Skip to content

⭐5000₺ Üstü Sepete 250₺ İndirimi Kaçırma ⭐ Aynı Gün Teslimat ⭐

Cold Brew Kahvenin Faydalarını Keşfedin - kahvebi

Cold Brew Kahvenin Faydalarını Keşfedin

Bugünün konusu, cold brew kahvenin faydaları. Bazen bir fincan sıcak kahve, sabah içmek için çok fazla olabiliyor. Özellikle sıcak havalarda bunu çok daha belirgin olarak hissediyoruz. İstisnalar olabilir elbette ancak genellikle bu tip bir senaryoda sıcak kahve özlemi asla çekilmiyor. Cold Brew bu noktada çok güzel bir alternatif olarak karşımıza çıkıyoruz.

Kahve tüketicilerinin yaz aylarında favori tercihlerinden olan Cold Brew, mide tarafından daha kolay sindirilir. Sıcak demlenmiş kahvenin ve soğuk demlenmiş kahvenin de faydaları vardır. Burada demleme koşulları, tüketim hacmi gibi detaylar, fayda sağlayan etkenlerin önüne geçebilir. Cold Brew kahvenin faydaları ile ilgili hazırladığımız rehberimiz, başlıyor!

İçindekiler:

  • Cold Brew Hakkında Detaylı Bilgi
  • Cold Brew Kalori
  • Cold Brew Besin Değerleri
  • Cold Brew Yağ Yakar Mı?
  • Soğuk Kahve vs Sıcak Kahve
  • Sindirim kolaylığı
  • Düşük asidite oranı
  • Rahat içim
  • Sıkça Sorulan Sorular

Cold Brew hakkında detaylı bilgi sahibi olun

Cold Brew yakın tarihte çok daha popüler bir içecek gibi gözükse de çok da yeni değildir. Soğuk demleme yöntemi yıllardır var ama sıcak kahve demleme yöntemleri çok daha hızlı olduğundan hep daha ön plandaydı. Cold Brew hızlı sıcak demleme yöntemlerinin gölgesinde kalmış saklı bir lezzet olarak hep vardı. Kahve tüketicilerinin bir kısmı, tüketim kolaylığı bakımından soğuk demlenmiş kahveleri tercih ediyor.

Soğuk kahvede ekstraksiyon işlemi, sıcak demlenen kahvelere göre daha farklıdır. Cold Brew demlerken kalın öğütülmüş kahveyi buz, soğuk su ya da oda sıcaklığında su ile demleriz. Tamamlanan demleme süreci sonrası konsantre bir kahve ortaya çıkar. Demleme süreci hakkında daha detaylı bilgi için evde cold brew kahve nasıl yapılır? rehberimizi okuyabilirsiniz.

Kahve çekirdeğinde bulunan kimyasal bileşenler, sıcak suya kıyasla soğuk suya farklı tepki verir. Bu sayede farklı türde bir kahve ortaya çıkmış olur. Demlemede kullanılan suyu sıcaklığından kaynaklı olan ısı eksikliği, belirli yağların ve asitlerin farklı oranda ortaya çıkacağı anlamın gelir. Birçok tüketici, bu sebepten dolayı soğuk kahvenin sıcak kahveden daha iyi olduğunu düşünüyor. 

Cold Brew Kalori ve Besin Değerleri

Cold brew kahvelerin metabolizmayı hızlandıran etkisi vardır. Bu sebeple çeşitli diyet programlarında ya da ağırlık idmanı öncesinde tüketilmektedir. Diyet yapıyorsanız ya da sporun yanında beslenmenize dikkat ediyorsanız cold brew kalori ve besin değerleri gibi konu başlıklarının içeriğini merak ediyor olabilirsiniz. Cold Brew faydaları hakkında bilgi verirken kalori ve besin değerleri konusunu es geçmek olmazdı.

Cold brew besin değerleri oldukça düşüktür. Kısaca kalori hesabını yaparken bir cold brew içmenin hesapları alt üst edeceğini düşünmenize gerek yok. Yine de ne tükettiğimizi bilmenin hiçbir zararı yok. Cold brew kahvenin kalori değerleri oldukça düşüktür. Cold brew kalori ve besin değerleri konusunda şimdilik susalım, sayılar konuşsun.

Cold Brew Kalori Değerleri:

  • Küçük boy: 59 kalori
  • Orta boy: 79 kalori
  • Büyük boy: 92 kalori


Yağlı Sütlü Cold Brew Kalori Değerleri:

  • Küçük boy: 107 kalori
  • Orta boy: 140 kalori
  • Büyük boy: 167 kalori


Küçük Boy Cold Brew Besin Değeri:

  • 148 mg kafein
  • 0.1 protein
  • 0 yağ

Cold Brew Yağ Yakar Mı? 

Kahvenin metabolizmayı hızlandırdığı kanıtlanmış bir gerçek. Bu sebeple Cold Brew, diğer kahvelerde olduğu gibi metabolizmanızı hızlandırmak için başvurabileceğiniz takviyelerden biridir. Yani cevap evet, cold brew yağ yakar.

Metabolizma, her canlının yaşamını sürdürebilmesi için gerçekleşen kimyasal tepkimeler sürecidir. Canlı organizmada ya da canlı hücrede meydana gelen yapıcı ve yıkıcı nitelikteki kimyasal olayların tümünü kapsar. Vücudun enerji oluşturmak için işleyen bu sürecinde metabolizmanın hızlanması için spor yapabilir ya da aldığınız besilerle takviye yapabilirsiniz. Metabolizma hızınız ne kadar yüksek olursa kalori yakım oranınız eş oranda yükselir. Cold Brew metabolizmayı hızlandıran içeceklerden biridir.

Soğuk demlenmiş kahveler dinlenme esnasında metabolizma hızınızı %11'e kadar yükseltebilir. Düşük değerleriyle neredeyse kalorisiz sayılan içecek, dinlenirken yakılan kalori miktarının artmasında fayda sağlayacaktır. Tadı güzel diye kahve içerek kilo vermeye çalışmayın lütfen olur mu?

Soğuk Demleme vs Sıcak Demleme

Hem soğuk hem de sıcak demlenmiş kahvenin sağlığa birçok faydası vardır. Bu faydaların çoğu, her bir demleme yöntemi için aynıdır. Ancak kendinize “soğuk demlenmiş kahve sizin için daha mı iyi” diye sorduğunuzda, birkaç ekstra faydayı fark etmeye başlarsınız.

Sindirimi Kolay

Soğuk demleme genellikle normal demlenmiş kahveden daha güçlü olmasına rağmen, tüm sindirim sisteminiz üzerinde daha etkili olduğu bilinmektedir. Soğuk demleme ile ortaya çıkan kahve çok sayıda ham polisakkarit içerir. Bunlar bağışıklığı artırarak sindirim sistemini olumlu yönde etkileyen şeker molekülleridir. Kahvenin asiditesi midenizi rahatsız ediyorsa, bu moleküller sıcak kahve ile yaşamış olabileceğiniz bağırsak tahrişini önlemeye yardımcı olur.

Asiditesi Düşük

Asit reflü veya mide ekşimesine yatkınsanız, sıcak demlenmiş kahve bu rahatsızlıkları tetikleyebilir. Soğuk demlenmiş kahve, bu içecekle ilgili birçok harika şeyden biri olmayabilir. Çünkü soğuk demlenmiş kahve, sıcak demlenmiş kahveden daha alkalidir. Sıcak kahve, daha yüksek konsantrasyonlarda titre edilebilir asidik bileşiklere ve daha düşük bir pH'a sahiptir

İçimi Rahat

Soğuk demleme ile sıcak demlenmiş kahve arasındaki tartışmada, soğuk demlenmiş kahve kuşkusuz daha az acı ve daha pürüzsüzdür. Bu demleme işlemi, kahve çekirdeklerinin en iyi lezzet bileşenlerini verir ve acı flavonoidleri ve asitleri zeminde bırakır. Daha çekici tatlar için krema ve şeker eklemek isteyebilirsiniz. Ancak hafif içime sahip olan soğuk demlenmiş bir kahvede buna ihtiyacınız olmayabilir. Şekerli kahveler içiyor ve siyah kahve içmeyi sevmiyorsanız, bir de Cold Brew içmeyi deneyin. Tavsiye ediyoruz!

Tüketim alışkanlıklarınızı çok daha sağlıklı hale getirebilirsiniz. Günde 2-3 fincan kremalı ve şekerli kahve tüketmek, çok da sağlıklı bir aktivite değil. Siyah bir fincan soğuk demlenmiş kahveye alışmak, sıcak kahveden çok daha kolaydır. Bir ara deneyin.

Sıkça Sorulan Sorular

1- Soğuk demlenmiş kahvede daha fazla kafein var mı?

Soğuk demlenmiş kahve her zaman sıcak demlenmiş kahveden daha fazla kafein içermez. Kendi soğuk demleme konsantrenizi hazırlarsanız, daha az konsantre kullanarak ve seyrelttiğiniz su miktarını artırarak kafein seviyelerini düşürebilirsiniz.

2- Cold Brew sıcak içilebilir mi?

Evet, soğuk demleme ile elde ettiğiniz kahveyi sıcak içebilirsiniz. Soğuk demlemedeki “soğuk” ibaresi, tüm soğuk demlemelerin soğuk servis edildiği anlamına gelmez. Sıcak olarak tüketeceğinizi kahveyi soğuk demleme yoluyla hazırlamak istiyorsanız, konsantrenizi kaynar suyla seyreltmelisiniz. Bu kadar basit. Sadece kaynamış su eklemenin soğuk demlemenin orijinal tadını değiştirebileceğini unutmayın.

3- Cold Brew ile Buzlu Filtre Kahve Aynı Şey mi?

Soğuk demlenmiş kahve, buzlu kahve ile aynı şey değildir. Buzlu kahve, soğutulmuş veya hemen buz üzerinde servis edilen sıcak demlenmiş kahvedir. İnsanlar “soğuk demleme” dediğinde, bu içeceğin kulağa buzlu kahveye çok benzeyen soğuk bir kahve olduğunu düşünebilirler.

Soğuk demleme, soğuk suyla hazırlanan ve servis öncesi demleme için uzun süre demlenmesinin beklendiği bir yöntemdir. İki kahveyi derinlemesine incelediğinizde aradaki farkı görebiliyorsunuz.

İlgili İçerikler

Espresso makinesinden kırmızı fincana akan espresso ile "FLUXUS" yazılı kahve paketi görülen bir kafe ortamı.
Barista Sırları: Espresso'da Lezzetin 6 Anahtarı
Her bir espresso çekimi, barista sanatının bir başyapıtı olabilir! "Barista Sırları: Espresso'da Lezzetin 6 Anahtarı" yazımızda, James Hoffmann'dan alınan ipuçlarıyla espresso yapmanın inceliklerini sizlerle paylaşıyoruz. Kahve dozajından demleme basıncına kadar espresso yapımının her aşamasında dikkat edilmesi gereken püf noktalarını keşfedin. Mükemmel espressonun sırlarını öğrenmek için bu serüvene hazır mısınız?
Yaz İçin İdeal Serinletici Buzlu Kahve Tarifleri blog yazısı için soğuk kahve içeren fotoğraf
Yaz İçin İdeal Serinletici Buzlu Kahve Tarifleri

Bu yazımızda, yaz sıcaklarında serinlemek isteyen kahve severler için buzlu kahve yapmanın iki temel yöntemini ele alıyoruz: sıcak suyla ve soğuk suyla demleme. Her iki yöntemin de kahvenin aroması ve lezzeti üzerindeki etkilerini keşfedin!

Yaz Sıcağında Kendinize Getirecek Dondurmalı Tarifler
Yaz Sıcağında Kendinize Getirecek Dondurmalı Tarifler
Yaz aylarında sıcaklıkların artmasıyla birlikte serinlemenin ve günün stresinden uzaklaşmanın en lezzetli yollarını arıyorsanız, dondurmalı tariflerimiz tam size göre!
Coffex İstanbul Kahve Fuarı: Kahve Tutkunlarının ve Profesyonellerinin Buluşma Noktası
Coffex İstanbul Kahve Fuarı: Kahve Tutkunlarının ve Profesyonellerinin Buluşma Noktası

  KahveBi ekibi olarak sizler gibi kahve tutkunlarının ve profesyonellerin Haziran ayında buluşabileceği 6. Coffex İstanbul Kahve Fuarını tanıtmaktan büyük...

Sepetim

Sepetiniz şu anda boş