Skip to content

⭐ Original and Guaranteed Products ⭐ Same Day Delivery ⭐

Doğa ile Baş Başa: Piknik İçin En İyi Kahve Tarifleri - kahvebi

Doğa ile Baş Başa: Piknik İçin En İyi Kahve Tarifleri

Doğa ile Baş Başa: Piknik İçin En İyi Kahve Tarifleri

Piknik sırasında doğa ile baş başa kaldığınızda, her şey daha bir anlam kazanır. Güneşin doğuşu, kuş cıvıltıları ve temiz havanın etkisiyle adeta yeniden doğarsınız. Böylesi anlarda, doğanın sunduğu huzuru ve dinginliği hissetmek kadar, termosunuza koyduğunuz kahveyle bu deneyimi taçlandırmak da oldukça özeldir. Piknikte geçirilen zaman, sevdiklerinizle paylaştığınız anlar kadar, doğanın kucağında kendinizi yenilediğiniz, tazelendirdiğiniz anları da içerir. İşte bu anları daha da unutulmaz kılmak için en iyi yol, özenle hazırlanmış bir kahvedir.


French press, V60, AeroPress ve buzlu pour-over gibi çeşitli demleme yöntemleri, her biri kendi benzersiz özellikleri ve lezzet profilleriyle, piknik deneyiminizi zenginleştirecek kahveler sunar. Bu yazımızda, pikniğe giderken hazırlamanız için dört harika kahve tarifini paylaşacağız. Şimdi, bu lezzetli ve pratik tariflerle doğanın tadını çıkarma zamanı!

Pikniklerde Kahvenizi Sıcak Bir Şekilde Elinizin Altında Olsun İstiyorsanız: Termos Dünyasının Estetik ve Dayanıklı Termoslarını İnceleyin


French Press

Önerilen oran: 60–70g/litre
Öğütme boyutu: Orta ile orta-ince arası

  1. Kahvenizi demlemeden hemen önce öğütün. French press'i tartınızın üzerine yerleştirin ve öğütülmüş kahvenizi içine koyun. Tartıyı sıfırlayın.
  2. Suyunuzu kaynatın ve demleme sıcaklığınıza bağlı olarak gerekli miktarda suyu kahvenin üzerine dökün. French press'i 4 dakika bekletin.
  3. Büyük bir kaşık kullanarak, üstte oluşan kabuğu nazikçe karıştırın.
  4. İki büyük kaşık kullanarak, köpüğü ve yüzen kahve telvesini alın. Tercihinize ve acele edip etmediğinize bağlı olarak 3 ila 5 dakika arasında bekleyin.
  5. Pres mekanizmasını yerleştirin ve filtrenin sıvı kahvenin en üstünde olacak şekilde bastırın. Dibe kadar itmeyin.
  6. Tortuyu en aza indirmeye çalışarak kahvenizi nazikçe dökün. İşte bu kadar!

French Press Deneyiminizi Bir Adım Öteye Taşımak İçin: Bialetti’nin French Presslerini İnceleyin


V60

Önerilen oran: 60g/litre
Öğütme boyutu: Orta ile orta-ince arası

  1. Filtre kağıdını V60 üzerine koyup filtreden sıcak su geçirerek durulayın. Bu, kâğıdın tadını gidermek ve demliği ısıtmak içindir. Demliği bir kupa, termos veya servis sürahisinin üzerine yerleştirin. Kahvenizi demlemeden hemen önce öğütün. Öğütülmüş kahveyi huninin ortasına dökün ve parmağınızla veya bir kaşıkla ortasında küçük bir çukur oluşturun.
  2. Suyunuzu kaynatıp hazırlayın. Kahvenin üzerine biraz su dökün. Amacınız tüm kahveyi ıslatmak, böylece şişmelerini ve CO2 salmalarını sağlamaktır. Bu aşamaya “blooming” yani "çiçeklenme" denir. Genellikle gram kahve başına 2 gram su kullanmayı hedefleyin, ancak daha fazla kahveyi ıslatmanız gerekiyorsa biraz daha su kullanabilirsiniz.
  3. Suyu döker dökmez, V60’yi alıp hafif bir dairesel hareketle sallayın. Amacınız kahveyi suyla tamamen karıştırmaktır. Topaklar veya büyük kabarcıklar oluşuyorsa, biraz daha sallayın. Kahveyi yaklaşık 45 saniye bekletin.
  4. Şimdi ilk ana dökme işlemini yapın. Bu aşama yaklaşık 30 saniye sürmelidir ve bu süre sonunda toplam suyun yüzde 60'ını dökmelisiniz. Tek bir fincan demlemiyorsanız V60 genellikle bu noktada oldukça dolu olmalıdır. Suyu nazik ve dairesel bir hareketle dökün.
  5. Bir sonraki aşama, kalan suyu 30 saniye sürecek şekilde dökmektir. Burada da nazik, dairesel bir dökme işlemi uygulayın. Dökme işlemini tamamladıktan sonra, bir kaşıkla bir yöne dairesel karıştırın ve ardından diğer yöne nazikçe karıştırın. Bu, telvelerin V60’nin kenarlarına yapışmasını önlemeye yardımcı olur.
  6. V60’nizin doluluğu üçte iki oranına geldiği zaman, V60’yi alıp dairesel ve hafif bir şekilde sallayın. Bu, kahvenin duvarlara yapışmasını önler ve yerleşmiş kahve yatağının düz bir şekilde sona ermesini sağlar. Kahvenin tamamen süzülmesini bekleyin ve kâğıdı ve telveleri atın. V60 ile kahve demlemek işte bu kadar kolay! 

Mükemmel Bir V60 Kahvesi Elde Etmek İstiyorsanız İşte Karşınızda: Hario V60 Kahve Demleme Seti Kırmızı


AeroPress

Önerilen oran: 55-60g/litre
Öğütme boyutu: Orta-ince

  1. Filtre kağıdını tutucuya yerleştirin. Durulamayın, çünkü küçük bir kâğıt parçası olduğu için fazla bir fark yaratmaz. Kâğıt tutucuyu demliğe oturtun ve bir kupa veya servis sürahisi üzerine yerleştirin. Her şeyi tartının üzerine koyun ve kahveyi ekleyin. Bu örnekte 11g kahve kullanacağız. Tartınızı sıfırlayın.
  2. Suyu kahvenin üzerine dökün ve tüm kahvenin ıslandığından emin olun. Bu örnekte 200g su kullanacağız.
  3. Piston parçasını demliğin içine yerleştirin, ancak aşağı doğru bastırmayın. Pistonun üstte olması, AeroPress’in altından daha fazla sıvı kaçmasını engelleyerek kısmi bir vakum oluşturur. 2 dakika bekleyin.
  4. Hem demliği hem de pistonu tutarak hafifçe kaldırın ve ardından AeroPress’i nazikçe sallayın. Bu, demlikte oluşan kabuğu kırmaya ve kahvenin çoğunun dibe çökmesine yardımcı olur. Agressif bir şekilde çalkalamayın veya girdap oluşturmaya çalışmayın. Sadece kabuğu kırmak yeterlidir. AeroPress’i ve kupayı tartının üzerinden alın.
  5. Sallamanızdan otuz saniye sonra basmaya başlayabilirsiniz. Nazikçe basın; vücut ağırlığınızı kullanmamalısınız, sadece kolunuzla rahat bir şekilde basın. Basma işlemi yaklaşık 30 saniye sürmelidir (burada biraz değişkenlik olabilir, ancak yavaş olması daha iyidir).
  6. Piston kahvenin üzerine gelene ve daha ileriye gidemeyene kadar basın. Sonra pistonu biraz geri çekin çünkü bu AeroPress’in damlamasını azaltmaya yardımcı olur. Kahve telvesini çıkarın ve AeroPress’inizi temizleyin. Kahveniz hazır!

Cold Brew

Temel buzlu Pour-over tarifi, V60 tekniği ile aynıdır. Ancak, birkaç basit ayarlama yapmanız gerekiyor. Öncelikle, demleme miktarınızın %40'ı kupada veya sürahide buz halinde olacak. Örnek olarak bu, 30g kahve için 500g su kullanarak V60 demleme yaparken burada 300g su ve 200g buz kullanacağınız anlamına gelir.


Daha az su kullandığınız için, kahvenizi biraz daha ince öğütmek isteyebilirsiniz. Ayrıca, oranı biraz artırmanızı öneriyoruz. Litre başına 65-70g kahve kullanmak, buz üzerinde servis yaparken ekstra seyreltme sağlamak için daha uygundur.


Bunun dışında, V60 tarifini takip edeceksiniz. Eşit bir ekstraksiyona yardımcı olmak için sonunda karıştırın ve hafifçe sallayın. Demleme işlemi tamamlandığında, buzun çoğunun erimiş olması gerekir. Eğer çok fazla buz kaldığını fark ederseniz, bir dahaki sefere buz miktarını azaltın ve kullanılan toplam su miktarını aynı tutmak için biraz daha demleme suyu kullanın.

İlginizi Çekebilir: Hangi filtre kahve demleme yöntemi sana daha uygun?


Sonuç olarak, doğanın huzurunda keyifle vakit geçirdiğiniz bir piknikte, kahvenin özel bir yeri olduğunu unutmamalısınız. İster sabahın erken saatlerinde ister öğleden sonra dinlenirken ister gün batımını izlerken olsun, doğru demleme yöntemleriyle hazırladığınız bir kahve, bu anları daha da unutulmaz kılacaktır. French Press, V60, AeroPress ve buzlu pour-over gibi çeşitli demleme teknikleriyle her zevke hitap eden tariflerimizin, doğada geçirdiğiniz zamanı daha da keyifli hale getirmesini umuyoruz. Doğanın sunduğu güzelliklerin tadını çıkarırken, kahveyle bu deneyimi taçlandırmak size ve sevdiklerinize unutulmaz anlar yaşatacaktır.

İlgili İçerikler

Bilinçli Kahve Tüketimi İçin Rehber: Kahve Sertifikaları - kahvebi
Bilinçli Kahve Tüketimi İçin Rehber: Kahve Sertifikaları

Kahve Sertifikalarının Anlamları ve Etkileri  KahveBi ekibi olarak, kahve sertifikalarının anlamlarını ve etkilerini inceleyerek, kahve severler ve etik tüketim yapmak...

Hario V60'ın Tarihi ve Evrimi: Japon Yeniliklerinden Küresel Popülerliğe - kahvebi
History and Evolution of Hario V60: From Japanese Innovation to Global Popularity

Are you ready to discover the story of Hario, the beloved brand of coffee consumers? This story extends from the...

Kahve ve Sağlık - kahvebi
Coffee and Health

Coffee and Health: 13 Interesting Benefits of Coffee Coffee, which stands out with its worldwide influence from ancient societies to...

Your Cart

Your cart is currently empty