Skip to content

⭐5000₺ Üstü Sepete 250₺ İndirimi Kaçırma ⭐ Aynı Gün Teslimat ⭐

Kahve asiditesi nedir? - kahvebi

Kahve asiditesi nedir?

Kahve asiditesi, kahvedeki serbest asit konsantrasyonun ölçüsüdür. 1 ile 10 arasında değişen ve kahvenin aromasının gücünü tanımlayan kahve asiditesinde sayı ne kadar düşük olursa kahve o kadar az acı olur. Aroma da eş orantıda değişir. Yani asiditesi düşük olan kahveler daha hafif içime sahip olan kahvelerdir. Kahveler "asiditesi düşük" veya "yüksek asiditeli" olarak tanımlanır.

Kahve asitliği, kahvenin tadı ve aromasındaki en önemli faktörlerden biridir. Sayı ne kadar düşük olursa kahve o kadar az acı olur, ancak aroması o kadar zayıf olur. Kahve asitlik seviyesi, bir kişinin midesinin onu içmeye nasıl tepki verdiğini de etkiler. Kafeine duyarlı olanlar, daha yüksek asit seviyesine sahip bir mide rahatsızlığı yaşayabilirler.

Asitlik kelimesi genellikle ekşi, asidik tat hatıralarınızı ile ilişkilendirilir ve konu hakkında pek de bilginiz yoksa hafızanız çok da pozitif çağırışımlar yapmak. Peki kahvenin asidik olması ne anlama geliyor?

Yoğun asiditeye sahip kahveler

Bir kahve için "asiditesi yüksek" tanımlamasını gördüyseniz bu aslında kötü bir şey değil! Hatta tam tersi, olumlu bir şey. Kahve asiditesi hakkında kötü önyargılara sahipseniz yazıyı okuduktan sonra fikriniz değişecek ve kahveden geri çekilme dürtüsünü hissetmezsiniz. Kahvenin asidik oluşu sadece parlak ve canlı tatları ifade etmek için kullanılır. Yüksek asitli kahveler meyvemsi notaları en yoğun şekilde alabileceğiniz kahvelerdir.

Kahvenin asiditesinin yüksek olması, herkes için iyi bir senaryo olmayabilir. Çünkü her zaman dediğimiz gibi en iyi kahve, damak tadınıza ve kahve tüketim alışkanlığınıza direkt olarak hitap eden kahvedir. Belki de siz daha az yoğunlukta tatlardan hoşlanıyor olabilirsiniz. Hangi kahvenin sizin için en uygun kahve olduğunu anlamak için farklı kahveleri denemekten çekinmeyin.

Düşük asiditeye sahip kahveler

Düşük asiditeye sahip kahveler, birçok sağlık yararı nedeniyle bir süredir tüketilen popüler arasında yer almaktadır. Düşük asitli kahvelerin popülaritesi son birkaç yılda artıyor. Bunun nedeni birçok sağlık yararına sahip oldukları gösterilmiştir. Düşük asiditeye sahip kahveler normal diğer kahvelere göre daha az miktarda kafein içermektedir. Bu da kahve içmeyi seven ama uykusunu kaçırdığı için tüketemeyen kişilerin düşük asiditeli kahvelere yönelmesini sağlıyor.

Kahvenin kalp hastalığına neden olup olmadığı konusunda bilimsel bir fikir birliği bulunmamakla birlikte, kafein oranı yüksek kahvelerin nabzı artırdığı bilinmektedir. Bu sebeple aşırı kahve tüketimi çarpıntıya yol açacağından dolayı doğru miktarda tüketmeye özen göstermelisiniz. Eğer kahveye karşı hassasiyetiniz doğrultusunda düşük kafein oranına sahip kahveler arıyorsanız, düşük asiditeli kahveleri denemenizi öneriyoruz. Ayrıca düşük asiditeli kahveler, hazımsızlığa neden olma olasılıkları daha düşük olduğu için asit reflü ve Crohn hastalığından muzdarip kişiler için önerilir.

İlgili İçerikler

Cortado Nasıl Yapılır? - kahvebi
Cortado Nasıl Yapılır?

Hayatın koşturmacasında kahvenin sıcaklığıyla kucaklaşmanın tam zamanı! Bugün sizi, kahve dünyasının şahane bir hediyesi olan Cortado'nun gizemli yolculuğuna davet ediyoruz....

Serinletici Lezzet: Moccamaster ile Buzlu Kahve Tarifi - kahvebi
Serinletici Lezzet: Moccamaster ile Buzlu Kahve Tarifi

Sıcak bir yaz gününde ferahlatıcı bir buzlu kahvenin tatmin edici bir yanı olmadığını söylemek yanlış olur. Eğer bir kahve tutkunu ve aynı zamanda...

Kafein ve Sağlık: Kahvenin Bedenimize Etkileri - kahvebi
Kafein ve Sağlık: Kahvenin Bedenimize Etkileri

Kafein, dünya genelinde milyonlarca insanın enerji artışı ve uyanıklık sağlamak amacıyla günlük olarak tükettiği bir kimyasaldır. Kahve, çay, enerji içecekleri...

Kahve Tadım Notları: En İyi Çekirdekler Hangileri? - kahvebi
Kahve Tadım Notları: En İyi Çekirdekler Hangileri?

Kahve dünyasının derinliklerine bir yolculuk yapmaya hazır mısınız? Bu yazıda, kahve tadımının inceliklerine dair en kapsamlı rehberi sunacağımız için heyecanlıyız....

Sepetim

Sepetiniz şu anda boş