Skip to content

⭐5000₺ Üstü Sepete 250₺ İndirimi Kaçırma ⭐ Aynı Gün Teslimat ⭐

Queen Mary Üniversitesinden Kahve Ömrü Uzatıyor Araştırması - kahvebi

Queen Mary Üniversitesinden Kahve Ömrü Uzatıyor Araştırması

İngiltere’nin en köklü eğitim kurumlarından biri olan Queen Mary Üniversitesi Budapeşte’de bulunan Semmelweis Üniversitesiyle birlikte bir araştırma yaptı ve ortaya çıkan sonuç gerçekten ilginç. Bu yazımızda kahve tüketiminin insan hayatına doğrudan etkisi hakkında konuşacağız. 

Paylaşılan bilgiler günde 3 bardak öğütülmüş kahve içmek insan ömrünü uzattığına işaret ediyor. Şöyle ki, düzenli olarak kahve tüketen insanlar tüketmeyenlere oranla daha düşük ölüm riskine sahip oluyor. Düzenli olarak kahve tüketen ve tüketmeyen kişiler arasındaki fark açıklamalara göre %12 oranındadır. Bu veriye göre düzenli kahve alışkanlığı bulunan kişilerin ölüm riski tam yüzde 12 oranında daha düşük. Yapılan araştırmada kahvenin insanları kalp hastalıklarından koruduğu ortaya konuldu. Aynı zamanda felç riskini de azalttığı belirtildi.

En Büyük Çaplı Araştırma

Queen Mary önderliğinde yapılan bu kahvenin sağlığa etkileri araştırması bugüne kadar yapılan araştırmalar içerisinde en kapsamlısı. 10 yıl boyunca kahve tüketen ve tüketmeyen insanların izlendiği ve raporların titizlikle kaydedildiği bir araştırma oldu.

Araştırmaya katılan insanların yüzde 22’si kahve tüketmeyenler, yüzde 58’i ise her gün 1 ile 3 bardak arasında kahve tüketenler, yüzde 30’u ise günde 3 bardaktan fazla kahve tüketenler.

Araştırma yaklaşık 500.000 kişi ile yapıldı. 3 bardak kahve içenlerin kalp sağlığının daha iyi düzeyde olduğu belirlendi. Felç geçirme olasılıklarının ise beşte bire kadar düştüğü gözlemlendi. Ek olarak düzenli kahve içenlerin diyabet ve obezite riskinin de düşük olduğu görüldü.

Öğütülmüş Kahve Çekirdekleri

Yapılan araştırmada kalp sağlığına iyi gelen kahvenin yalnızca öğütülmüş kahve çekirdekleri olduğu önemle ortaya konuldu. Marketlerde hazır kahve tozu olarak satılan kahveler aynı düzeyde etkili değil.

Araştırmacılar kalp sağlığını koruyan maddenin yalnızca kafein olmadığını ortaya koydu. Kahve çekirdeğinde bulunan antioksidanlar ve kimyasal maddelerin de etkili olduğu saptandı.

Günde 3 Bardak Ölçüsü

Kahve içmenin insan sağlığı için ne kadar yararlı olduğu bir kere daha kanıtlanmış oldu. Ancak her şeyde olduğu gibi kahve tüketiminde de bir sınır olmalıdır. Sağlık açısından yararlı olacak ölçü günde 3 bardaktır. Günde 3 bardaktan fazla içilen kahvenin ise ekstra bir yararı bulunmaz.

Profesörün Mesajı

Yapılan araştırma sonucunda Queen Mary üniversitesinde kardiyovasküler tıp uzmanı olarak çalışan bilim insanı Profesör Steffen Petersen konuyla ilgili şu cümleleri kurdu:

“Kahve dünyada en çok tüketilen içeceklerden biridir. Bununla birlikte, kardiyovasküler etkileri iyi bilinmemektedir ve önceki bazı çalışmalar çelişkili sonuçlar göstermiştir”

‘’ Bildiğimiz kadarıyla, bu, kahvenin kardiyovasküler sağlık üzerindeki etkisine odaklanan bugüne kadarki en büyük çalışma oldu’’

Profesörün sözlerine bakacak olursak kalp sağlığımızı korumak için daha sık ancak ölçülü olarak kahve tüketmeliyiz. Ayrıca kahvenin kalp sağlığına ne gibi etkiler yaptığını öğrenmeliyiz. Kahvenin sağladığı yararları ve ölüm riskini azalttığını bilmek düzenli kahve tüketme konusunda motivasyonumuzu arttıracaktır.

Semmwels Üniveristesinden yapılan açıklamada ise düzenli ve ölçülü olarak kahve tüketiminin yaşa bağlı olarak kalp sağlığını koruduğu bildirildi.

İlgili İçerikler

Cortado Nasıl Yapılır? - kahvebi
Cortado Nasıl Yapılır?

Hayatın koşturmacasında kahvenin sıcaklığıyla kucaklaşmanın tam zamanı! Bugün sizi, kahve dünyasının şahane bir hediyesi olan Cortado'nun gizemli yolculuğuna davet ediyoruz....

Serinletici Lezzet: Moccamaster ile Buzlu Kahve Tarifi - kahvebi
Serinletici Lezzet: Moccamaster ile Buzlu Kahve Tarifi

Sıcak bir yaz gününde ferahlatıcı bir buzlu kahvenin tatmin edici bir yanı olmadığını söylemek yanlış olur. Eğer bir kahve tutkunu ve aynı zamanda...

Kafein ve Sağlık: Kahvenin Bedenimize Etkileri - kahvebi
Kafein ve Sağlık: Kahvenin Bedenimize Etkileri

Kafein, dünya genelinde milyonlarca insanın enerji artışı ve uyanıklık sağlamak amacıyla günlük olarak tükettiği bir kimyasaldır. Kahve, çay, enerji içecekleri...

Kahve Tadım Notları: En İyi Çekirdekler Hangileri? - kahvebi
Kahve Tadım Notları: En İyi Çekirdekler Hangileri?

Kahve dünyasının derinliklerine bir yolculuk yapmaya hazır mısınız? Bu yazıda, kahve tadımının inceliklerine dair en kapsamlı rehberi sunacağımız için heyecanlıyız....

Sepetim

Sepetiniz şu anda boş