Skip to content

⭐5000₺ Üstü Sepete 250₺ İndirimi Kaçırma ⭐ Aynı Gün Teslimat ⭐

Kütüphanenize eklemek isteyeceğiniz kahveyle ilgili 5 kitap - kahvebi

Kütüphanenize eklemek isteyeceğiniz kahveyle ilgili 5 kitap

Kahve bilginizi güçlendirmek, kahvenin gelişimine göz atmak ve geçmişten günümüze yaşanan değişimleri görmek için okumanız gereken kahveyle ilgili pek çok kitap mevcut.

Kahve bilginizi güçlendirerek, kahvenin keşfinden bugününe kadar olan gelişim sürecini görmek için okumanız gereken pek çok kitap mevcut. Kahvenizin yanına yakışacak en iyi kitaplar ise kahveyle ilgili olan kitaplar olacak. Eğer siz de gerçek bir kahve tüketicisiyseniz, kütüphanenizde bu kitaplara mutlaka yer vermelisiniz.

Kahveyle ilgili kitap önerileri

Topraktan Fincana / Cenk Girginol

Topraktan Fincana

Cenk Girginol imzasına sahip olan "Topraktan Fincana" isimli kitap, kahvenin topraktan fincana olan sihirli yolculuğunu hissederek yaşayabileceğiniz bir imkan sunuyor. Keyifli bir bilgi ve gastronomi kitabı olan Topraktan Fincana, kahvenin çiğ halinden başlayarak; yetiştirilmesi, toplanması, prosesleri, kavrulması, harmanlanması ve demlenmesiyle ilgili pek çok detay içeriyor.

Hem kahveyle keyif ve hobi olarak ilgilenen kullanıcıların hem de barista veya roaster olarak kahveyi bir meslek edinen profesyonellerin kütüphanesine eklemesi gereken bir kitap.

Anadolu'nun Kayıp Kahveleri / Naim Koca

Anadolu'nun Kayıp Kahveleri

Kahveye tutkuyla bağlı olan iki kahve ustasının senelerce emek vererek tecrübelerini bizlere aktardığı bir kaynak. Anadolu'nun Kayıp Kahveleri, topraklarımızda unutulmaya yüz tutmaya başlamış olan kahve kültürlerini ve tarihlerini ortaya çıkararak, kahve severlere ve kahveyi meslek edinen barista veya roasterlara harika bir içerik sunuyor.

The Coffee Roaster's Companion / Scott Rao

The Coffee Roaster's Companion

Dünyanın ilk profesyonel kavurma kitabı olan The Coffee Roaster's Companion, dünyanın en iyi kavurucularına danışarak yazılmıştır. Kitabın yazarı Scott Rao, dünyanın en iyi kavurucularıyla bir araya gelerek onların tecrübelerini bu kitapta kaleme aldı. Scott Roa aynı zamanda "The Professional Barista's Handbook" gibi filtre kahve, espresso kısacası kahve hakkında en çok kitaplar arasına giren yapıtın da sahibidir.

The World Atlas Of Coffee / James Hoffman

The World Atlas Of Coffee

Dünyanın en çok tüketilen içeceklerinden biri olan kahve, bugün olduğundan daha iyi ve ilginç olmamıştı. Kahve üreticileri artık daha fazla çeşit ve tekniğe erişebiliyor. Kahve nereden geldiğinden tutun, nasıl hasat edildiği, kavurma işleminin nasıl yapıldığı ve demlemek için kullanılan suyun, içtiğimiz kahvenin tadını etkileyen faktörler olduğunu biliyoruz. Uzman bir kavurma ustası ve şampiyon barista James Hoffman bu kitapta kahve çeşitlerine, terörizmin etkisine, kahvenin nasıl hasat edildiğine, nasıl işlendiğine ve kullanılan kavurma yöntemlerine kadar değiniyor.

Fincandan Lezzete / Cenk Girginol

Cenk Girginol, bu defa da kahvenin keşfinden başlayarak Osmanlı ve Avrupa kültürüne nasıl işlendiğine ve dünyada içilen geleneksel kahvelerine öykülerine değiniyor. Kahve eşlikçisi yerel lezzetlerin kendine has tariflerine kadar uzanan, kahve severlerin damaklarında keyif ve mutluluk hissi bırakacak bir kitap.

İlgili İçerikler

Cortado Nasıl Yapılır? - kahvebi
Cortado Nasıl Yapılır?

Hayatın koşturmacasında kahvenin sıcaklığıyla kucaklaşmanın tam zamanı! Bugün sizi, kahve dünyasının şahane bir hediyesi olan Cortado'nun gizemli yolculuğuna davet ediyoruz....

Serinletici Lezzet: Moccamaster ile Buzlu Kahve Tarifi - kahvebi
Serinletici Lezzet: Moccamaster ile Buzlu Kahve Tarifi

Sıcak bir yaz gününde ferahlatıcı bir buzlu kahvenin tatmin edici bir yanı olmadığını söylemek yanlış olur. Eğer bir kahve tutkunu ve aynı zamanda...

Kafein ve Sağlık: Kahvenin Bedenimize Etkileri - kahvebi
Kafein ve Sağlık: Kahvenin Bedenimize Etkileri

Kafein, dünya genelinde milyonlarca insanın enerji artışı ve uyanıklık sağlamak amacıyla günlük olarak tükettiği bir kimyasaldır. Kahve, çay, enerji içecekleri...

Kahve Tadım Notları: En İyi Çekirdekler Hangileri? - kahvebi
Kahve Tadım Notları: En İyi Çekirdekler Hangileri?

Kahve dünyasının derinliklerine bir yolculuk yapmaya hazır mısınız? Bu yazıda, kahve tadımının inceliklerine dair en kapsamlı rehberi sunacağımız için heyecanlıyız....

Sepetim

Sepetiniz şu anda boş