Skip to content

⭐5000₺ Üstü Sepete 250₺ İndirimi Kaçırma ⭐ Aynı Gün Teslimat ⭐

Origami Dripper satın almadan önce bilmeniz gereken 5 şey - kahvebi

Origami Dripper satın almadan önce bilmeniz gereken 5 şey

Ekip olarak Origami Dripper ile aslında Kasım 2020 gibi tanıştık ve onu çok sevdik. O zamandan bu yana neredeyse her gün kullanıyoruz. Aynı zamanda Instagram'da da çok hoş görseller sunuyor. Açıkçası tam bir Instagram fenomeni olabilecek bir ekipman.

Origami Dripper, inanılmaz derecede popüler hale gelmeye başladığında ve dünya çapında özel kahve severlerin dikkatini çektiği için onun hakkında birkaç şey paylaşmak istedik.

1. En estetik dripper

Şüphesiz, Origami Dripper bulabileceğiniz en estetik kahve ekipmanı ve dripperdır. Çarpıcı görünümü ve fotoğrflarda ne kadar iyi göründüğünü söylemeye çalışıyoruz. Resmen Instagram'ın favorisi haline geldi. Zayıf ışık, kötü açı veya kötü bir kamera ile fotoğraf çekebilirsiniz, ancak içinde Origami Dripper varsa yine de harika görünecektir.

400 yıllık tarihiyle en iyi Japon seramiklerinden biri olan Mino Poerselen'den yapılmıştır. Bu dripperın 20 katlı kaburgası, kelimenin tam anlamıyla "kağıt katlama" anlamına gelen Origami'nın geleneksel ve tuhaf sanatına bir saygı duruşu niteliğindedir. Oldukça zanaatkarlıktır.

Ayrıca ahşap veya plastik tutucu da dahil ederek onu güzelleştirebilirsiniz. Açıkçası tek başınayken bir sürahi üzerinde düz tutması zorluyor. Ahşap olanı çok daha yakıştığı için biz genellikle ahşap öneriyoruz.

2. Farklı renklere sahip

Estetikten kesinlikle ödün vermeyen Origami Dripper, 9 farklı ve çok güzel renklere sahip. Origami gibi renk çeşitliliği sunan başka bir kahve ekipmanı ne yazık ki yoktur. Dürüst olmak gerekirse karar verirken en zorlayan şey hangi rengi alacağınız konusu olabilir. En azından renkler arasında gidip gelirken 1 haftanız gidebilir.

Lacivert ve kırmızı ilk başta çok hoş görünüyor fakat sonra diyorsunuz ki pembesi de çok iyiymiş. Aslında beyazını da mı alsam derken kafalar yanıyor. Sonra tam beyazı alırken gözünüze turkuaz rengi çarpıyor ve yine bir kafa karışıklığı. Açıkçası dürüst olmak gerekirse hepsi harika görünüyor.

3. Sadece görünüm değil elbette

Origami Dripper'ın tasarımı sadece görünüm için değil elbette. Aynı zamanda işlevsel amaçlar için de tasarlanmıştır. Bu dripperın içinde hava kanalları oluşturan ve akış hızını arttırması amaçlanın 20 katlanır nervür bulunuyor. Bu, kahveyi demleyecek kişinin daha iyi kontrol sahibi olmasını sağlıyor.

İlginizi çekebilir: Origami Dripper İncelemesi

Aynı zamanda üst kısmı, diğer ekipmanlara göre çok daha geniştir ve alt kısmında da geniş bir deliği bulunuyor. Bu ise daha tatlı kahveler üretebilen daha hızlı bir demleme yapmanızı sağlaması anlamına geliyor. Ayrıca Origami ile daha dengeli fincanlar çıkarabilirsiniz ve doğal olarak işlenmiş kahvelerden harika sonuçlar alabilirsiniz.

4. Konik filtre kağıdı veya düz yatak kağıtlar kullanabilirsiniz

Origami Dripper sahibi olmanın en büyük avantajlarından birisi de hem Hario V60 konik kağıtlarıyla hem de Kalita Wave'in düz yataklı filtre kağıtlarıyla kullanıyor olabilmek. Her iki filtre kağıdının da birbirinden tamamen farklı olduğunu düşündüğümüz zaman ise Origami'nin gerçekten çok yönlü oluşu dikkat çekiyor.

Hangi filtre kağıdının Origami için daha uygun olduğu konusunda aslında emin değiliz, bu konu tartışmaya açık ama dürüst olmak gerekirse iki filtre kağıdı da gerçekten iyi iş çıkarıyor. Konik kağıtlar, önceki noktada belirtiğimiz gibi daha tatlı ve daha sulu kahveler sunuyor. V60'a kıyasla daha hızlı bir aşağı çekme sağlıyor. V60 kağıtları yerine Origami'nin kendi konik filtre kağıtlarını da deneyebilirsiniz.

Unutulmaması gereken ilginç bir şey söyleyelim mi? Origami Dripper'da Chemex kağıtları kullananlar gördü bu gözler. Chemex kağıtlarının ne kadar kalın ve büyük olduğunu biliyorsunuz değil mi? Henüz biz denemedik ama ilginç bir şey çıkabilir ortaya.

5. Popülerliği 2019'daki World Brewers Cup'tan sonra arttı

Origami, 2019'daki World Brewers Cup'ı kazanan Çinli Du Jianing tarafından kullanıldıktan sonra popüler oldu. Kusursuz tekniğinden bir şey eksiltmesin ama Origami o kadar güzel bir şekilde sunulmuş ki, bu kadar çok insanı çekmesine açıkçası şaşırmadık.

O zamandan bu yana Origami görünüşü nedeniyle gerçekten popüler bir hale geldi. Günümüzde V60 ile Kalita Wave ile çok fazla karşılaştırılıyor fakat birbirlerinden çok farklı ekipmanlar. Tamamen kişisel tercih meselesi demek en doğrusu olabilir.

İlgili İçerikler

Cortado Nasıl Yapılır? - kahvebi
Cortado Nasıl Yapılır?

Hayatın koşturmacasında kahvenin sıcaklığıyla kucaklaşmanın tam zamanı! Bugün sizi, kahve dünyasının şahane bir hediyesi olan Cortado'nun gizemli yolculuğuna davet ediyoruz....

Serinletici Lezzet: Moccamaster ile Buzlu Kahve Tarifi - kahvebi
Serinletici Lezzet: Moccamaster ile Buzlu Kahve Tarifi

Sıcak bir yaz gününde ferahlatıcı bir buzlu kahvenin tatmin edici bir yanı olmadığını söylemek yanlış olur. Eğer bir kahve tutkunu ve aynı zamanda...

Kafein ve Sağlık: Kahvenin Bedenimize Etkileri - kahvebi
Kafein ve Sağlık: Kahvenin Bedenimize Etkileri

Kafein, dünya genelinde milyonlarca insanın enerji artışı ve uyanıklık sağlamak amacıyla günlük olarak tükettiği bir kimyasaldır. Kahve, çay, enerji içecekleri...

Kahve Tadım Notları: En İyi Çekirdekler Hangileri? - kahvebi
Kahve Tadım Notları: En İyi Çekirdekler Hangileri?

Kahve dünyasının derinliklerine bir yolculuk yapmaya hazır mısınız? Bu yazıda, kahve tadımının inceliklerine dair en kapsamlı rehberi sunacağımız için heyecanlıyız....

Sepetim

Sepetiniz şu anda boş