Skip to content

⭐5000₺ Üstü Sepete 250₺ İndirimi Kaçırma ⭐ Aynı Gün Teslimat ⭐

Kamp Yaparken Kahve Yapmanın En İyi 7 Yolu - kahvebi

Kamp Yaparken Kahve Yapmanın En İyi 7 Yolu

Kamp yaparken ciğerlerimizi oksijene doyurduğumuz bir gecenin sabahında taze kahve içmekten daha güzel bir şey var mı? Kamp yakarken kahve yapmanın en iyi yollarını aramak, düzenli olarak kahve tüketen herkesin düşündüğü bir konudur. Bu yüzden kamp yaparken kahve yapmanın en iyi ve en kolay yollarını sizin için listeledik.

Listede bulunan kahve demleme yöntemleri uygulayabilmek için bir takım ekipmanlara ihtiyacınız var. Hangi ekipmanları tercih edeceğiniz tamamen sizin kişisel tercihinize göre şekillenen bir konudur. Kahvenize ne kadar önem verdiğiniz, sırt çantanızda ne kadar yük istediğiniz gibi detaylar, kahve demleme setinizi oluşturan etkenlerin başında gelmektedir. Çok uzatmadan kampta kahve demleme yöntemlerini keşfetmeye başlayalım.

1- Kendinden Pressli Termoslar ile Kahve Demlemek Çok Kolay

Kendinden pressli termoslar ile kahve demlemek kamp gibi pratikliğin ön plana çıktığı yerlerde işinizi çok kolaylaştıracak. Sadece biraz kahve ve sıcak su ile istediğiniz yerde kahve demlemenin ayrıcalığını yaşayın. Farklı markalar tarafından üretilmiş olan termoslu modelleri aşağıda sizin için listeledik. Önceliğinize göre istediğiniz markanın beğendiğiniz termosunu seçebilirsiniz. Bu termosların en büyük avantajı, sadece kahve demlemek için değil, günlük yaşantınızda da rahatlıkla kullanabileceğiniz yol arkadaşları olmasıdır.

Aşağıda Espro, Stanley ve Bodum tarafından üretilmiş farklı ürünlere göz atabilirsiniz. Bu ürünler ile kahve yapmak gerçekten çok kolay. İhtiyacınız olan tek şey kahve ve sıcak su. Kahvenizi termosun içine koyun ve sıcak su ekleyin. Pressi yavaş yavaş bastırın ve 4 dakika içinde harika kahve içmenin keyfini yaşayın.

Kamp yaparken kahve demlemenin en kolay yollarından biri olan kendinden pressli termoslar hakkında daha detaylı bilgi almak için ürün sayfasına göz atabilirsiniz. Burada dikkat etmeniz gereken tek kilit nokta; kahve değirmenidir. Bir kahve değirmeni sahibi olarak anlık olarak kahvenizi öğütebilir, aromayı en iyi şekilde alabilirsiniz. Çünkü kahve öğütüldüğü andan itibaren aromasını kaybetmeye başlar. Ancak bu detay sizin için çok da önemli değilse kamp öncesi öğütülmüş kahvenizi yanınıza alabilir, termosunuzda demlemek için hazırda bekletebilirsiniz. Seçim sizin.

2- AeroPress

AeroPress 2005 yılında Alan Adler tarafından tasarlanmış bir kahve demleme ekipmanıdır. Kullanım kolaylığı, kamp gibi pratikliğin en temel gereksinimlerden olduğu bir yerde AeroPress'i eşsiz kılmaya yetiyor. Manuel kahve demleme yöntemleri arasında kahve aromasını en kolay şekilde ortaya çıkarmak, AeroPress ile çok kolay.

AeroPress kabınızın daha büyük tüpüne kahveyi ekleyin. Kahve telvesini ıslatın ve yarım dakika boyunca çiçeklenme için bekleyin. Daha sonra hazne dolana kadar sıcak su ekleyin. Kahveyi kısa bir süre karıştırın. Pistonu hazneye yerleştirin, ardından yavaşça aşağı bastırın. AeroPress kullanımının detaylı anlatımı için daha önce hazırladığımız rehbere göz atabilirsiniz.

3- MokaPot

Moka pot yöntemini kullanarak kahve yapmak için alt bölmeye su, orta bölmeye kahve doldurmanız yeterlidir. Ardından servis sürahisini en üste yerleştirin. Su kaynadığında kahve özünün servis kabına çıktığını fark edeceksiniz. Sert bir kahve ile güne başlamak için Moka Pot harika bir tercih. Moka Pot modellerinin çoğu alüminyumdan yapıldığı için kamp ateşi ile kullanımlara uygundur. Hangi modeli seçeceğiniz konusunda kararsız kalırsanız bizimle iletişime geçmekten lütfen çekinmeyin.

Kalite ve kahve aroması oluşturma konusunda Moka Pot denildinde akıllara ilk gelen firma olan Bialetti Moka Pot modellerine mağazamız üzerinden göz atabilirsiniz.

4- French Press

French Press, Moka Pot ile birlikte en çok tercih edilen kahve demleme ekipmanlarından biridir. Dayanıklı malzemelerden üretilen French Press modelleri, kamp için ideal kahve demleme yöntemleri arasında yer almayı hak ediyor. Kullanım ve temizlik kolaylığı, kısa süre içinde iyi kahve içmek isteyen herkesin ilgisini çekmek için yetiyor. French Press ile kahve yaparken ihtiyacınız olan sıcak su ve kahve.

Kahvenizi demlemeden önce French Pressi sıcak su ile ısıtın. Daha sonra demleme miktarınıza uygun olarak kahve ekleyin. Üzerine suyu ekledikten sonra kısa bir süre bekleyin. Kahvenizin demlenmesine izin verdikten sonra pressi yavaş yavaş bastırmaya başlayın. Sonrasında ise 4 dakika içinde hazır olmuş harika kahvenizi servis ederek güne harika bir başlangıç yapın. Kamp yaparken kahve yapmanın en iyi yolu listemize "kovboy kahvesi" ile devam ediyoruz.

5- Kovboy Kahvesi

Elinizde kahve var ama hiçbir demleme ekipmanına sahip değilsiniz. Ne yapacaksınız? Vahşi doğa ile iç içe olmanın verdiği huzuru, kovboy kahvesi ile taçlandırın. Açık havada ateş üstünde tencere ile demleyeceğiniz bu yöntem kamp kahvesi ismiyle de bilinmektedir. Hazırlanış bakımından çay yapımına benzese de en çok geleneksel etiyopya kahvesi hazırlamaya benzer. Taneli olması yüzünden Türk Kahvesi'ne benzetilse de aslında hiç alakası yoktur. Kovboy Kahvesi için tencereye suyu koyun. Su kaynadıktan sonra 2-3 dakika bekleyin. Daha sonra kahveyi üzerine dökün ve demlenmesi için bekleyin. Kahve alta çöktüğünde bardağa servis edip demlenen kahvenizi tüketebilirsiniz.

Kovboy yöntemi, hafif paketleyiciler için de idealdir. Sınırlı kaynaklar kullanarak kahve demlemenin basit bir yolu. Tek ihtiyacınız olan, bir kamp ateşi veya kamp ocağının üzerine yerleştirebileceğiniz tencere. Kahve kalın ayarda öğütülmelidir. Sıcak su kaynakmayı biliyorsanız kalın öğütülmüş kahveniz ile kovboy kahvesinin tadını çıkarabilirsiniz.


6- V60 Dripper 

Kampta kahve yapmanın en kolay yollarından biri, üçüncü nesil kahveciliğin gözdesi V60 Dripper'lar. V60 Dripper ile yeni öğütülmüş kahvenizin keyfini yükseklerde yaşayabilirsiniz. V60 Dripper'ın demlemeyi kolaylaştıran kanalları, kalın öğütülmüş kahve çekirdeklerinizin aromasını en iyi şekilde almanız için özel olarak tasarlanmıştır. V60 Dripper, termos, mug ya da fincanlar ile uyumlu olarak üretilmektedir. Sıcak suyu elde ettikten sonra demleme işlemine başlamak için Dripper'ı termos, mug ya da fincanınızın üzerine koyarak demlemeye başlayabilirsiniz. Kullanımı ve temizliği çok kolay olan V60 Dripper seçeneklerine online mağazamız üzerinden göz atabilirsiniz.

V60 demleme yönteminde ihtiyacınız olan kahve, sıcak su, dripper ve kağıt filtre. Sıcak su ile filtreyi ıslatın. Aşağıya akan sıcak su ile termos ya da fincanınızı ısıtın ve suyu boşaltın. Daha sonra filtre üzerine kahveyi ekleyin. 30'ar saniye aralıklarla sıcak su dökmeye başlayın. Kahveniz yaklaşık 3 dakika içinde hazır olmuş olacak.

Dripperlar, BPA içermeyen plastik, bakır, seramik ve metalden üretilmektedir. Seramik yapıdaki ürünler kamp ortamında kırılmaya daha müsaait olduğu için diğer ürünleri tercih etmeniz daha mantıklı olabilir. Ancak biz en çok seramik modelleri seviyoruz ve risk alıyoruz. Tercih meselesi.

7- Türk Kahvesi

Türk kahvesi, birçok kişi tarafından sevilen, kültürümüzde önemli bir yere sahip olan kahve çeşitlerinden biridir. Yapımı diğer yöntemlere göre çok kolay olmasa da Türk Kahvesi'ne gönül vermiş kişiler, her türlü zorluğa göğüs gererek kamplarını Türk Kahvesi keyfi yapmadan sonlandırmıyor. Peki kampta Türk Kahvesi yaparken nelere dikkat etmelisiniz?

Türk Kahvesi'nin nasıl yapıldığı konusunda herkes fikir sahibidir. Kampta Türk Kahvesi yaparken dikkat etmeniz gereken ilk etken ateş seviyesidir. Bildiğiniz üzere Türk Kahvesi, kısık ateşte pişirilen bir içecektir. Bu yüzden kahvenizin lezzetli olmasını istiyorsanız yüksek ateşte demlemelerden kaçınmalısınız. Taze kahve kullanın ve kahve-su oranını çok iyi şekide hazırlayın. 1 fincan kahve için cezveye 2 çay kaşığı Türk kahvesi koymalısınız. Kahvenin suyunu fincanla ölçerek koyarsanız olası hataların önüne geçmiş olursunuz. Kahve piştiğinde telve ve köpüğün fincanınızın bir kısmını dolduracağını unutmayın ve orana sadık kalın.

Kahvenizi cezveye ekledikten sonra 30 saniye kadar karıştırın. Daha sonra kahveyi demlenmesi için ateşte bekletin. Köpürmeye başladıktan sonra cezveyi ateşten kaldırın ve tekrar ateşin üstüne koyun. Bu işlemi kısa süre içinde birkaç kez tekrarlayın (taşırmadan). Artık kahvenizi servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun!

İlgili İçerikler

Cortado Nasıl Yapılır? - kahvebi
Cortado Nasıl Yapılır?

Hayatın koşturmacasında kahvenin sıcaklığıyla kucaklaşmanın tam zamanı! Bugün sizi, kahve dünyasının şahane bir hediyesi olan Cortado'nun gizemli yolculuğuna davet ediyoruz....

Serinletici Lezzet: Moccamaster ile Buzlu Kahve Tarifi - kahvebi
Serinletici Lezzet: Moccamaster ile Buzlu Kahve Tarifi

Sıcak bir yaz gününde ferahlatıcı bir buzlu kahvenin tatmin edici bir yanı olmadığını söylemek yanlış olur. Eğer bir kahve tutkunu ve aynı zamanda...

Kafein ve Sağlık: Kahvenin Bedenimize Etkileri - kahvebi
Kafein ve Sağlık: Kahvenin Bedenimize Etkileri

Kafein, dünya genelinde milyonlarca insanın enerji artışı ve uyanıklık sağlamak amacıyla günlük olarak tükettiği bir kimyasaldır. Kahve, çay, enerji içecekleri...

Kahve Tadım Notları: En İyi Çekirdekler Hangileri? - kahvebi
Kahve Tadım Notları: En İyi Çekirdekler Hangileri?

Kahve dünyasının derinliklerine bir yolculuk yapmaya hazır mısınız? Bu yazıda, kahve tadımının inceliklerine dair en kapsamlı rehberi sunacağımız için heyecanlıyız....

Sepetim

Sepetiniz şu anda boş