütücüler kullanım kılavuzlarında yazıldığı gibi, satıcının önerdiği şekilde ya da kendi deneyiminiz doğrultusunda kullanılabilir. Buradaki en önemli soru bu kahve öğütücülerin nasıl seçileceği ve kullanımda hangi püf noktalara dikkat etmeniz gerektiğidir.

Otomatik kahve değirmeni nasıl kullanılır?

Otomatik kahve değirmeni seçimi ve kullanımıyla ilgili püf noktalarını aşağıda sizler için inceledik.

  1. Bıçak çaplarına göre kahve değirmeni seçimi: Satın alımınızı bir işletme için yapacaksanız ilk sorumuz ne kadar yoğun bir sirkülasyon yaşadığınız olacaktır. Yoğun işletmeler için büyük bıçak çapına sahip öğütücüleri öneriyoruz. Çünkü yüksek üretim hacmine rağmen bıçaklar daha az yorulur ve ısınır. Kahve ekipmanları kullanımında uzun ömürlü seçimler her zaman en doğru tercih olduğunda üretim hacmine göre bir seçim yapmanız sizi maddi manevi ileriye taşıyacaktır. (Önerimiz; günlük 150 kahve için 64, daha fazlası 83 çaplı öğütücü ürünler tercih etmenizdir.)
  2. Çekirdeğin bekleme süresi kahve lezzetini etkileyen bir diğer önemli unsurdur. Çekirdek hava ile teması sebebiyle çok hızlı oksidasyona uğrar ve lezzet deneyiminizi düşürür. Bu sebeple ürünün hızlı, bekletilmeden öğütülmesi ve tüketilmesi gerekmektedir. Bu doğrultudan kahve değirmeni haznesini tamamen doldurmamanız gerekir. Günlük kullanımınız kadar çekirdeği haznede bulundurmanız ve günlük hatta anlık kullanım dozunda öğütmenizi öneririz.
  3. Kahve demleme türüne, üretilecek kahveye bağlı olarak öğütücü değişmektedir. Yapılan en büyük hatalardan biri ise bu değişkenlere bakmadan tüm çekirdekleri aynı değirmende öğütmektir. Örneğin filtre kahve daha kalın yapılı çekilirken espresso daha ince yapılı çekilmesi gerekir. Aynı değirmeni her iki kahve için de kullanırsanız her seferinde tekrar ayarlama yapmanız gerekir. Daha da önemlisi her yeni denemede kahve kaybı yaşayarak maliyetinizi arttırmış, kahvenizi ziyan etmiş olursunuz. Birkaç öğütücü kullanmak size maliyetli gibi görünse de burada kaybettiğiniz kahve miktarında edeceğiniz zararı daha kaliteli ve işinize yarayacak kahve ekipmanları için harcamak hem kahve kalitenizi hem de karınızı yükseltecektir.

Uygun fiyatlı elektrikli kahve öğütücüleri

Kahve değirmeni seçimini fiyat performans eğrisine göre yapmak önemlidir fakat kahve demleme deneyimini leziz hale getiren şeylerin en başında kaliteli kahve ekipmanları olduğu unutulmamalıdır. Satın alım yapmadan önce “uygun fiyatlı” filtrenizin yanına “yüksek performans” kriterini de eklemeniz; eviniz ya da işletmeniz için en doğru seçimi yapmanızı sağlayacaktır.

Otomatik Kahve Değirmeni Nasıl Temizlenir?

Kaliteli bir kahve deneyimi için kahve değirmenini düzenli temizlemeniz çok önemlidir. Kahve bayatlama süresine endeksli bu rutin 3 günde bir yapılacak şekilde programlanmalıdır. Ekstra bir ürüne ihtiyaç duymadan basit, minik fırçalarla değirmen temizliğini yapabileceğiniz gibi profesyonel ürünlerle sadece çapakları değil yağları da temizleyebilirsiniz.

Tüm bu adımları izlediğinizde kendiniz için en lezzetli kahveyi üretmiş olacaksınız; şimdiden afiyet olsun!

İletişim sayfasındaki bilgileri kullanarak sormak istedikleriniz ile ilgili bizimle istediğiniz zaman çekinmeden iletişime geçebilirsiniz. Bunun dışında, eksik bir ekipmanınız varsa Kahvebi ürünler sayfasına, öğrenmek istediğiniz şeyler varsa ilgili yazılarda görüşmek üzere… 

İlgili İçerikler

Cortado Nasıl Yapılır? - kahvebi
Cortado Nasıl Yapılır?

Hayatın koşturmacasında kahvenin sıcaklığıyla kucaklaşmanın tam zamanı! Bugün sizi, kahve dünyasının şahane bir hediyesi olan Cortado'nun gizemli yolculuğuna davet ediyoruz....

Serinletici Lezzet: Moccamaster ile Buzlu Kahve Tarifi - kahvebi
Serinletici Lezzet: Moccamaster ile Buzlu Kahve Tarifi

Sıcak bir yaz gününde ferahlatıcı bir buzlu kahvenin tatmin edici bir yanı olmadığını söylemek yanlış olur. Eğer bir kahve tutkunu ve aynı zamanda...

Kafein ve Sağlık: Kahvenin Bedenimize Etkileri - kahvebi
Kafein ve Sağlık: Kahvenin Bedenimize Etkileri

Kafein, dünya genelinde milyonlarca insanın enerji artışı ve uyanıklık sağlamak amacıyla günlük olarak tükettiği bir kimyasaldır. Kahve, çay, enerji içecekleri...

Kahve Tadım Notları: En İyi Çekirdekler Hangileri? - kahvebi
Kahve Tadım Notları: En İyi Çekirdekler Hangileri?

Kahve dünyasının derinliklerine bir yolculuk yapmaya hazır mısınız? Bu yazıda, kahve tadımının inceliklerine dair en kapsamlı rehberi sunacağımız için heyecanlıyız....

Sepetim

Sepetiniz şu anda boş